Ο Χουάν Ιτούρμπε ξεκίνησε δραστήρια και ορεξάτα την προετοιμασία της νέας σεζόν με τον Άρη και θέλει να αποδείξει ότι φέτος μπορεί να κάνει τη διαφορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εκμεταλλευόμενος το αργό κι όχι τόσο ποιοτικό τέμπο της Super League.
Ο Άρης «χτίζει» τις βάσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου στο Σοχάου της Αυστρίας γνωρίζοντας ότι δεν έχει πολύ χρόνο μέχρι το πρώτο επίσημο ματς με την Γκόμελ για τα προκριματικά του Conference League, ωστόσο, παρόλο που είναι μία καινούργια ομάδα με έξι νέες προσθήκες παικτών που προορίζονται για βασικοί, δείχνει να αποκτά ή να θέλετε να διατηρεί από την αρχή μία αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να της προσδώσει ο Μπούργος.
Αυτή η αγωνιστική ταυτότητα μεταφράζεται με συνέπεια και σταθερότητα στην άμυνα, πίεση ψηλά στη ζώνη άμυνας του αντιπάλου και «γεμάτο» άξονα, με παίκτες-εργαλεία που μπορούν να κινούνται με την ίδια άνεση στο «8» και στο «10».
Ο Νταμπό που ανακοινώθηκε κι επίσημα σήμερα είναι ένα τέτοιος ποδοσφαιριστής αλλά μένει να δούμε την ετοιμότητά του στο χορτάρι. Από το υπάρχον ρόστερ, ο Άρης βλέπει στα πρόσωπα των Ματέο Γκαρσία και Ιτούρμπε αυτά τα «εργαλεία» που είναι απαραίτητα στο 3-5-2 που φαίνεται να προτιμά στα πρώτα φιλικά ο Μπούργος και μπορούν να λειτουργήσουν ως «ασπίδα» μπροστά από τα χαφ, καθώς και να υπηρετήσουν τον υποστηρικτικό ρόλο πίσω από τον σκόρερ Αντρέ Γκρέι.
Στο διά ταύτα ο Αργεντινός τεχνικός των Κιτρίνων θέλει να δει τον Ιτούρμπε του 2015 και τον Ματέο Γκαρσία του 2020 για να έχει στα χέρια του δύο άσους σε μία τράπουλα που ακόμα της λείπουν οι… βαλέδες (σ.σ. τα βασικά αμυντικά χαφ, αφού μένει να φανεί η κατάσταση του Ντιόπ και η αγωνιστική συνέπεια του Ντουκουρέ).
Λέγοντας τον Ιτούρμπε του 2015 εννοούμε τον παίκτη που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ρόμα κινούμενος σε πολλά παιχνίδια ακόμα και ως «δεκάρι», δημιουργώντας ρήγματα και χώρους για τους συμπαίκτες του και κάνοντας την προσωπική ενέργεια που θα ήταν ικανή να κρίνει την έκβαση μίας αναμέτρησης. Ο Ιτούρμπε του 2015 είχε την έκρηξη στην πρώτη ντρίμπλα, τη διάθεση να κουβαλήσει σωστά την μπάλα, να τη μοιράσει στις πτέρυγες και να κερδίζει συνεχώς φάουλ αποπροσανατολίζοντας τις αντίπαλες άμυνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ στη σεζόν 2014/15 στη Serie A (σύμφωνα με την Opta) αλλά και ο δεύτερος στο τότε ρόστερ της Ρόμα, πίσω μόνο από τον Ζερβίνιο, με το μεγαλύτερο ποσοστό στις πετυχημένες ενέργειες με την μπάλα.
Μέχρι τώρα και έχοντας ως εικόνα μονάχα τα δύο φιλικά με Αμβούργο και Γάνδη ο Παραγουανός άσος θυμίζει κάτι από τον Ιτούρμπε εκείνης της εποχής, με τη διαφορά ότι πλέον τα πόδια έχουν βαρύνει και η ενέργεια έχει στερέψει. Ωστόσο η ποδοσφαιρική του ηλικία (29 έτη) δεν είναι απαγορευτική για ένα restart στο πιο αργό και προβλέψιμο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα από τη στιγμή που πλέον γνωρίζει ότι θα έχει στο πλάι του παίκτες όπως ο ανεβασμένος Ματέο Γκαρσία (αρκεί να κάνει έστω το 60% από αυτά που έκανε στις πρώτες του εμφανίσεις με τον Άρη), ο απρόβλεπτος Πάλμα και ο «δαιμόνιος» Μαντσίνι, που είναι το «Α» και το «Ω» της επιθετικής γραμμής των Κιτρίνων. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα.
Υ.Γ. Ο Άρης πρέπει και δεδομένα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη χαφ που θα πλαισιώσει τους Ντιόπ, Ντουκουρέ και Νταμπό και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για παίκτη με «πλούσιο» βιογραφικό και εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Μπούργος έχει δώσει το «οκ» και πλέον μένει να φανεί πως θα κινηθούν ο Θόδωρος Καρυπίδης με τους συνεργάτες του, που μέχρι τώρα κάνουν εξαιρετική δουλειά.