16.2 C
Athens

Λειψία – Τότεναμ 3-0: Λυσσασμένοι ταύροι, ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά!

Μια ακόμα ιστορική βραδιά, την ιστορικότερη μέχρι την επόμενη έζησε η Λειψία στη Γερμανία μπροστά στους φιλάθλους της, αφού υπερασπιζόμενη το 1-0 του πρώτου ματς στο Λονδίνο, έκανε πάρτι απέναντι στην αποδεκατισμένη και… μίζερη Τότεναμ στη Γερμανία (3-0) παίρνοντας έτσι πανηγυρικά την πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν στο… ρελαντί έκανε πλάκα απέναντι στην ομάδα του Λονδίνου που έχει ένα σωρό προβλήματα τραυματισμών, αλλά δεν έχει και σαφές αγωνιστικό πλάνο υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο.

Το πλάνο του Πορτογάλου κόουτς να παίξει με τρεις στόπερ δεν απέδωσε και η Λειψία έκανε ό,τι ήθελε από τα άκρα με πρωταγωνιστές τους Ανχελίνιο και Ζάμπιτσερ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ απέναντι στον Οριέ έπαιζε χωρίς αντίπαλο και από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν οι περισσότερες φάσεις.

Μόλις στο 10′ ο Ζάμπιτσερ βρήκε δίχτυα με υπέροχο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, ενώ στο 22′ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά από τη σέντρα του Ανχελίνιο έγραψε το 2-0 και η υπόθεση-πρόκριση τελείωσε για την υπό κατάρρευση Τότεναμ που δε φάνηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ανταγωνιστική.

Ενδεικτικό αυτού, το γεγονός πως έκανε μόλις μία τελική στο πρώτο μέρος (με τον Λο Σέλσο στο 42′) και μία στο δεύτερο (με τον Ντέλε Άλι). Απογοητευτική εικόνα και σίγουρα δεν ευθύνονταν μόνο οι απουσίες για τη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Με άριστη απόδοση και από τον Ουπαμεκανό στην άμυνα που όποτε ήθελε έβγαινε με ενέργεια και στην επίθεση, η Λειψία διατήρησε εύκολα το υπέρ της προβάδισμα και στο 87′ έβαλε… κερασάκι στην τούρτα με τον Φόρσμπεργκ να βρίσκει δίχτυα με πλασέ εντός περιοχής, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Λειψία (Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Ανχελίνιο, Λάιμερ, Ζάμπιτσερ (87′ Φόρσμπεργκ), Μουκέλε (55′ Άνταμς), Ενκουνκού (59′ Χαϊντάρα), Σικ, Βέρνερ

Τότεναμ (Μουρίνιο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Οριέ (90+1′ Φάγκαν-Γουόλκοτ), Σεσενιόν, Τανγκάνγκα, Γουίνκς, Ντάιερ, Λο Σέλσο (80′ Ζέντσον), Άλι, Λαμέλα, Λούκας Μόουρα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς