17.9 C
Athens

Ερυθρός Αστέρας – Ζενίτ 75-76: Νίκη με τα χίλια ζόρια απέναντι στους αποδεκατισμένους Σέρβους

Ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνεται η Ζενίτ, η οποία ναι μεν έχει πιστοποιήσει πως είναι μια εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ωστόσο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα τα βρήκε σκούρα.

Οι Σέρβοι αγωνίστηκαν χωρίς επτά παίκτες και κανείς θα περίμενε πως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα χωρίς να ιδρώσει. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ασφαλώς, αφού μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο υπέφερε, ενώ φλέρταρε ακόμα και με μια από τις χειρότερες ήττες που θα μπορούσε να υποστεί (75-76).

Ο Λόιντ προσπάθησε να καλύψει το κενό των υπολοίπων, ωστόσο οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που πήραν διψήφιο προβάδισμα στο πρώτο μέρος χάρη στο ρεσιτάλ των Πάνγκος και Ρίβερς στην επίθεση. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 36-48 και όλα έδειχναν πως η Ζενίτ θα πάρει εύκολα τη νίκη.

Η ομάδα του Ράντονιτς φρόντισε να διαψεύσει άπαντες και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Νταβίντοβατς και Ντόμπριτς με δύο τρίποντα ξεκίνησαν να ψαλιδίζουν τη διαφορά και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα μεγάλο σερί 12-0.

 

Η Ζενίτ ξαναπήρε τα ηνία με το μεγάλο τρίποντο του Πάνγκος (75-76), με τους Σέρβους να χάνουν τεράστια ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, αφού πρώτα ο Κούζμιτς έκανε επιθετικό φάουλ και στη συνέχεια ο Λόιντ δεν έβαλε το κρίσιμο λέι απ μετά από το λάθος του Πονίτκα στην επαναφορά.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 36-48, 56-61, 75-76.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς