17.9 C
Athens

Υπόθεση Τζόκοβιτς: Για σκληρή μεταναστευτική πολιτική κατηγορείται η κυβέρνηση Μόρισον

Έντονο πολιτικό χαρακτήρα έχει αποκτήσει η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, με αφορμή τις ήξεις αφήξεις των αυστραλιανών Αρχών και τη δύναμη που δίνεται στον υπουργό Μετανάστευσης να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου.

Η Συμμαχία Δικηγόρων της χώρας εξέδωσε δήλωση, κάνοντας λόγο για «ανεξέλεγκτο έλεγχο» του υπουργού Μετανάστευσης και «εμμονή της κυβέρνησης στις σκληρές συνοριακές πολιτικές που έχει καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων«.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ευρεία διακριτική ευχέρεια που δίνεται στον Υπουργό σημαίνει ότι οι πολιτικές εκτιμήσεις οδηγούν σε αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τις ζωές των ανθρώπων. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι επιτρέψαμε σε ένα άτομο να έχει αυτό το επίπεδο ανεξέλεγκτου ελέγχου και δύναμης.

Οι εξουσίες που δίνονται στον Υπουργό Μετανάστευσης και στους συνοριακούς μας αξιωματούχους αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου χωρίς αντίστοιχη αύξηση της διαφάνειας ή της λογοδοσίας. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει δικαίωμα προσφυγής κατά της απόφασης του Υπουργού ή οποιουδήποτε ουσιαστικού ελέγχου αυτών των αποφάσεων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τους πόρους που έχει ο Τζόκοβιτς για να δεσμεύσει νομικές ομάδες για να τους υπερασπιστεί.

Η εμμονή αυτής της κυβέρνησης με σκληρές συνοριακές πολιτικές σε συνδυασμό με την αυθαίρετη προσέγγισή της για την ακύρωση βίζας και την κράτηση έχει δημιουργήσει μια καταστροφή, αλλά, το πιο σημαντικό, έχει καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων για πολλά χρόνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς