17.9 C
Athens

Αντετοκούνμπο: Έπρεπε να πάρω το πρωτάθλημα για να μου φύγει η πίεση, στις αρχές έλεγα μόνο «γ@@@τα»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στέφθηκε πρωταθλητής με τους Μιλγουόκι Μπακς πριν από 5 μήνες και το «χρυσό» δαχτυλίδι του NBA πέρα από δόξα του αφαίρεσε και την τεράστια πίεση από τους ώμους, την οποία κουβαλούσε από τα πρώτα χρόνια της δικής του ηγεσίας στα «Ελάφια».

Ο Greak Freak, μιλώντας στο «Athletic», αναφέρθηκε στις εποχές πριν το πρωτάθλημα με την ατάκα «γα@@@#τα» να τον συνοδεύει μετά το τέλος κάθε χρονιάς, μέχρι φέτος, που κατέκτησε πανάξια την κορυφή και του έφυγε ένα τεράστιο βάρος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν χάναμε στα πρώτα μου χρόνια στο ΝΒΑ, έλεγα συνέχεια “γ@@@ετα!'”. Και έπρεπε να βάζω πίεση στο κορμί μου ώστε να νικήσουμε το 13ο ματς της κανονικής περιόδου. Το θυμάται κανείς αυτό; Δεν το θυμάται.» και πρόσθεσε:

«Τώρα συνειδητοποιώ ότι πρέπει να χτίζεις καλές συνήθειες. Παίζεις εκτός έδρας και απλά λες: “Δεν χάνουμε. Θα κάνω ότι χρειαστεί για να μην χάσουμε”. Όμως στο τέλος της ημέρας συνειδητοποιείς ότι θες να αυτοκτονήσεις εάν παίζεις τόσο επιθετικά. Ήταν έξω ο Τζρου, ο Κρις, ο Μπρου, ο Ντόντε. Είχα μια κουβέντα με τον κόουτς και είπαμε ότι δεν έχει σημασία αν χάσεις ή αν κερδίσεις, αρκεί να παίξεις με τον σωστό τρόπο».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς