20.1 C
Athens

Βόρεια Κορέα – Νότια Κορέα 0-0: Ματς… φάντασμα!

Ιστορική μέρα ήταν η 15η Οκτωβρίου 2019, καθώς Βόρεια και Νότια Κορέα τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια. Οι δύο ομάδες είχαν να συναντηθούν στα γήπεδα από τον Φεβρουάριο του 1990 και την Τρίτη συναντήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ με το παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022 να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), αλλά το αποτέλεσμα ενδιαφέρει ελάχιστους.

Και αυτό γιατί η αναμέτρηση δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά, ενώ δεν επετράπη η παρουσία κόσμου, δημοσιογράφων και φωτογράφων στις εξέδρες. Ο μόνος που είχε λάβει άδεια να παρακολουθήσει το ιστορικό παιχνίδι ήταν ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Οι υπόλοιποι ήταν οι άμεσα… εμπλεκόμενοι, δηλαδή τα μέλη των αποστολών των δύο ομάδων, οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές.

Την απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού, αλλά και της (ανύπαρκτης) τηλεοπτικής κάλυψης πήρε η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Στον ίδιο όμιλο με αυτές τις δύο ομάδες που έχουν από επτά βαθμούς βρίσκονται Τουρκμενιστάν και Λίβανος που έχουν από τρεις, αλλά και η Σρι Λάνκα που δεν έχει βαθμό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς