16.2 C
Athens

Ατλέτικο – Λεβάντε 0-1: Ήττα-σοκ από την ουραγό, μόλις μία τελική στην εστία οι Ροχιμπλάνκος!

Την έκπληξη της χρονιάς έκανε στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» η ουραγός Λεβάντε της μόλις μια νίκης – κι αυτή εντός έδρας – επιβλήθηκε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία κράτησε για δεύτερη φορά στο μηδέν στην ισπανική πρωτεύουσα!

Οι Βαλενθιάνοι απέχουν 10 βαθμούς από τη σωτηρία και ουσιαστικά έκαναν δώρο στην… Μπαρτσελόνα αφού η Ατλέτικο δεν την προσπέρασε για να τη ρίξει στην 5η θέση.

Υπενθυμίζεται πως η Λεβάντε πέρυσι μέσα σε λίγες μέρες είχε νικήσει κόψει 4 βαθμούς από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και φέτος το επανέλαβε αφού στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες (2-2).

Η ομάδα του Αλέσιο Λίσι προηγήθηκε στο 54′ όταν ο εξαιρετικός Ντε Φρούτος έβγαλε την πάσα για τον Μελέρο και εκείνος από κοντά πλάσαρε τον Όμπλακ για το 0-1 το οποίο διατήρησε με σχετική ευκολία η ομάδα του. Μάλιστα, η Ατλέτικο είχε μόλις μία (!) τελική στην εστία, το ψαλιδάκι του Κορέα στις καθυστερήσεις.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Χιμένες, Ρεϊνίλντο (78′ Λόντι), Κόκε (65′ Βρσάλικο), Κοντογκμπιά, Ντε Πάουλ (64′ Φέλιξ), Λεμάρ (78′ Ερέρα), Κορέα, Κούνια (65′ Σουάρες)

ΛΕΒΑΝΤΕ: Κάρδενας, Μιραμόν, Πιέρ, Ντουάρτε, Κάσερες, Σον, Μπάρντι (62′ Μαλσά), Μελέρο (89′ Κόκε), Πεπελού (89′ Βούκσεβιτς), Ντε Φρούτος (68′ Ντάνι Γκόμεθ), Μαρτί (68′ Μοράλες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς