18.4 C
Athens

Η ανάρτηση του Εκτορα Κουφοντίνα για τον Θάνο Αξαρλιάν

Συμπληρώνονται σήμερα 26 χρόνια από την επέτειο του θανάτου του νεαρού σπουδαστή που χαρακτηρίστηκε ως «παράπλευρη απώλεια» από την 17 Νοέμβρη

Σχόλιο για την επέτειο θανάτου του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος σκοτώθηκε από ρουκέτα στην απόπειρα εκτέλεσης του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά από την 17 Νοέμβρη, 26 χρόνια πριν, στις 14 Ιουλίου 1992, έκανε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Εκτορας.

Σε αυτή σημειώνει ότι όσοι μιλούν για αθώα θύματα ουσιαστικά παραδέχονται ότι τα υπόλοιπα θύματα δεν ήταν αθώα.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

Δεν είναι δική μου δουλειά να απαντάω σε μηνύματα που μου στέλνετε σχετικά με τον Αξαρλιάν. Εφόσον όμως μου στέλνετε, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το εξής προφανές:

Oποιος αισθάνεται την ανάγκη να διαχωρίσει ένα αθώο θύμα, ανάμεσα σε άλλα «αθώα» θύματα, κατά βάθος αντιλαμβάνεται και ουσιαστικά παραδέχεται ότι τα υπόλοιπα θύματα δεν ήταν αθώα.

Τι είχε συμβεί τότε

Ηταν μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992, όταν ο 20χρονος σπουδαστής Θάνος Αξαρλιάν έπεφτε νεκρός από ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη που είχε στόχο τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Ο Θάνος Αξαρλιάν περπατούσε ανύποπτος στο πεζοδρόμιο της οδού Καραγεώργη Σερβίας όταν στη διασταύρωση με την οδό Βουλής έστριβε η θωρακισμένη Mercedes του τότε υπουργού Οικονομικών.

Εκείνη την ώρα το βαρύ όχημα δέχτηκε τη ρουκέτα της 17Ν. Η ισχυρή θωράκιση προστάτεψε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος βγήκε από το όχημα τραυματισμένος.

Ο Θάνος Αξαρλιάν δεν είχε την ίδια τύχη: Τα θραύσματα της ρουκέτας βρήκαν το νεαρό φοιτητή στο σώμα και το κεφάλι και έκοψαν το νήμα της ζωής του.

O θάνατος του Αξαρλιάν είχε χαρακτηριστεί από την οργάνωση σε ανακοίνωσή της ως «παράπλευρη απώλεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς