15.6 C
Athens

Απρόσμενος θρίαμβος για Γιουνάιτεντ!

Στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, η Γιουνάιτεντ δίχως να ενθουσιάσει και με αρκετή δόση τύχης (δύο δοκάρια για την Τσέλσι στο πρώτο μέρος) πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ με 4-0.

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Ολντ Τράφορντ» από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων είχε δοκάρι με τον Άμπραχαμ. Ο φορ των «μπλε» έχασε κι άλλη ευκαιρία να σκοράρει και εκεί λειτούργησε ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Κόντρα στη ροή του ματς, στο 17′ ο Ράσφορντ έπεσε σχετικά εύκολα στο μαρκάρισμα του Ζουμά, κέρδισε πέναλτι και αναλαμβάνοντας την εκτέλεση άνοιξε το σκορ.

Αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ, οι οποίοι είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 40′ με σουτ του Έμερσον από καλή γωνία. Κάπου εκεί ήρθε και η λήξη του πρώτου μέρους για να εμφανιστεί μια… καταιγιστική Γιουνάιτεντ στο δεύτερο. Στο 65′ ο Μαρσιάλ από παράλληλη πάσα δεν λάθεψε και έκανε το 2-0, ενώ πριν προλάβε να συνέλθει η Τσέλσι, στο 67′ ο Ράσφορντ πέτυχε το 3-0 προκαλώντας… πανζουρλισμό στις εξέδρες. Στο 81′ ο νεοαποκτηθείς Ντάνιελ Τζέιμς πήρε τρομερή πάσα από τον Πογκμπά (ο οποίος είχε δεύτερη ασίστ) και έγραψε το τελικό 4-0.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Σο, Μακ Τόμινεϊ, Πογκμπά, Μαρσιάλ, Ράσφορντ (86′ Γκρίνγουντ), Λίνγκαρντ (86′ Μάτα), Αντρέας Περέιρα (74′ Τζέιμς).

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Έμερσον, Ζορζίνιο (73′ Καντέ), Κόβασιτς, Πέδρο, Μάουντ, Μπάρκλεϊ (58′ Πούλισιτς), Άμπραχαμ (66′ Ζιρού).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Λίβερπουλ – Νόριτς 3-0

Σάββατο 10 Αυγούστου

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-5

Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 3-0

Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1

Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον 0-0

Γουότφορντ – Μπράιτον 0-3

Τότεναμ – Άστον Βίλα 3-1

Κυριακή 11 Αυγούστου

Λέστερ – Γουλβς 0-0

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-0

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς