21.1 C
Athens

Νιγηρία – Αργεντινή: Με τον Σκόλα να γράφει ιστορία

Για δεύτερο σερί ματς, η Νιγηρία έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσια ισχυρούς αντιπάλους. Μετά τους Ρώσους, το διαπίστωσαν και οι Αργεντίνοι, μόνο που η κατάληξη ήταν η ίδια: η αφρικανική ομάδα αποχώρησε ηττημένη από το παρκέ.

Η Αργεντινή νίκησε με 94-81 τη Νιγηρία, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της αλλά και την ξεροκεφαλιά των αντιπάλων που σε πολλές περιπτώσεις ήταν λιγότερο ομαδικοί απ’ όσο θα έπρεπε. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 43-43, αφού οι Νιγηριανοί επέστρεψαν από το -11 του πρώτου δεκαλέπτου. Η τρίτη περίοδος όμως ήταν καθοριστική και το τέλος βρήκε την Αργεντινή ξανά στο +11. Οι Αφρικανοί προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά στο τέλος, έφτασαν ως το -7 μισό λεπτό πριν τη λήξη αλλά δυο τρίποντα έφεραν το σκορ στο τελικό +13.

Το συγκεκριμένο ματς θα μείνει στην ιστορία για έναν λόγο. Έναν πολύ καλό λόγο που κοντεύει να σαρανταρίσει αλλά δε λέει να υποταχθεί στον χρόνο. Ο Λουίς Σκόλα έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του Μουντομπάσκετ, φτάνοντας τους 611 και αφήνοντας πίσω τον Αυστραλό Άντριου Γκέιζ. Και μπορεί ο θρυλικός Όσκαρ Σμιτ να είναι άπιαστος στην κορυφή με τους 906 πόντους του, ωστόσο ο Σκόλα έγινε ο πρώτος ριμπάουντερ στον θεσμό και σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να τον ξεπεράσει κάποιος στο μέλλον.

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 43-43, 61-72, 81-94

Νιγηρία στατιστικάΑργεντινή στατιστικά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς