16.2 C
Athens

Παναθηναϊκός: Η A Bola γράφει για τον… «μαθητευόμενο μάγο» Σίλας!

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και πολλά χρόνια δέσμιος καταστάσεων για τις οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι οπαδοί του. Οι οποίοι άλλοτε αντέδρασαν υπερβολικά κι άλλοτε δεν αντέδρασαν καθόλου. Οι ίδιοι άνθρωποι που ξεσηκώθηκαν για να φύγει η οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον σύλλογο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τη βλέπουν «φτωχό συγγενή» μιας ανίερης συμμαχίας. Η συμμαχία διαλύθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου συνεχίζει να φέρεται με υποτέλεια στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Δηλαδή την ομάδα που ενεπλάκη στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Με την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη να είναι θέμα ημερών, οι Πράσινοι έχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Αρχικώς ακούστηκε με θέρμη το όνομα του Ιραόλα, αλλά φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προσελκύσει ούτε καν έναν άπειρο 37χρονο προπονητή με μόλις μια σεζόν όλη κι όλη στη Β’ Ισπανίας (και άλλη μια στην ΑΕΚ Λάρνακας). Πλέον, οι Πορτογάλοι ρίχνουν στο τραπέζι το όνομα του Σίλας. Είναι ο άνθρωπος που με μόλις ενάμισι χρόνο προπονητικής εμπειρίας (στη μικρή Μπελενένσες) προσλήφθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέρυσι τον Σεπτέμβρη, για να φύγει κακήν κακώς τον περασμένο Μάρτιο.

Οι αναλυτές του πορτογαλικού ποδοσφαίρου κρίνουν ότι ο Σίλας πήρε γρήγορα τη μεγάλη ευκαιρία και την έκαψε, θεωρώντας πλέον απίθανο να τον εμπιστευτεί κάποιο σημαντικό όνομα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όσο για το πώς βρέθηκε στη Λισαβόνα; Ας όψεται η πολύ καλή σχέση που είχε με τους οπαδούς της Σπόρτινγκ, λόγω της παρουσίας του στις ακαδημίες της ομάδας σε πολύ νεαρή ηλικία…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς