17.9 C
Athens

Χάντμπολ: Οι αντίπαλοι της Εθνικής Γυναικών στα ευρωπαϊκά προκριματικά

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ Γυναικών της Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2022, εφόσον περάσει την προ-προκριματική φάση, καθώς την Πέμπτη (25/3) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση στην έδρα της EHF, στη Βιέννη.

Στις 17 Μαρτίου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο της προ-προκριματικής φάσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Λετονία. Η Γαλανόλευκη καλείται να πάρει την πρώτη θέση στο γκρουπ για να περάσει στα προκριματικά της διοργάνωσης, τα οποία θα αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2021. Εφόσον τα καταφέρει, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Λευκορωσία, στο πλαίσιο του 3ου ομίλου της προκριματικής φάσης.

Οι πρώτες δύο ομάδες από τους έξι ομίλους της προκριματικής φάσης προκρίνονται στα τελικά της διοργάνωσης, όπου, ήδη, έχουν προκριθεί η Νορβηγία (ως κάτοχος του τροπαίου), η Σλοβενία, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, ως συνδιοργανώτριες του τουρνουά (4-20 Νοεμβρίου 2022).

Αναλυτικά οι όμιλοι της προκριματικής φάσης του EURO 2022, οι οποίοι προέκυψαν από τη σημερινή (25/3) κλήρωση:

Α’ όμιλος: Ρωσία, Πολωνία, Ελβετία, Λιθουανία
Β’ όμιλος: Δανία, Ρουμανία, Αυστρία, Νικητής 3ου προ-προκριματικού ομίλου
Γ’ όμιλος: Ολλανδία, Γερμανία, Λευκορωσία, Νικητής 2ου προ-προκριματικού ομίλου
Δ’ όμιλος: Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία
Ε’ όμιλος: Ισπανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Νικητής 1ου προ-προκριματικού ομίλου
ΣΤ’ όμιλος: Σουηδία, Σερβία, Ισλανδία, Τουρκία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς