18.8 C
Athens

Ο Γιώργος Καραγκούνης βασικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ

Ο Γιώργος Καραγκούνης αποτελεί ένα από τα βασικά υποψήφια πρόσωπα ν’ αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, στη θέση του Βαγγέλη Γραμμένου. Ο εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην πορεία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004, έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, καθώς είναι αγαπητός από το σύνολο των φιλάθλων και παρότι αγωνίστηκε για πολλά χρόνια σε μια από τις μεγάλες ομάδες(Παναθηναϊκός), η παρουσία του δεν ήταν τέτοια που να προκάλεσε.

Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει διεθνή ακτινοβολία καθώς είναι πρόσωπο αναγνωρίσιμο και σεβαστό στην ποδοσφαιρική κοινότητα ανά τον κόσμο, δεν έχει διοικητική ταύτιση με κάποια πλευρά και είναι γνώστης των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας προτάσεις για την επίλυσή τους.

Πρόσφατα ο πρώην διεθνής μέσος περιλήφθηκε μεταξύ των πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Το γεγονός ότι γνωρίζει την αξία των εθνικών ομάδων, αλλά και των υποδομών στο ποδόσφαιρο, λειτουργεί προς την σωστή κατεύθυνση για τους τομείς που θα ρίξει το βάρος του αν αναλάβει θέση διοικητικής ευθύνης.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε το στίγμα του:

«Είναι κρίμα που η εθνική μας ομάδα δεν θα είναι σε αυτή τη γιορτή το καλοκαίρι για να εκπροσωπήσει το ποδόσφαιρο μας και τη χώρα μας. Το ότι θα είμαστε εκεί ως πρεσβευτές είναι πολύ τιμητικό. Ας το χαρούμε έστω από την κερκίδα αυτή τη φορά γιατί μέσα στο γήπεδο ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Για μας το Euro 2004 είναι το πιο ωραίο Euro όλων των εποχών. Είναι πολύς ο καιρός που δεν είμαστε σε κάποιο Euro ή σε κάποιο Μουντιάλ. Και ειδικά στο Euro, έτσι όπως είναι τώρα με 24 ομάδες, θα έπρεπε να είμαστε εκεί. Χρειάζεται μεγαλύτερη αφοσίωση από όλους. Από τους παίκτες, από τη διοίκηση, απ’ όλους εμάς που θέλουμε να βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τέτοιες διοργανώσεις. Στη Θεσσαλονίκη δεν τη θέλουν, στην Αθήνα στο Καραϊσκάκης δεν μπορεί να παίξει. Έχει μείνει το Ολυμπιακό Στάδιο. Στην Κρήτη, που υπάρχει κόσμος που θέλει να δει την εθνική ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουν λεφτά για να φτιάξουν το γήπεδο. Αντιθέτως, λεφτά για να μπορεί να βγει κάποιος πρόεδρος στην ΕΠΟ και να πηγαίνουν στις ενώσεις δεξιά κι αριστερά, βρίσκονται. Με πονάει όλο αυτό. Θα πρέπει να προσπαθούν όλοι αυτοί που είναι γύρω από την εθνική ομάδα να βρίσκουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα. Και μετά οι ίδιοι οι παίκτες να δείξουν στην εθνική την ίδια αφοσίωση που δείχνουν και στους συλλόγους τους για να καταφέρουμε να προκριθούμε σε κάποιο Euro ή σε κάποιο Μουντιάλ.

Δεν είναι ωραίο να περνάνε 24 ομάδες και να μην βλέπουμε την εθνική μας ομάδα εκεί. Ελπίζουμε ότι η καλή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τώρα θα συνεχιστεί. Πρέπει όλοι να περιβάλλουν με αγάπη την ομάδα για να μπορέσουμε να ξαναδούμε την ομάδα σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Και αυτοί που είναι στην ομάδα και εμείς. Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο. Το 2014 έφυγαν πολύ μεγάλοι παίκτες και προσωπικότητες. Αλλά πλέον είμαστε στο 2020 και σιγά σιγά πρέπει να γίνει αναγέννηση και να προκριθούμε ξανά σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει η εθνική να βρεθεί σε κάποια θέση που της αρμόζει περισσότερο».

Για το αν θα μπορούσαν κάποιοι παίκτες να διοικήσουν την ΕΠΟ:

«Σίγουρα όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Και τώρα είμαστε δίπλα στην εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Εμείς, όπως και να έχει, θέλουμε να προοδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η εθνική ομάδα. Και δυστυχώς αντί να προχωράμε, κάνουμε βήματα πίσω. Κι όχι μόνο λόγω των προκρίσεων που δεν παίρνουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς