20.1 C
Athens

Η επιλεκτική – και μη πιστευτή – ευαισθησία της Εύας Χαντάβα (pic)

Με αφορμή μια απαράδεκτη ανάρτηση, η Εύα Χαντάβα θεώρησε ότι αυτή είναι μια καλή στιγμή για να υποδυθεί την ευαίσθητη και ο Mythbuster της θυμίζει το εμετικό πανό που ανέβασαν εκείνοι που η ίδια ευχαριστούσε και που «ξέχασε» να καταδικάσει...

Η επιλεκτική ευαισθησία είναι μάλλον χειρότερη από την παντελή έλλειψή της, διότι υποκρύπτει συμφέρον και μεροληψία. Δυστυχώς, η Εύα Χαντάβα φαίνεται πως ανήκει σε αυτή τη θλιβερή κατηγορία των «επιλεκτικά ευαίσθητων», επιχειρώντας μάλιστα να καπηλευτεί ένα ατόπημα με εντελώς λάθος τρόπο.

Η αθλήτρια του μπασκετικού Ολυμπιακού, Ευαγγελία Βαμβακά, έκανε ένα απαράδεκτο ποστ με αποδέκτη τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Σεξιστικό, ομοφοβικό, απλώς ανόητο, ο καθένας μπορεί να το χαρακτηρίσει όπως θέλει. Σίγουρα πάντως όχι «χαβαλέ»: όταν είσαι αθλητής/αθλήτρια, δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις στη διαδικασία να λειτουργείς ως μέσος κάφρος και να μη σκέφτεσαι διπλά και τριπλά τι θα ανεβάσεις στα social.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Όταν έχεις συνηθίσει στο 100-0, το 70-30 σου φαίνεται σφαγή (και με αποδείξεις)

Το ποστ κατέβηκε, ο λογαριασμός επίσης, ωστόσο η ζημιά έγινε αφού ΜΜΕ πασίγνωστα για την επιλεκτική – και παντελώς υποκριτική – ευαισθησία τους φρόντισαν να συνδέσουν το ατόπημα μιας αθλήτριας με ολόκληρο τον Ολυμπιακό. Τα ίδια ΜΜΕ ωστόσο δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για ένα από τα χυδαιότερα πανό στην ιστορία των ελληνικών γηπέδων με αποδέκτη μια συμπαίκτρια της Βαμβακά.

Δίελα πανό

Το ότι βγήκαν πρώτοι να κουνήσουν το δάχτυλο στη Βαμβακά εκείνοι που έκαναν ότι δεν είδαν το εμετικό πανό των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού για τη Δίελα (έχοντας μάλιστα τα δικαιώματα της μετάδοσης!), δεν προξενεί σε κανέναν εντύπωση. Εντύπωση θα έκανε το αντίθετο, αν δηλαδή άφηναν στην άκρη την κακώς εννοούμενη υπαλληλική ιδιότητα και λειτουργούσαν έστω και για μια φορά ως κανονικοί δημοσιογράφοι.

Έγραψα στον πρόλογο για την Εύα Χαντάβα. Η οποία έχει το τρομερό χάρισμα να παρεμβαίνει πάντα με λάθος τρόπο στη χειρότερη στιγμή. Η πρώην πια αθλήτρια του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε ως (αρνητικό) παράδειγμα το ατόπημα της Βαμβακά μέσω twitter, μόνο και μόνο για να «απαντήσει» σε όσους την έχουν κατηγορήσει για έλλειψη ήθους:

«Γυναίκα επαγγελματίας αθλήτρια, να κάνεις μια τέτοια κίνηση-δήλωση, αποτελεί ντροπή και δείχνει τον αληθινό χαρακτήρα ενός ανθρώπου! Και μετά εγώ δεν έχω ήθος που άπλα ευχαριστώ τον κόσμο που μας στηρίζει!!! Χα χα χα χα»

Εύα Χαντάβα tweet Βαμβακά

Ποιος είναι όμως ο κόσμος που «στηρίζει» την συμπαθέστατη Εύα Χαντάβα; Αυτός που ανέβασε το εμετικό πανό που είδατε πιο πάνω. Προφανώς ούτε και η Εύα είδε ή έμαθε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου πανό, αφού τα σάιτ από τα οποία ενημερώνεται(;) δεν έγραψαν κάτι σχετικό. Γιατί είμαστε βέβαιοι πως όταν μάθει για εκείνον τον εμετό, θα βγει άμεσα να καταδικάσει τους εμπνευστές του.

Έτσι δεν είναι, Εύα;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα κλήθηκε σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ για το επεισόδιο μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Εν αντιθέσει με τα ποδοσφαιρική πειθαρχικά όργανα, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας κάλεσε σε ακρόαση τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έπιασε από τον λαιμό αξιωματούχο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ο Παπανικολάου ξεφύλλισε το άλμπουμ της καριέρας του στον Ολυμπιακό: «Ευλογημένος και περήφανος για όσα έχω ζήσει»

Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων νιώθει ευλογημένος και περήφανος για το πώς έχει εξελιχθεί η καριέρα του ανά τα χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ των πολλών επιτυχιών του με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας

Εξώδικο Ολυμπιακού σε ΕΠΟ και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ζητά να ασκηθεί δίωξη στον Αλμέιδα

Εξώδικο με την υπογραφή του Αλέξη Κούγια απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ΕΠΟ και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ζητώντας να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στον Ματίας Αλμέιδα για την «κλωτσοπατινάδα» στην Τούμπα, ενώ αφήνει και σαφέστατες αιχμές για την εύνοια των αρμόδιων οργάνων σε ΑΕΚ και Άρη