21.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Η 28η καλύτερη ομάδα στον κόσμο για το 2020!

Η χαώδης διαφορά του Ολυμπιακού από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά! Σύμφωνα με την IFFHS, ο Θρύλος ήταν η 28η καλύτερη ομάδα του κόσμου για το 2020!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου παρουσίασε τις 400 καλύτερες ομάδες στον κόσμο για το 2020 και ο Ολυμπιακός είναι 28ος στη συγκεκριμένη λίστα! Στη 219η θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός!

Νέα διάκριση για τον Ολυμπιακό, τη μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στις αρχές του 2021, περιμένοντας την Αϊντχόφεν, τον Φεβρουάριο, για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ως η 28η καλύτερη ομάδα του κόσμου για το 2020, συγκεντρώνοντας 172 πόντους, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), που παρουσίασε, όπως κάθε χρόνο, τις 400 καλύτερες ομάδες στον κόσμο για το 2020. Άλλες έξι ελληνικές ομάδες βρίσκονται στη λίστα, αλλά απέχουν πολύ έως πάρα πολύ από τους Ερυθρόλευκους!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα (με μόλις μία ήττα στο ενεργητικό του) και το Κύπελλο, ενώ έφτασε μέχρι τη φάση των «16» του Europa League, αποκλείοντας την Άρσεναλ με διπλό στο Λονδίνο. Όσο για τις άλλες πέντε ελληνικές ομάδες; Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 50η θέση και η ΑΕΚ στην 62η. Ο Άρης κατέχει τη 204η θέση και ο Παναθηναϊκός τη 219η. Στην 341η θέση είναι ο Αστέρας Τρίπολης και την 387η ο Ατρόμητος.

Βαυαρική πρωτιά

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε την πρώτη θέση και συγκέντρωσε 260 πόντους, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Παλμέιρας, Παρί Σεν-Ζερμέν, Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Γιουβέντους, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ.

Να σημειωθεί πως ο τρόπος βαθμολόγησης των ομάδων έχει να κάνει με τις νίκες. Η ΙFFHS έχει ξεχωρίσει κάθε ποδοσφαιρικό θεσμό και δίνει περισσότερους βαθμούς σε διοργανώσεις όπως το Champions League (14 η κάθε νίκη, 7 η κάθε ισοπαλία) και το Europa League (12 η κάθε νίκη, 6 η κάθε ισοπαλία), ενώ δίνει λιγότερους βαθμούς στα Εθνικά Πρωταθλήματα, τα οποία και αυτά χωρίζονται σε δυναμικότητες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς