18.8 C
Athens

27 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια δεν… υπάρχουν πουθενά αλλού

Ξεσηκωμός για το σκάνδαλο της ΕΡΤ με τον ΠΑΟΚ και αναζήτηση του Υπουργού Οικονομικών που θα βάλει υπογραφή για την εκταμίευση της σύμβασης μαμούθ

Τα ποσά που προσφέρει η ΕΡΤ στον ΠΑΟΚ δεν… υπάρχουν για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων πρωταθλήματος και δεν μπορεί να τα δώσει οποιοδήποτε κανάλι στην ελεύθερη αγορά.

Η Δημόσια τηλεόραση φιλοδοξεί να είναι η επόμενη τηλεοπτική… στέγη του ΠΑΟΚ, καθώς δίνοντας 7.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, παίζει χωρίς αντίπαλο. Για τρία χρόνια από το ταμείο της ΕΡΤ θα φύγουν 27 εκατ. ευρώ (με τους φόρους), ποσό που κανένα κανάλι, ούτε καν το συνδρομητικό δεν έχει το περιθώριο να δώσει.

Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη διοίκηση της ΕΡΤ πάσχουν νομικά με αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να δημιουργούνται τεράστια ζητήματα. Το… μπαλάκι για την υπογραφή εκταμίευσης ποσών με βάση τη συμφωνία που θα υπάρξει, μεταφέρεται στον επόμενο Υπουργό Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήδη ξεσηκώθηκαν βλέποντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ να φεύγουν για τα ταμεία των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Ο ΠΑΟΚ είχε καταθέσει στη NOVA την πρόταση της ΕΡΤ και εμφανιζόταν να περιμένει την… αντιπρόταση του συνδρομητικού καναλιού καθώς βάση συμβολαίου, ο Δικέφαλος είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στη NOVA την καλύτερη πρόταση που θα έβρισκε στην αγορά για της δώσει το δικαίωμα της τελικής πρότασης. Αυτή δεν πρόκειται να έλθει καθώς τα χρήματα που δίνει ο Γιάννης Δρόσος είναι τόσα που κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάλογη προσφορά και να πάρει τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Αργά χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εμφανίσει επικυρωμένη τη συμφωνία, διαψεύδοντας τη NOVA που ανακοίνωσε ότι έχει περιθώριο μέχρι τις 9 Ιουλίου για να καταθέσει την αντιπρότασή της.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, σε περίπτωση που το συνδρομητικό κανάλι καταθέσει προσφορά ίση με την καλύτερη προσφορά που θα εξασφάλιζε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η συμφωνία τους ανανεώνεται αυτόματα. Προσφορά μαμούθ όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κι έτσι τα παιχνίδια του δικέφαλου του βορρά για τα επόμενα τρία χρόνια προγραμματίζονται στην ΕΡΤ. Βρισκόμαστε όμως στο τέλος του πάρε δώσε των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ή στην αρχή; Γιατί η λύση που διαφαίνεται μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργεί…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς