15.6 C
Athens

Champions League: Τα προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Αντιμέτωπος με Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ θα τεθεί ο Ολυμπιακός, σε έναν όμιλο που πάντως αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που έχει παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έχει κάθε λόγο να ελπίζει όχι μόνο για την κατάληψη της τρίτης θέσης, αλλά γιατί όχι και της δεύτερης.

Πάμε να δούμε τι έκανε κάθε ομάδα πέρυσι και σε τι κινήσεις προχώρησε το φετινό καλοκαίρι.

ΠΟΡΤΟ

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε την επιστροφή του στην Πορτογαλία και η κληρωτίδα του έκανε το χατίρι.

Η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο εκμεταλλευόμενη τις διαδοχικές γκέλες της Μπενφίκα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τον κορωνοϊό και κατέκτησε τον τίτλο με πέντε βαθμούς διαφορά από τους αετούς της Λισαβόνας, ενώ πήρε και το Κύπελλο.

Όσον αφορά στο ρόστερ της, ξεχωρίζει ο αριστερός μπακ Άλεξ Τέλες που φαίνεται πως οδεύει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και ο ποιοτικός μέσος Σέρτζιο Ολιβέιρα που είχε φορέσει για ένα εξάμηνο τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ήρθαν: Ταρεμί (επιθετικός / Ρίο Άβε), Καράκα (δεξιός μπακ / Μποαβίστα / ελεύθερος), Ζαϊντού (αριστερός μπακ / Σάντα Κλάρα / 4.000.000 ευρώ), Κλαούντιο Ράμος (τερματοφύλακας / Τοντέλα / ελεύθερος), Εβανίλσον (επιθετικός / Τομπένσε / 7.500.000 ευρώ)

Έφυγαν: Φάμπιο Σίλβα (επιθετικός / Γουλβς / 40.000.000), Τικίνιο (επιθετικός / Τιανζίν / 5.500.000), Ζόρζε Φερνάντες (αμυντικός / Γκιμαράες / 250.000), Αμπουμπακάρ (επιθετικός / Μπεσίκτας / ελεύθερος), Γιάνκο (δεξιός μπακ / Βαγιαδολίδ), Κασίγιας (τερματοφύλακας / αποσύρθηκε), Αντρέ Περέιρα (επιθετικός / Ρίο Άβε), Τζιντόζι (αμυντικός / Μποαβίστα), Βιτίνια (μέσος / Γουλβς / δανεικός)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα του ομίλου είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν, όπου στο F8 γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Λιόν.

Οι Πολίτες έμειναν από νωρίς εκτός μάχης από το πρωτάθλημα Αγγλίας με τη Λίβερπουλ να… προελαύνει και να κατακτά εκείνη τον τίτλο. Αστέρι της είναι ο Κέβιν Ντε Μπρούινε που αποτελεί και τον βασικό πυλώνα της ανάπτυξης της, ενώ διαθέτει ένα ρόστερ με τεράστια ποιότητα και μεγάλο βάθος.

Το φετινό καλοκαίρι οι Άγγλοι έδωσαν πολλά χρήματα για ενίσχυση στην άμυνα – 113.000.000 ευρώ για Άκε και Ρουμπέν Ντίας – ενώ όπλο της είναι η ομοιογένεια και ασφαλώς ο τρόπος παιχνιδιού της. Αν μία ομάδα δεν είναι 100% συγκεντρωμένη στην άμυνα και την αφήσει να βρει χώρους μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει γκολ.

Ήρθαν: Ρουμπέν Ντίας (αμυντικός / Μπενφίκα / 68.000.000), Άκε (αμυντικός / Μπόρνμουθ / 45.000.000), Φεράν Τόρες (εξτρέμ / Βαλένθια / 23.000.000)

Έφυγαν: Σανέ (εξτρέμ / 45.000.000 / Μπάγερν), Οταμέντι (αμυντικός / 15.000.000 / Μπενφίκα), Μπράβο (τερματοφύλακας / Μπέτις / ελεύθερος), Νταβίντ Σίλβα (μεσοεπιθετικός / Ρεάλ Σοσιεδάδ / ελεύθερος)

ΜΑΡΣΕΙΓ

Η Μαρσέιγ ήταν ίσως η δυσκολότερη αντίπαλος για τον Ολυμπιακό από το τέταρτο γκρουπ. Η πρώην ομάδα του Ματιέ Βαλμπουενά έχει ξαναβρεί τον δρόμο της με τον Βίλας Μπόας στον πάγκο της και πέρυσι τερμάτισε εύκολα στη δεύτερη θέση, με τον 42χρονο κόουτς να παρουσιάζει μια εξαιρετικά ελκυστική ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι Γάλλοι επιστρέφουν μετά από τέσσερα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να κάνουν την… έκπληξη. Φέτος ξεκίνησαν τη σεζόν με δύο σερί νίκες (η μία κόντρα στην Παρί στο Παρίσι), ωστόσο η συνέχεια δεν είναι ανάλογη και το επιθετικό πρόβλημα είναι εμφανές. Αναμφίβολα σταρ της ομάδας είναι τόσο ο Φλοριάν Τοβέν, όσο και ο Ντμίτρι Παγέ.

Ήρθαν: Ενρίκες (εξτρέμ / Τρες Πάσος /8.000.000), Αλβάρο Γκονθάλεθ (αμυντικός / Βιγιαρεάλ / 5.000.000), Μπαλέρντι (αμυντικός / Ντόρτμουντ / 1.000.000), Ναγκατόμο (αριστερός μπακ / Γαλατασαράι / ελεύθερος), Γκουεγέ (μέσος / Χάβρη / ελεύθερος).

Έφυγαν: Σέρτιτς (ελεύθερος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς