21.8 C
Athens

Καραμπέρης: Η ΚΑΕ ενδιαφέρεται για το PAOK TV, γίνανε μαγικά για να υπάρχει ο ΠΑΟΚ

Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ πρόσφερε ο Χρήστος Καραμπέρης. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δικέφαλου του Βορρά» έκανε τον απολογισμό των τελευταίων μηνών, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια, τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και το PAOK TV.

«Δώσαμε αγώνα επιβίωσης και δημιουργίας της νέας ομάδας. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Το οικονομικό δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έπρεπε να βρούμε λύση. Αρχικά, ισχύει η συμφωνία με τη watt and volt, και συμφωνήσαμε για συνεργασία με το κατάστημα του Ευόσμου​. Μετά είδαμε τα οικονομικά στοιχεία της μπουτίκ, το τι έκανε τα τελευταία 2 χρόνια. Μετά κοιτάξαμε και τους χορηγούς στην ΚΑΕ, τα περσινά έσοδα και τα φετινά, όπως τα διαρκείας.

Κάναμε ένα σημαντικό ραντεβού με τη συντονιστική των συνδέσμων και ζητήσαμε να μας βοηθήσουν και είπαν πως θα είναι κοντά μας φέτος, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν. Πρέπει να γίνει έλεγχος και στις ακαδημίες, που είναι υπό την επίβλεψη του Σταυρόπουλου, όμως θα το αφήσουμε λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που έχει ο ίδιος, για να το δούμε λίγο πιο μετά.

Επίσης, έγιναν επαφές με την ΠΑΕ και το εγχείρημα του PAOK ΤV που μας ενδιαφέρει και εμάς. Μακάρι όλα τα τμήματα να μπουν εκεί. Μας ενδιαφέρει γιατί η σύμβαση τελειώνει με την EΡΤ. Το PAOK TV δείχνει έναν ΠΑΟΚ αυτόνομο και αυτό είναι πέρα από κάθε προσδοκία.

Αναφορικά με τη δημιουργία της ομάδας, δεν υπήρχε προπονητής, ούτε παίκτες. Δίνω συγχαρητήρια στους συνεργάτες μας που τα κατάφεραν. Στις 19 Αυγούστου έγινε μία γ.σ με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Μαζέψαμε ένα σεβαστό ποσό. Όπως και από τα διαρκείας και τους χορηγούς. Με αυτά πήραμε ασφαλιστική ενημερότητα, έγινε πληρωμή παικτών πρώην και νυν, γιατί κινδυνεύσαμε και με ban και δεν θα υπήρχε ομάδα με την απαγόρευση των μεταγραφών. Μπήκαμε σε μία κανονικότητα. Είμαστε πλέον ομάδα, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Γίνανε μαγικά για να υπάρχει ΠΑΟΚ σήμερα στο μπάσκετ.

Έχουμε έσοδα 225.000 ευρώ και 219.000 έξοδα. Κάποιοι από τους παίκτες που πωλήθηκαν θέλησαν να το… πουλήσουν και να το εκμεταλλευτούν. Ο ΠΑΟΚ πρόσφερε τις εγγυήσεις για να μείνει το παιδί, όμως αυτό θέλησε να φύγει. Κανένας όμως δεν χάρισε χρήματα στην ομάδα. Στους δύο μήνες μας τουλάχιστον, κανείς δεν το έκανε αυτό και θέλησε να το «πουλήσει». Όλοι αργά ή γρήγορα παίρνουν τα χρήματά τους.

Η κριτική που θα γίνει, θα πρέπει να είναι… συμπαθητική στα νέα παιδιά. Κανείς δεν είναι έμμισθος. Τρέχουν για το καλό του ΠΑΟΚ. Θα παλέψουμε για το καλύτερο. Η χρονιά είναι δύσκολη και πρέπει να λύσουμε το οικονομικό κομμάτι», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

«Ο κ. Σαββίδης είναι μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Δεν είναι η μόνη λύση που το λέτε συνέχεια. Το βλέπετε απλά σαν εύκολη λύση. Δηλαδή πριν τον Σαββίδη δεν υπήρχε άνθρωπος να βοηθήσει; Έγιναν λάθη. Πρέπει να βρούμε λύση», δήλωσε αρχικά αναφορικά με τη βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη και πρόσθεσε πως: «Δεν είναι μόνο ο κ. Σαββίδης ο ΠΑΟΚ. Είναι και αυτός ναι, αλλά όχι μόνο αυτός. Δεν μπορούμε να είμαστε μόνο γύρω από αυτόν. Πρέπει να βγούμε έξω και να βρούμε επενδυτή. Πρέπει να βρούμε χορηγίες. Μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα. Θέλει τρέξιμο αληθινό και όχι… παραμύθια. Και δεν είναι υπονοούμενο αυτό για τον προηγούμενο. Γιατί φταίμε όλοι…»

«Ήταν και παραμένει δύσκολη η κατάσταση. Μέχρι 19 Αυγούστου δεν υπήρχαν προπονητής και παίκτες. Έγινε ραντεβού με τον ΑΣ ΠΑΟΚ και ανθρώπους της οικογένειας του ΠΑΟΚ που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν. Μαζέψαμε ένα σεβαστό ποσό, όπως και από τις χορηγίες και τα εισιτήρια διαρκείας. Με αυτά τα χρήματα εξασφαλίσαμε φορολογική ενημερότητα, πληρώσαμε νυν και παλιούς παίκτες και αποφύγαμε τα ban.

Η ομάδα μπήκε σε μία κανονικότητα. Έγιναν… μαγικά για να υπάρχει σήμερα ο μπασκετικός ΠΑΟΚ. Τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι δύσκολα όσο δεν υπάρχει ιδιοκτήτης. Μέχρι σήμερα τα έσοδα ήταν 225.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα μέχρι τις 8/9 ήταν 219.000 ευρώ. Το τελευταίο που προσπαθήσαμε να κάνουμε σαν διοίκηση ήταν να κρατήσουμε τους Έλληνες παίκτες. Έναν παίκτη αναγκάσαμε να τον πουλήσουμε. Του προσφέραμε όλες τις εγγυήσεις για να μείνει και να εξασφαλιστεί και ο ίδιος, αλλά ήθελε να φύγει. Κανείς δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ χαρίζοντας!», είπε ερωτηθείς για τα έσοδα της ΚΑΕ, ενώ για το μέλλον των «ασπρόμαυρων» πρόσθεσε:

«Υπάρχουν κάποια έσοδα. Υπάρχουν χορηγίες. Δεν υπάρχει λύση με το τηλεοπτικό οπότε αναμένουμε. Υπάρχουν και κάποια ραντεβού που είναι να κάνουμε. Θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Θα μας βοηθήσει πολύ ο κόσμος, αν έρθει και πάρει εισιτήριο για να δει τα ματς. Θα παλέψουμε. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς