18.8 C
Athens

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός: Όταν η σκληρή δημοσιογραφία δεν κάνει διακρίσεις

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά από τη Βιλερμπάν. Τη «χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης» όπως έσπευσαν να διευκρινίσουν «φίλοι» και εχθροί. Σε μια επίδειξη σκληρής και αδέκαστης δημοσιογραφίας, η εκπομπή Euroleague της Nova παρουσίασε αμέσως μετά τα πράγματα ακριβώς όπως έπρεπε και όπως θα έκανε οποιοσδήποτε σκαπανέας της ενημέρωσης που τυχόν εργάζεται στον όμιλο ΜΜΕ που είναι γνωστός ως DPG.

Ο καλεσμένος του post game, Θεόφιλος Μητρούδης, πήγε με όλη την καλή πρόθεση στην εκπομπή, αλλά δήλωσε εξοργισμένος από την ομολογουμένως κάκιστη εικόνα που εμφάνισε ο Ολυμπιακός. Νιώθοντας το δίκιο να πνίγει τα ερυθρόλευκα αισθήματά του, ο άνθρωπος που διέλυσε οριστικά και αμετάκλητα την αυτοκρατορία του Άρη ήταν καταπέλτης εναντίον των Αγγελόπουλων και των λανθασμένων αποφάσεων που παίρνουν εδώ και χρόνια…

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να πάρει το πρώτο διπλό της σεζόν στην έδρα της «χειρότερης ομάδας της Euroleague» Βιλερμπάν. Η οποία μάλιστα ήταν ακόμη χειρότερη, αφού δεν είχε στη σύνθεσή της τον πρώην Πράσινο Άντριαν Πέιν αλλά και το νέο παιδί – θαύμα του γαλλικού μπάσκετ, Τεό Μαλεντόν. Όλα πήγαιναν πρίμα για την ομάδα που υποστηρίζει κάθε αγνός φίλαθλος του ελληνικού μπάσκετ και κάθε αντικειμενικός/ανεξάρτητος μπασκετικός δημοσιογράφος, μέχρι που ήρθε το κακό και τη βρήκε στο φτερό, όπως ο Χάρος βρίσκει τα πουλιά.

Όπως ίσως αντιλαμβάνεστε όσοι είστε εξοικειωμένοι με τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός υπέστη μια ακόμη διδακτική ήττα στη διοργάνωση. Μόνο που δε δείχνει να μαθαίνει με τίποτα ο μπαγάσας. Αν οι ήττες ήταν πράγματι τόσο διδακτικές όσο προσπαθούν να μας πείσουν όλοι οι ακάματοι εργάτες της ενημέρωσης, μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχει τρία πτυχία και πέντε διδακτορικά. Και εννοείται πως η καταμέτρηση των ευρωπαϊκών τίτλων δεν θα είχε σταματήσει το μακρινό 2011…

Το θέμα όμως είναι η εκπομπή Euroleague. Οι φανατικοί της σκληρής δημοσιογραφίας συντονίστηκαν ξανά στο κανάλι – τηλεοπτικά ή ιντερνετικά – προκειμένου να ακούσουν για ακόμα μια φορά λόγια σταράτα από αυτά που δεν ωραιοποιούν καταστάσεις. Η αγωνία για το ποιος θα ήταν ο καλεσμένος που θα έπαιρνε σα σκυτάλη το λάβαρο της επανάστασης από τα χέρια του Θ. Μητρούδη συνοδεύτηκε με εκείνο το «αχ» της απογοήτευσης, όπως αυτό που ακούγεται από την εξέδρα όταν ο φορ των γηπεδούχων βγαίνει φάτσα με τα δίχτυα αλλά στέλνει την μπάλα στο πάρκινγκ.

Καλεσμένος ήταν ο κανένας. Εκεί κάποιοι πονηροί, κάποιοι κακόβουλοι και κάποιοι δήθεν ψυλλιασμένοι άρχισαν να λένε διάφορα. Τα «κοίτα να δεις οι παλιο@#*$@ που θα την κάνουν γαργάρα απόψε» έγιναν σαν κοινή προσευχή τζιχαντιστή που ετοιμάζεται να εκπληρώσει το καθήκον του στον Αλλάχ, στο στόμα όσων την είχαν στημένη στην εκπομπή. Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι τα φαινόμενα απατούν. Ο βλοσυρός εκδικητής Γιώργος Συρίγος, η Δωράρα η Παντέλη και ο Μιχάλης ο Κακιούζης (με το δυο νούμερα μεγαλύτερο σακάκι για γούρι) έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ.

Δίχως να χαριστούν σε κανέναν, άσκησαν σκληρή κριτική στα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού, απόρησαν με το πως μπορεί να ηττηθεί κάποιος «από τη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης» (που της έλειπαν και δυο παίκτες) και κυρίως, έστρεψαν τα βέλη τους στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αναζητώντας ευθύνες και λάθη για το γεγονός πως την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πήγε στο final four το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμη στην εξουσία.

Υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που λέει ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος πήρε τηλέφωνο φανερά ενοχλημένος στο κανάλι και ζήτησε ένα αντίγραφο της εκπομπής. Στην αρχή κάποιοι πίστεψαν πως ήθελε να κινηθεί νομικά, αλλά φαίνεται πως δεν τον ξέρουν καλά. Ο Δ. Γιαννακόπουλος ήθελε απλώς να οργανώσει κοινή προβολή στον μιντιακό οργανισμό του και να δείξει σε όλους πως θα έπρεπε να ασκείται η σκληρή κριτική από εδώ και πέρα, ακόμα και στο πρόσωπό του. Χωρίς μαλλιά στη γλώσσα, στα πλήκτρα ή οπουδήποτε αλλού.

Αυτή λοιπόν ήταν η καλύτερη, η πιο ηχηρή απάντηση σε όσους θεωρούσαν ότι οι συντελεστές της εκπομπής την είχαν στημένη στον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική και ότι στην αντίστοιχη στραβή του Παναθηναϊκού θα έκαναν γαργάρες και διάφορες άλλες ασκήσεις λάρυγγα. Η σκληρή και αδέκαστη δημοσιογραφία δεν κάνει διακρίσεις. Η καλαθόσφαιρα ευγνωμονούσα, συνεχίστε έτσι…

Το post game του Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός από την εκπομπή Super Euroleague:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς