18.2 C
Athens

Αγραβάνης: Έλλειψη σεβασμού του Φριντέτ, αυθόρμητη η αφιέρωση στους φίλους του Ολυμπιακού

Ο Δημήτρης Αγραβάνης φιλοξενήθηκε στον Sport24Radio και μίλησε για τα συναισθήματα του μετά την πρόκριση του Προμηθέα στους «4» του Κυπέλλου, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό. Ο φόργουορντ των Πατρινών, έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού από τον Φριντέτ στο ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ χαρακτήρισε αυθόρμητη την κίνηση του να αφιερώσει τη νίκη στους φίλους του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το θέμα με τον τραυματισμό του και όσα ακούστηκαν: «Δεν ήμουν εκτός καμίας ομάδας. Είχαμε ένα μικρό θέμα που λύθηκε με απόλυτη κατανόηση. Τα διαβάζαμε και εμείς και γελάγαμε. Ο τραυματισμός με κράτησε δώδεκα μέρες έξω. Ήταν πιο σοβαρός τελικά απ’ όσα αρχικά πιστεύαμε. Μαζί με την ομάδα καταφέραμε να είμαι έτοιμος και να κάνω έστω μια προπόνηση την Παρασκευή για να βοηθήσω την ομάδα. Θέλαμε να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Δεν υπήρχε πρόταση, γιατί ακούστηκε ότι πάω στον Ολυμπιακό ή στη Βαλένθια. Γουστάρω στον Προμηθέα και περνάω τέλεια εδώ».

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Ήταν ένα τρομερό παιχνίδι. Προσωπικά μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και την ποδιά του Φριντέτ την είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή δέκα φορές. Ήταν έλλειψη σεβασμού πιστεύω όταν κερδίζεις με 30 πόντους, δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό το πράγμα. Υπό άλλες συνθήκες σαν Δημήτρης πιο μικρός θα είχα αντιδράει τελείως διαφορετικά. Σίγουρα θα είχα κάνει κάποιον τσαμπουκά. Μαγκιά του βέβαια που το έκανε. Έχω ωριμάσει και προσπαθώ να απαντάω το γήπεδο και πουθενά αλλού. Το κλειστό ήταν κατάμεστο και ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα. Δεν θα είχαμε κερδίσει χωρίς τον κόσμο στον πλευρό μας».

Για τη ζώνη που έπαιξε ο Προμηθέας: «Τη ζώνη τη σχεδιάσαμε δύο μέρες πριν το παιχνίδι. Ήταν μια απίστευτη έμπνευση του κόουτς Γιατριά. Μπλοκάραμε με αυτόν τον τρόπο τον Παναθηναϊκό σταματώντας τη δημιουργία του Καλάθη. Αφήσαμε κάποια σουτ σε ορισμένους παίκτες που δεν είναι τόσο σταθεροί στο τρίποντο. Δεν την έχω ξαναπαίξω αυτή τη ζώνη. Ήταν ένα τρικ που πέτυχε 100%».

Για την αφιέρωση της νίκης στους φίλους του Ολυμπιακού: «Δεν έχω πουλήσει ποτέ οπαδιλίκι. Δεν με ενδιαφέρει πως ακούγεται σε αυτούς που δεν με ξέρουν. Αφιέρωσα τη νίκη στον κόσμο της Πάτρας και στους φίλους του Ολυμπιακού. Δεν είμαι κωλοτούμπας, δεν παίρνω τίποτα πίσω. Έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Ήταν κάτι αυθόρμητο. Δεν θέλω να πάω στον Παναθηναϊκό, δεν έχω τέτοια προσωπική φιλοδοξία. Είναι μια μεγάλη ομάδα».

Για το αν ο Προμηθέας κατακτήσει το κύπελλο: «Πάμε σιγά-σιγά. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις. Η κάθε ομάδα έχει από 25% πιθανότητες να πάρει το Κύπελλο. Μεσολαβούν για εμάς πολύ κρίσιμα παιχνίδια».

Για την ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζει στο εξωτερικό: «Έχω πολλές αγάπες. Μου αρέσει στην Αγγλία η Λίβερπουλ, στην Ισπανία η η Ρεάλ, στην Ιταλία η Γιουβέντους. Χαίρομαι το ωραίο ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που η Λέστερ πάει καλά στην Αγγλία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς