17.9 C
Athens

Η ξεχωριστή πρωτιά του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ (vids)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταξύ τους αγώνων, ο Ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα για το ημίχρονο με τέσσερα γκολ διαφορά απέναντι στην ΑΕΚ!

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Κυριακής (4/4) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, συντρίβοντας την ΑΕΚ με το εντυπωσιακό 5-1.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από την έδρα! Οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ υπέρ τους στο 4-0.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία των μεταξύ τους ματς, το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έχει διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων γκολ, καθώς κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν!

Οι Ερυθρόλευκοι, μάλιστα, έσπασαν ένα δικό τους ρεκόρ, καθώς άλλες δύο φορές ιστορικά είχαν καταφέρει να πάνε στα αποδυτήρια δύο φορές με διαφορά τριών τερμάτων απέναντι στην ΑΕΚ. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1991, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», είχαν προηγηθεί με 4-1 μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, επικρατώντας στο φινάλε με σκορ 4-2.

Τέλος, στις 20 Μαρτίου του 2011, στο νεότευκτο φαληρικό γήπεδο, οι Πειραιώτες είχαν βρεθεί μπροστά στο σκορ επί της ΑΕΚ (πάλι επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ) με 3-0 έπειτα από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο της αναμέτρησης, για να επικρατήσουν με το εκκωφαντικό 6-0 στο Καραϊσκάκης!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς