16.2 C
Athens

GP Ουγγαρίας: Θρίαμβος και ιστορική νίκη για Οκόν!

Ο Γάλλος οδηγός της Alpine πανηγυρίζει την πρώτη νίκη στην καριέρα του, με τον Φέτελ να παίρνει τη 2η θέση και τον Χάμιλτον να τερματίζει 3ος - Χάος δημιούργησε ο Μπότας στον 1ο γύρο

Στο πιο δραματικό φετινό Grand Prix, ο Εστεμπάν Οκόν πανηγυρίζει την πρώτη – και ιστορική – νίκη στην καριέρα του στην Ουγγαρία.

Σε ένα ανεπανάληπτο αγώνα με απίθανη εξέλιξη, ο 25χρονος Γάλλος οδηγός της Alpine ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου πραγματοποιώντας την απόλυτη έκπληξη! Δεύτερος τερμάτισε ο Φέτελ της Άστον Μάρτιν, ενώ 3ος ο Χάμιλτον, με τον Φερνάντο Αλόνσο της Alpine να τερματίζει 5ος μετά από συγκλονιστική μάχη με τον Βρετανό.

Η βροχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην εκκίνηση, με τον Μπότας να χάνει τον έλεγχο και να συγκρούεται με τον Φερστάπεν, κάτι που οδήγησε τελικά στην εγκατάλειψη τεσσάρων οδηγών: Λεκλέρκ, Στρολ, Πέρες και φυσικά ο Μπότας, με την κόκκινη σημαία να σηκώνεται αυτόματα και τον Χάμιλτον να βρίσκεται προσωρινά στην πρώτη θέση.

Και λέμε προσωρινά γιατί μετά την επανεκκίνηση ο Βρετανός κατέληξε τελευταίος (!) και ξεκίνησε την αντεπίθεση για να βρεθεί στο βάθρο όπου για αρκετούς γύρους έμεινε 3ος ο Λατίφι!

Ο Αλόνσο έκανε σπουδαία δουλειά για να βοηθήσει και τον Οκόν, αμυνόμενος υποδειγματικά απέναντι στον Χάμιλτον, με τους δύο να δίνουν τεράστια μάχη για την 4η θέση. Τελικά ο Βρετανός μετά κόπων βγήκε νικητής και κατάφερε να προσπεράσει και τον Σάινθ που έχασε μια θέση στο βάθρο στο φινάλε.

Το επόμενο GP θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο στα τέλη του μήνα, με τον Μπότας να έχει τιμωρηθεί με 5 θέσεις στην εκκίνηση για το συμβάν στην Ουγγαρία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς