17.9 C
Athens

Γκραν Κανάρια – Προμηθέας 81-62: Κατάρρευση στο 2ο ημίχρονο και νέα ήττα

Την όγδοοη του ήττα σε 10 ματς γνώρισε ο ελλιπής Προμηθέας (παρατάχθηκε με 10άδα), ο οποίος αν και παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο 1ο ημίχρονο, κατέρρευσε  στη συνέχεια και σε συνδυασμό με το… βαρομετρικό χαμηλό στα τρίποντα δεν μπόρεσε  να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Από την άλλη η Γκραν Κανάρια συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στο Εurocup, καθώς ανέβηκε στο 8-2 κι ελπίζει βάσιμα στην κατάληψη της 1ης θέσης του ομίλου της.

Τα  επιθετικά ριμπάουντ των Πατρινών τους έδωσαν ισχνό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του αγώνα έδωσαν (7-8). Η εικόνα δεν άλλαξε κι οι Αχαιοί εξακολουθόυσαν να είναι ανταγωνιστικοί, κλείνοντας το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 14-12 , ενώ η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη αν απέφευγαν τα λάθη (5) και σούταραν με υψηλότερα ποσοστά.

Με τον Ντάριο Χαντ να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι η ελληνική ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να ελέγξει το παιχνίδι και να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ (22-24). Παρά τα προβλήματά τους, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο στροφές και ξέφυγαν με 29-35. Oι παίκτες του Ζούρου πήγαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 36-38, ωστόσο είχαν να διαχειριστούν τα 3 φάουλ του φετινού MVP τους Κέντρικ Ρέι.

Black out υπέστη ο Προμηθέας με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού εγκλωβίστηκε επιθετικά με συνέπεια οι Ισπανοί να πάρουν διψήφια διαφορά (54-42). Τελικώς η εφιαλτική τρίτη περιόδος για τους φιλοξενούμενους έληξε  με το δύσκολα αναστρέψιμο 60-45.

Ένα επιμέρους 0-7 διαμόρφωσε το 60-52, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η Γκραν Κανάρια ξέφυγε με 13 πόντους (67-54 ), χάρη σε ένα γκολ-φαουλ του Μπρουσίνο κι έτσι έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της ελληνικής ομάδας. Αφού όλα είχαν κριθεί ο Ζούρος έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής κι έτσι η διαφορά πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Καθοριστικός για τους νικητές ήταν ο Ένις με 18 πόντους, παίρνοντας βοήθειες από τους Καλιφά Ντιόπ που προσέθεσε άλλους 11. Από την ομάδα του Ζούρου διαώθηκαν οι Ρέι και Χαντ με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-12, 36-38, 60-45, 81-62

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς