15.6 C
Athens

Κόπα Αμέρικα: «Καθάρισε» ο Γκόμες για την Αργεντινή

Με ένα γκολ νωρίς από τον Αλεχάντρο Γκόμες, η Εθνική Αργεντινής έκαμψε την αντίσταση της Εθνικής Παραγουάης και επικράτησε με 1-0 για την 3η αγωνιστική του Group A στο Κόπα Αμέρικα.

Έτσι, η ομάδα του Λιονέλ Μέσι έφτασε τους 7 βαθμούς και έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο, καθώς, παράλληλα, εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης! Στο άλλο παιχνίδι για το ίδιο γκρουπ, Χιλή και Ουρουγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Να σημειωθεί πως ο Λιονέλ Μέσι έφθασε τις 147 εμφανίσεις με την Εθνική Αργεντινής, όσες έχει και ο Χαβιέ Μασεράνο, ο οποίος αποχώρησε πέρυσι από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Αργεντινή στις 16 Αυγούστου 2005, έχει και το ρεκόρ σκοραρίσματος στην «αλμπισελέστε» με 73 γκολ!

Η βαθμολογία στο Group Α:

1. Αργεντινή 7 (3-1) σε 3 αγώνες

2. Χιλή 5 (3-2) σε 3 αγώνες

3. Παραγουάη  3 (3-2) σε 2 αγώνες

4. Ουρουγουάη 1 (1-2) σε 2 αγώνες

5. Βολιβία 0 (1-4) σε 2 αγώνες

Στο γήπεδο «Estádio Nacional de Brasília Mané Garrincha», της πόλης Μπραζίλια, η Αργεντινή νίκησε την Παραγουάη με 1-0 χάρη στο γκολ του Αλεχάντρο Γκόμες, μόλις στο 10ό λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός της Σεβίλλης δέχθηκε μία έξοχη κάθετη πάσα από τον Άνχελ Ντι Μαρία και με ωραίο δεξί πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Στο γήπεδο «Arena Pantanal», της πόλης Κουϊαμπά, Χιλή και Ουρουγουάη ήρθαν ισόπαλες 1-1. Η Χιλή, η οποία με αυτήν την ισοπαλία εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Κόπα Αμέρικα, προηγήθηκε με ωραίο δεξί σουτ του Εντουάρντο Βάργκας στο 26ο λεπτό μετά την πάσα του Μπεν Μπρέρετον.

Η Ουρουγουάη πέτυχε το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 67′. Ο Μπράιαν Οκάμπο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ματίας Βεσίνο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Λουίς Σουάρες έβαλε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Πάντως, το γκολ χρεώθηκε στον Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος έβαλε και αυτός το πόδι του στην προσπάθεια του Ουρουγουανού επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο 79′ η Χιλή έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει και να πλησιάσει στη νίκη, αλλά ο Λουτσιάνο Αριαγκάδα αστόχθησε από θέση βολής και το ύψος της μικρής περιοχής!

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς