15.6 C
Athens

Ομπράντοβιτς: Μάθαμε από το πρώτο παιχνίδι, το επόμενο ματς είναι το κρισιμότερο της σειράς

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς έκανε λόγο για μάθημα της Μονακό από το πρώτο παιχνίδι και την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και απέδωσε σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα δύο στοιχεία τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο κόουτς των Μονεγάσκων υποστήριξε πως στον πρώτο αγώνα τα λάθη ήταν περισσότερο ενώ στάθηκε και στα λιγότερα λάθη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μάθαμε από το πρώτο παιχνίδι, προσαρμοστήκαμε στην ατμόσφαιρα και παίξαμε με σκοπό. Βρήκαμε καλές λύσεις στην επίθεση, στην άμυνα είχαμε ρυθμό και οι δημιουργοί μας έκαναν σπουδαία δουλειά. Ήταν μια ομαδική δουλειά, όλοι μιλούν για τον Μάικ Τζέιμς, ωστόσο όσοι βρίσκονται γύρω του έκαναν εξαιρετική δουλειά, συνεισφέρουν και το κάνουν με πολλούς τρόπους. Ελπίζω ότι θα είμαστε πνευματικά έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό. Κάναμε μία νίκη, μόνο μία ομάδα είχε κερδίσει εδώ στη φετινή Ευρωλίγκα. Ίσως το επόμενο ματς να είναι και το κρισιμότερο της σειράς.

Είναι πάντα καλό να έχεις τον Τζέιμς στην ομάδα σου και να μπορείς να τον υποστηρίξεις. Και στο παιχνίδι στο Μονακό είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα στη δεύτερη περίοδο, για να χτίσουμε μια διαφορά. Είχαμε επιθετικότητα, οπότε όταν έρχεται η σειρά του Μάικ, βρίσκουμε αυτό που έχουμε ανάγκη. Ο Άντζουσιτς δεν είχε παίξει στο πρώτο παιχνίδι και μας βοήθησε απόψε πολύ. Ο Γουίλ Τόμας τους βοήθησε όλους γύρω του, έπαιξε πολύ καλή άμυνα. Μείναμε μαζί. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά από το ένα παιχνίδι στο άλλο, απλώς στον πρώτο αγώνα κάναμε πολλά λάθη. Πολλοί χάνονται όταν μπαίνουν στο ΣΕΦ. Είδατε ότι στις επαφές ήμασταν απόψε πιο έτοιμοι.

Ο Ολυμπιακός είχε αυτοπεποίθηση από το προηγούμενο παιχνίδι και την χρησιμοποίησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Εμείς αντιδράσαμε με το καλό σερί μας, όμως το έχουμε κάνει πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς, ειδικά σε εκτός έδρας ματς στα οποία χάναμε στο ξεκίνημα. Έχει σημασία η πνευματική προετοιμασία, αλλά και πάλι, μιλάμε για έναν αγώνα. Πρέπει να παίξουμε έτσι και στο Μονακό, εκεί που περιμένουμε αντίδραση από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να επιβιώσουμε στον επόμενο αγώνα. Αυτό που θα πω, είναι ότι δεν πρέπει να διαφωνείς με τον Μάικ Τζέιμς. Καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει, οι μεγάλοι παίκτες πάντα περιμένουν γι’ αυτές τις στιγμές. Σε πέντε λεπτά μπορούν να τα κάνουν όλα. Διαλέγει τη σωστή στιγμή, το έχει κάνει πολλές φορές φέτος»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς