18.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7: Χρυσός Θρύλος, back to back πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Ερυθρόλευκες!

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο Γυναικών για 3η φορά στην ιστορία του και όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει τον 18ο διεθνή τίτλο ενός από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους του κόσμου!

Κούπα ΞΑΝΑ στον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός είναι για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο Γυναικών μπροστά στον υπέροχο κόσμο του στο κατάμεστο Παπαστράτειο!

Οι υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης μετά το Super Cup κατέκτησαν και τον τίτλο στη LEN Euro League όπως και πέρυσι δείχνοντας ποιες είναι οι καλύτερες στην Ευρώπη! Η ομαδάρα του Αλεξάνταρ Τσίριτς – που διαδέχθηκε τον σπουδαίο Χάρη Παυλίδη στα μέσα της σεζόν – κατέκτησε αήττητη το ευρωπαϊκό για τρίτη φορά στην ιστορία του!

Μια σπουδαία προσπάθεια επιβραβεύεται με τον πιο γλυκό τρόπο στο φινάλε μιας θρυλικής ευρωπαϊκής διαδρομής! Οι Ερυθρόλευκες υπέταξαν τη Σαμπαντέλ με 11-7 στο Παπαστράτειο και από την αρχή ως το τέλος του αγώνα ήταν καταπληκτικές ειδικά στην άμυνα, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου επίσης να κάνει ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια.

Οι Ισπανίδες βίωσαν ξανά τον… εφιάλτη στο Παπαστράτειο μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού! Η Μυριοκεφαλιτάκη ήταν πρώτη σκόρερ με 3 γκολ ενώ από 2 σημείωσαν η Ελευθερία και η Βάσω Πλευρίτου, αλλά και η Ελευθεριάδου. Όλες έκαναν το τέλειο παιχνίδι στην άμυνα και «φώναζαν» πόσο διψασμένες είναι για να επαναλάβουν την περσινή διάκριση που γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τμήματος και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που ακόμα και σε δύσκολες εποχές φτάνει στην κορυφή τις ομάδες που δημιουργεί.

Το 5-2 του πρώτου μέρους έδωσε το σύνθημα για την έναρξη του… πάρτι στις εξέδρες, με τη Σαμπαντέλ απλώς να μειώνει στα δύο γκολ και τίποτα παραπάνω. Ο Θρύλος δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και το σφύριγμα της λήξης έφερε το ξέσπασμα και τους πανηγυρισμούς με τις βουτιές του Αλεξάνταρ Τσίριτς και των υπόλοιπων ανθρώπων του Ολυμπιακού στην πισίνα, σε μια αδιαμφισβήτητα θρυλική στιγμή και κάτι που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια!

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-1, 1-1, 3-3, 3-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνι, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Έστερ, Ορτίθ, Γκαμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Έγκενς, Πέρες 1, Γκονζάλες 1, Καράσκο

LEN EURO LEAGUE: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FINAL FOUR ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

Α’ Ημιτελικός: Ολυμπιακός – Ουίπεστ 18-11

Β’ Ημιτελικός: Σαμπαντέλ – Πάντοβα 9-8

Κυριακή 3/4

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Ουίπεστ – Πάντοβα 6-11

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς