21.1 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 26-23: Ζωντανή η Ένωση, οι Ερυθρόλευκοι διατηρούν το προβάδισμα στις νίκες

Ζωντανή στους τελικούς της Handball Premier έμεινε η ΑΕΚ που επιβλήθηκε με 26-23 του Ολυμπιακού στο τρίτο ματς της σειράς στη Χαλκίδα με την Ένωση γηπεδούχο. Η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με τον Αλέξη Αλβανό στον πάγκο και την παρθενική της κόντρα στους Ερυθρόλευκους στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στις νίκες (2-1) και θέλει άλλη μία για τον τίτλο.

Ο Κεδέρης με έξι γκολ ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης, ενώ τέσσερα σημείωσε ο Μυλωνάς. Για τους Ερυθρόλευκους πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Παπαδόπουλος με πέντε και ο Δομπρής ακολούθησε με τέσσερα.

Ο τέταρτος τελικός των δύο ομάδων – με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό – στο κλειστό της Κανήθου θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (23/5).

Η ΑΕΚ ήταν πιο δυνατή στην άμυνα και στα μαρκαρίσματα με πολλές επαφές κάτι που την ευνόησε σε μια αναμέτρηση που είχε έναν… έξτρα παίκτη, τον νεαρό Κοτσιώνη που πέτυχε τρία γκολ και έδωσε επιπλέον λύσεις.

Οι γηπεδούχοι έχτισαν από νωρίς ένα προβάδισμα τριών τερμάτων που αύξησαν στα πέντε στο δεύτερο με τον Ολυμπιακό να κυνηγά διαρκώς.

Η ύστατη αντεπίθεση των Ερυθρολεύκων έγινε στα τελευταία τρία λεπτά, όμως με τη διαφορά να πέφτει στα δύο τέρματα, ο Τζηράς έβαλε το τελευταίο γκολ από δύσκολη γωνία και τελείωσε το ματς.

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 6-4, 8-6, 10-7, 12-8, 13-11 (ημ.), 16-11, 20-15, 22-17, 25-20, 25-21, 26-23

ΑΕΚ (Αλβανός): Aραμπατζής 3, Στεφάνοβιτς 2, Τζηράς 1, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 1, Άντζελιτς, Μυλωνάς 4, Μπουκοβίνας, Πλάθα 3, Μόγια 1, Κοτσιώνης 3, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε, Καλόμοιρος, Κεδέρης 6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 4, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος, Πασσιάς 1, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 1, Οστρούσκο 3, Μπάουερ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς