Ερυθρόλευκο θρίλερ στο Λαύριο!

Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς στο Λαύριο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει στο τέλος τη νίκη (81-76) με ηγέτη και πάλι τον Γιώργο Πρίντεζη

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στο Μαυροβούνιο πήγε στο Λαύριο για να συνεχίσει το σερί του στη Basket League, με την ομάδα του κόουτς Δέδα να βάζει δύσκολα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν στο τέλος τη νίκη (76-81).

Με την έναρξη του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες έβγαζαν ενέργεια στο παρκέ και το Λαύριο έβαλε δύσκολα από την αρχή στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα και έβρισκαν αρκετό σκορ στο ζωγραφιστό.

Ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Πρίντεζη που συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει με την Μπουντούτσνοστ, έκανε μεγάλη ζημιά στο Λαύριο και ήταν ο ηγέτης της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Η πρώτη περίοδος τελείωσε με ισόπαλο σκορ στο 22-22 και το παιχνίδι προμήνυε ότι θα γίνει ντέρμπι. Στη συνέχεια, το Λαύριο με μπόλικη τρέλα κυριάρχησε στο παρκέ, έπαιζε καλή άμυνα και με τους Λαμπ-Λούντζη με σερί στο πρώτο τρίλεπτο πήρε το προβάδισμα.

Η άμυνα της ομάδας του κόουτς Δέδα είχε κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε αρκετά λάθη, ενώ με τα ριμπάουντ εξισορροπημένα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα δεύτερων και τρίτων επιθέσεων.

Με σερί 22-18 υπέρ του Λαυρίου, το ημίχρονο έκλεισε στο 44-40 και αρκετά υψηλό σκορ για τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ βρήκε λύσεις και από τον Βασίλη Σπανούλη και από τον Μπριάντε Γουέμπερ, ενώ με κάποια εύστοχα τρίποντα από την περιφέρεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα +8 στο επιμέρους σερί της τρίτης περιόδου (17-25) και πέρασε μπροστά με 4 πόντους.

Στη κρίσιμη περίοδο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Το Λαύριο βρήκε λύσεις από τους Κακλαμανάκη-Κουζέλογλου και ένα λεπτό πριν τη λήξη η αναμέτρηση ήταν εκ νέου στην απόλυτη ισοπαλία (75-75). Στο τέλος, η ψυχραιμία των Γουέμπερ και Γκος στις βολές χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ για το Λαύριο ξεχώρισε ο Λαμπ με 16 πόντους και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 44-40, 61-65, 76-81

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...