Τσέλσι – Βιγιαρεάλ 1-1 (6-5 πέν.): Πρώτος μάγκας ο Τούχελ, έβαλε τον Κέπα στο 119′ και πήρε το Σούπερ Καπ στα πέναλτι!

Η Τσέλσι κατέκτησε το 2ο Σούπερ Καπ Ευρώπης στην ιστορία της, επικρατώντας της Βιγιαρεάλ με 6-5 στα πέναλτι - Ο Τούχελ έκανε αλλαγή τερματοφύλακα για τα πέναλτι και δικαιώθηκε, καθώς ο Κέπα έπιασε δύο!

Ύστερα από έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, η κάτοχος του Champions League, Τσέλσι, κατέκτησε το UEFA Super Cup, νικώντας την κάτοχο του Europa League, Βιγιαρεάλ, με 6-5 στη σχετική διαδικασία. Η κανονική διάρκεια του αγώνα στο Μπέλφαστ ολοκληρώθηκε με 1-1, ενώ το σκορ δεν άλλαξε στην ημίωρη παράταση. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ, στο «Windsor Park» του Μπέλφαστ, με τον Ζιγιές στο 27′, ισοφάρισε ο Ζεράρ Μορένο στο 73′ για τα «κίτρινα υποβρύχια», που είχαν και δύο δοκάρια στην κανονική διάρκεια του ματς με τους Άλμπερτ Μορένο και Ζεράρ Μορένο!

Τσέλσι

Ο Τόμας Τούχελ άλλαξε τερματοφύλακα στο 119′ για τη διαδικασία των πέναλτι και δικαιώθηκε, καθώς ο Κέπα Αριθαμπαλάγκα που αντικατέστησε τον Εντουάρ Μεντί απέκρουσε τα χτυπήματα των Μαντί και Αλμπιόλ, παρά το γεγονός πως μπήκε… κρύος στην αναμέτρηση. Ο Γερμανός προπονητής της Τσέλσι θεώρησε πως ο Ισπανός γκολκίπερ είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στα πέναλτι από τον Σενεγαλέζο και προχώρησε σε αυτήν την ριζοσπαστική κίνηση.

Έτσι, η Τσέλσι πήρε το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Ευρώπης με 6-5 στα πέναλτι. Αυτό είναι το 2ο Σούπερ Καπ Ευρώπης στην ιστορία της (μετά το 1998), σε πέντε τελικούς, ενώ η Βιγιαρεάλ έμεινε με τη χαρά της πρώτης συμμετοχής σε τελικό UEFA Super Cup και την πίκρα για την απώλεια του τίτλου.

Τα highlights του αγώνα:

Ο αγώνας

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την μπάλα στα πόδια των παικτών της και τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση. Μάλιστα, βρέθηκε νωρίς κοντά στο γκολ, αλλά ο Βέρνερ αστόχησε από κοντά, καθώς ο Ασένχο απομάκρυνε εντυπωσιακά τον κίνδυνο για την ομάδα του στο 6ο λεπτό.

Οι Λονδρέζοι είχαν περιορίσει σε παθητικό ρόλο τη Βιγιαρεάλ και το γκολ φαινόταν θέμα χρόνου να σημειωθεί. Έτσι, άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό, όταν ο Κάι Χάβερτς επιχείρησε το γύρισμα από αριστερά, ο Βέρνερ άφησε την μπάλα και ο Ζιγιές με αριστερό πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ασένχο, σημειώνοντας το 1-0.

Ο Μαροκινός σκόρερ, όμως, στάθηκε άτυχος, καθώς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού στην ωμοπλάτη (εξάρθρωση δεξιού ώμου) και αντικαταστάθηκε από τον Κρίστιαν Πούλισικ στο 43ο λεπτό.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (45’+4′), η Βιγιαρεάλ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Αλμπέρτο Μορένο δοκίμασε ένα πολύ δυνατό αριστερό σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, μετά το γύρισμα του Ζεράρ Μορένο από δεξιά, αλλά η μπάλα δεν τού έκανε το χατήρι και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μεντί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ πήρε ακόμα περισσότερο θάρρος μετά το δοκάρι στο φινάλε του πρώτου μέρους και η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε! Η ισπανική ομάδα πήρε την πρωτοβουλία και ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 52′, είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτήν τη φορά με τον Ζεράρ Μορένο. Ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Μεντί και σούταρε, αλλά ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας βρήκε ίσα-ίσα την μπάλα και την έστειλε στο δεξί δοκάρι της εστίας του.

Στο 68′ ο Εστουπινιάν βρέθηκε σε θέση βολής, μέσα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μεντί απέκρουσε το αριστερό σουτ που έκανε ο αντίπαλός του από πλάγια. Αυτή ήταν και η τελευταία προειδοποίηση!

Η Βιγιαρεάλ πήρε αυτό που άξιζε και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 73ο λεπτό. Ο Μπουλάγ Ντιά με τακουνάκι πάσαρε στον Ζεράρ Μορένο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1. Ο Ισπανός επιθετικός έκανε ένα φοβερό τελείωμα από το ύψος του πέναλτι και έβαλε την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση του τροπαίου. Αυτό ήταν το 83ο γκολ του Ζεράρ Μορένο με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ και προσπέρασε τον Ιταλό Μάρκο Ρόσι στην πρώτη θέση των σκόρερ του κλαμπ!

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η Τσέλσι ανέκτησε τα ηνία, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ασένχο, μετρώντας μόνο μία καλή στιγμή, στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το σουτ του Αλόνσο, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Στην ημίωρη παράταση, η Τσέλσι είχε τις καλύτερες στιγμές. Στο 100′ ο Πούλισικ μπήκε φουριόζος στην περιοχή της Βιγιαρεάλ, έκανε καλό τελείωμα με το δεξί, όμως η μπάλα κατέληξε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ασένχο.

Στο 108′ ήταν η σειρά του Ασένχο να στερήσει το δεύτερο γκολ από τους Μπλε του Λονδίνου. Ο Μάουντ σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας με το αριστερό χέρι έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το 120′ (δόθηκε και ένα λεπτό καθυστερήσεων). Έτσι, ο τελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Στο 119′ ο Τόμας Τούχελ είχε βάλει στο ματς τον Κέπα αντί του Μεντί και ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε δύο πέναλτι! Του Μαντί και του Αλμπιόλ, χαρίζοντας το UEFA Super Cup στην Τσέλσι!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Χάβερτς απέκρουσε ο Ασένχο
0-1 ο Ζεράρ Μορένο
1-1 ο Αθπιλικουέτα
Μαντί: απέκρουσε ο Κέπα
2-1 ο Αλόνσο
2-2 o Εστουπινιάν
3-2 ο Μάουντ
3-3 Μόι Γκόμεθ
4-3 ο Ζορζίνιο
4-4 ο Ράμπα
5-4 ο Πούλισικ
5-5 ο Φόιτ
6-5 ο Ρούντιγκερ
Αλμπιόλ: απέκρουσε ο Κέπα

ΤΣΕΛΣΙ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-1 (6-5 πέν.)

Γήπεδο: «National Football Stadium at Windsor Park», Μπέλφαστ

ΓΚΟΛ: 27′ Ζιγιές / 73′ Ζ. Μορένο

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)
Βοηθοί: Ιγκόρ Ντεμέσκο (Ρωσία), Μακσίμ Γκαβρίλιν (Ρωσία)
Τέταρτος διαιτητής: Αλεκσέι Κουλμπάκοβ (Ρωσία)
VAR: Μάρκο Φριτς (Γερμανία)
VAR 1: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)
VAR 2: Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: 45′ Ρούντιγκερ, 45’+1′ Τούχελ, Κέπα στη διαδικασία των πέναλτι / 61′ Πίνο, 119′ Ράμπα

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί (119′ Κέπα), Ζουμά (66′ Κρίστενσεν), Τσάλομπα, Ρούντιγκερ, Χάντσον-Οντόι (82′ Αθπιλικουέτα), Αλόνσο, Καντέ (65′ Ζορζίνιο), Κόβατσιτς, Ζιγιές (43′ Πούλισικ), Χάβερτς, Βέρνερ (65′ Μάουντ).

Βιγιαρεάλ (Έμερι): Ασένχο, Φόιτ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (58′ Εστουπινιάν), Καπουέ (70′ Γκασπάρ), Τριγκέρος (70′ Μόι Γκόμεθ), Α. Μορένο (85′ Μορλάνες), Πίνο (91′ Μαντί), Ζ. Μορένο, Ντιά (86′ Ράμπα).

Και άλλα βίντεο από τον τελικό του Μπέλφαστ:

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ο Ελ Κααμπί έχει τον τρόπο κόντρα στον Άρη: Τα τρία γκολ σε 2,2 τελικές και οι 28 ενέργειες στην περιοχή

Ο Μαροκινός στράικερ είναι ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ από πέρυσι στον Ολυμπιακό κι ένα τέτοιο θα ψάξει και το βράδυ του Σαββάτου στο Χαριλάου, απέναντι σε έναν από τους «αγαπημένους» του αντιπάλους στο πρωτάθλημα

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αδιάβαστος και με βαθύ πόνο ο Ολυμπιακός, έχει αποχωρήσει από τις 13/9 ο κ. Μπίτζιος

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχολιάζει ως «αδιάβαστη» και με «βαθύ πόνο» την τοποθέτηση των Πειραιωτών για την υπόθεση του Φέλιξ Μπίτζιου τονίζοντας πως έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας από τις 13 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 73-81: Οι Ισραηλινοί νίκησαν ξανά τους προβληματικούς Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με 81-73 για δεύτερη...

ΚΑΕ Ολυμπιακός για Φέλιξ Μπίτζιο: «Ποιος είναι ο ρόλος του στην ΚΑΕ ΠΑΟ; Θα παραμείνει στο ΔΣ ενώ διώκεται ποινικά για μια πολύ σοβαρή...

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θέτει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Φέλιξ Μπίτζιου στις οικονομικές συμφωνίες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αναρωτιέται αν θα παραμείνει στο πόστο του την ώρα που έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, πέρα από την επιβολή κυρώσεων από το υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ

Ολυμπιακός: Ταξιδεύουν άπαντες στην Ιταλία για το φιλικό με την Τράπανι

Πανστρατιά στον Ολυμπιακό για την αποστολή με προορισμό το Παλέρμο της Ιταλίας όπου οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν το τελευταίο τους φιλικό προετοιμασίας πριν το Σούπερ Καπ

Στην τελική ευθεία η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό, διασφαλισμένες οι θέσεις των εργαζομένων

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό μετά και την προ ημερών συνάντηση των Προέδρων της ομάδας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Οι διασφαλισμένες θέσεις των εργαζομένων και η επίσημη θέση του Υπ. Αθλητισμού

Ligue 1: Η Νις διέσυρε με 8-0 τη Σεντ Ετιέν (vid)

Νις από άλλον πλανήτη. Η ομάδα της Νίκαιας διέλυσε τη Σεντ...

Αλαβές – Σεβίλλη 2-1: Από το κακό στο χειρότερο οι Ανδαλουσιάνοι, γηπεδούχοι για… φίλημα

Η Σεβίλλη ηττήθηκε και στην έδρα της Αλαβές φτάνοντας...

Ελλάς Βερόνα – Τορίνο 2-3: Μόνη πρώτη η εντυπωσιακή Γκρανάτα

Πρέπει να γυρίσει κανείς πολλά χρόνια πίσω για να...

Βόλος: Με Τσοκάνη και Σούντγκρεν η αποστολή για ΠΑΟΚ

Γνωστή έγινε η αποστολή του Βόλου για την αυριανή...

Αλβέρτης: Παγκόσμιο γεγονός ο αγώνας στο Καλλιμάρμαρο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να ξεπεράσει τον Παύλο

Παγκόσμιο γεγονός χαρακτήρισε τη διεξαγωγή του «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο...