15.6 C
Athens

Απίστευτο: Ένας στους επτά κατοίκους της Γης υποστηρίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Πλέον, μπορούμε με κάθε επισημότητα να πούμε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί το μεγαλύτερο «brand name» διαχρονικά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα και στοιχεία που αποκάλυψαν οι ίδιοι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ένας στους επτά κατοίκους της Γης έχουν φορέσει τη φανέλα των Μπέκαμ, Καντονά και Ρονάλντο για τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ότι η Γιουνάιτεντ αριθμεί συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, αριθμός που προέκυψε από την επεξεργασία δεδομένων έρευνας που παραγγέλθηκε από το σύλλογο και πραγματοποιήθηκε το 2019 από την αξιόπιστη εταιρεία «Kantar».

Η έρευνα διαχώρισε τους υποστηρικτές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε «φιλάθλους» και «ακολούθους» (“fan” και “follower”). Οι φίλαθλοι είναι όλοι εκείνοι που απλώς ανέφεραν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως την αγαπημένη τους ομάδα στον κόσμο, ενώ οι ακόλουθοι είναι οι πιο ένθερμοι οπαδοί, οι οποίοι παρακολουθούν τους αγώνες του συλλόγου, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία.

Η έρευνα έδειξε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτει 467 εκατομμύρια «φιλάθλους» και 635 εκατομμύρια «ακολούθους», συνολικά 1,1 δισεκατομμύρια, μια… απότομη αύξηση σε σύγκριση με τα 659 εκατομμύρια το 2011 (277 εκατομμύρια και 382 εκατομμύρια, αντίστοιχα).

Γεωγραφικά, χωρίζονται ως εξής:

731,7 εκατομμύρια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (έναντι 324,7 εκατομμυρίων το 2011)
296,1 εκατομμύρια στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (έναντι 262,9 εκατομμυρίων το 2011)
74 εκατομμύρια στην Αμερική (έναντι 71,7 εκατομμυρίων το 2011).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς