20.8 C
Athens

Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: Δραματική νίκη με τον Ρονάλντο να γράφει ιστορία!

Για 84 λεπτά η Πορτογαλία βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός EURO: Με το 0-0 στη Βουδαπέστη απέναντι στην Ουγγαρία και στον όμιλο του θανάτου με Γαλλία και Γερμανία, ο ένας βαθμός με τον αδύναμο κρίκο ισοδυναμεί με ταφόπλακα στη διοργάνωση.

Οι Ίβηρες γλίτωσαν το κάζο με ένα τυχερό γκολ στο 84′ και χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο στο 87′, αλλά και άλλο ένα γκολ του Πορτογάλου στις καθυστερήσεις, σφράγισε τους τρεις βαθμούς (0-3) σε ένα πραγματικά δραματικό παιχνίδι: Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο αρχισκόρερ στην ιστορία του EURO με 11 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον Μισέλ Πλατινί που είχε 9.

Η ατμόσφαιρα στην Πούσκας Αρένα ήταν εντυπωσιακή, αφού είχαμε ξεχάσει πως είναι τα παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα. Η πληρότητα έφτασε το 100% και οι περισσότεροι από τους 67.000 οπαδούς γηπεδούχων και φιλοξενούμενων δημιούργησαν ένα φοβερό κλίμα στο ματς.

Οι Πορτογάλοι δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν δίχτυα, αλλά και να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες απέναντι στους καθόλου ποιοτικούς, αλλά πολύ παθιασμένους Ούγγρους που έκλεισαν τους χώρους χάρη στο 3-5-2 του Μάρκο Ρόσι.

Ο πιο επικίνδυνος στο πρώτο μέρος ήταν ο Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος απείλησε δις με εξαιρετικές εκτελέσεις, ωστόσο ο Γκουλάτσι είχε απάντηση: Στην πρώτη μάλιστα, προκλήθηκε και η οργή του Ρονάλντο που ήταν αμαρκάριστος, αλλά δεν πήρε την πάσα του συμπατριώτη του και επιθετικού της Λίβερπουλ.

Ο σταρ της Γιουβέντους έχασε μοναδική ευκαιρία (από αυτές που δεν χάνονται) στο 44′, όταν από τη σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες από τα αριστερά έστειλε την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή ψηλά άουτ.

Ο Πορτογάλος δεν είχε τελική μέχρι το 87ο λεπτό στο δεύτερο μέρος και ο Γκουλάτσι έδειξε τα αντανακλαστικά του μόνο στην κεφαλιά του Πέπε στο 47′. Οι Ούγγροι δοκίμαζαν τις τύχες τους με μακρινά σουτ, τα οποία ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον Ρούι Πατρίσιο.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 84ο λεπτό. Η μπάλα έφτασε από σπόντα στον Γκερέιρο που σούταρε, η μπάλα κόντραρε ξανά στον Όρμπαν και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τσακίρ θεώρησε πως ο Όρμπαν υπέπεσε σε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ράφα Σίλβα, με τον Ρονάλντο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα μετά από ωραία συνεργασία με τον Αντρέ Σίλβα και να πλασάρει με το αριστερό για το 0-3.

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΕΡΕΪΡΟ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

ΤΟ 0-3 ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0-3

Γήπεδο: Πούσκας Αρένα, Βουδαπέστη

Σκόρερ: 84′ Γκερέιρο, 87′ πεν., 90+2′ Ρονάλντο

Διαιτητής: Τσακίρ (ΤΟΥ)

Κίτρινες: Νέγκο, Όρμπαν / Ντίας

Ουγγαρία (Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι (90+4′ Ρ. Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Κλαϊνχάισλερ (78′ Σίγκερ), Σέφερ (65′ Νέγκο), Φιόλα (90′ Βάργκα), Α. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (77′ Στσον).

Πορτογαλία (Σάντος): Πατρίσιο, Σεμέντο, Ρουμπέν Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Ρενάτο Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (89′ Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (71′ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο, Ζότα (81′ Αντρέ Σίλβα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς