Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο σε σχέση με την εικόνα που έδειχνε την τελευταία διετία και δεν είναι μόνο η αλλαγή στο αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά μια σειρά από πράγματα που έχουν γίνει διαφορετικά φέτος στους Πειραιώτες.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, το παιχνίδι με την Λουκέρνη άφησε στον κόσμο που το παρακολούθησε ένα αίσθημα πλήρης ικανοποίησης, ψυχαγωγίας και προσμονής για  την επόμενη παράσταση. Η αγωνιστική μεταμόρφωση δεν είναι, ωστόσο, το πρωτεύον. Για να απολαύσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού αυτή την γεμάτη και πολλά υποσχόμενη εμφάνιση, χρειάστηκε να γίνουν ένα σωρό πράγματα το καλοκαίρι.

 

Πρώτα από όλα η επιλογή της διοίκησης στο θέμα του προπονητή με έναν επαγγελματία φιλόδοξο που έβλεπε τον Ολυμπιακό σαν πρόκληση και παράλληλα η φιλοσοφία του συμβάδιζε με αυτή του συλλόγου. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ντεμπούτο πριν λίγες μέρες αλλά βρίσκεται ήδη 4 μήνες στην ομάδα και την ώρα που όλοι του έδιναν ελαφρυντικά, ο ίδιος πριν το ματς με την Λουκέρνη έλεγε και ξανάλεγε πως  ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος και πως δεν χρειάζεται καν πίστωση χρόνου!

 

Θέλει πολύ τόλμη και πίστη στις ικανότητες σου για να κάνεις μια τόσο ξεκάθαρη δήλωση όταν είσαι νέος προπονητής σε μία ομάδα και έχεις καμία δεκαπενταριά νέους παίκτες. Την ίδια ώρα είναι πασιφανές πως στην προετοιμασία έχει πέσει δουλειά στην τακτική. Οι συνεργασίες  της επιθετικής τετράδας, τα ανεβάσματα των μπακ, οι καλύψεις από τους στόπερ, ακόμα και ο τρόπος που εκτελέστηκαν οι στημένες φάσεις, είναι πράγματα που γίνονται τυχαία, ούτε από τη μία μέρα στην άλλη.

 

Πάμε παρακάτω. Η στοχευμένη επιλογή για ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ ήταν κομβική. Τα  ερυθρόλευκα αποδυτήρια είναι γεμάτα πια από παιδιά που και την φανέλα πονάνε και γνωρίζουν απόλυτα την πραγματικότητα και τις απαιτήσεις του κλαμπ και μηδαμινό χρόνο προσαρμογής χρειάστηκαν. Μαζί με τους νεαρούς ήρθε και ο Τοροσίδης για να θυμίζει σε όσους ίσως τον ξεχνούν που βρίσκονται.

 

Παράλληλα, οι ξένοι παίκτες που έχουν έρθει δείχνουν οι περισσότεροι να είναι όντως άλλου επιπέδου, όπως πρέπει να είναι όλες οι μεταγραφές ξένων παικτών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για καμία ελληνική ομάδα να εμπιστευτεί έναν ξένο παίκτη αμφιβόλου ποιότητας και όχι κάποιον ταλαντούχο Έλληνα.

Ο Ποντένσε είναι ξεκάθαρα ποδοσφαιριστής με τεράστιες δυνατότητες. Ο Γκερέρο δείχνει πως είναι ένα σέντερ φορ που παίζει βασικός στο ισπανικό πρωτάθλημα . Ο Νάτχο ετοιμάζεται να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής και περιμένουμε τον παρτενέρ του. Στοχευμένες κινήσεις που δίνουν χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν στην ομάδα.

 

Σημασία τώρα έχει να συμπληρωθεί το παζλ με τα 3-4 κομμάτια που λείπουν ώστε βλέπουμε ανάλογη εικόνα απέναντι  και σε μεγαλύτερου επίπεδου ομάδες από την Λουκέρνη.