Σύμφωνα με έρευνες οι φαλακροί άνδρες είναι πιο πετυχημένοι (pics)

Οι φαλακροί άνδρες συχνά θεωρούνται ως περισσότερο πετυχημένοι και αρρενωποί σε σύγκριση με τους άνδρες με πλούσια κόμη, σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Pennsylvania

Οι φαλακροί άνδρες συχνά θεωρούνται ως περισσότερο πετυχημένοι και αρρενωποί σε σύγκριση με τους άνδρες με πλούσια κόμη, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Business Insider.

Η έρευνα σημειώνει ότι οι γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι οι φαλακροί άνδρες είναι δυνατότεροι. Αυτό βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη, αν κανείς αναλογιστεί ότι οι πιο «σκληροπυρηνικοί» σταρ του Χόλιγουντ είναι φαλακροί – Μπρους Γουίλις, Ντουέιν Τζόνσον ή αλλιώς «The Rock» και φυσικά ο Τζέισον Στέιθαμ.

Ο Albert Mannes (επίσης φαλακρός) είναι ο επιστήμονας που διεξήγαγε την παραπάνω έρευνα, στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania.  Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από 59 άτομα.

Οι συμμετέχοντες είδαν διάφορες φωτογραφίες ανδρών. Η πρώτη φωτογραφία έδειχνε έναν άνδρα με πολλά μαλλιά. Η δεύτερη φωτογραφία απεικόνιζε τον ίδιο ακριβώς άνδρα χωρίς μαλλιά. Οι περισσότεροι συμμετέχοντας ανέφεραν ότι θεώρησαν περισσότερο ελκυστικούς τους φαλακρούς άνδρες.

Ο φαλακρός επιχειρηματίας Seth Godin δήλωσε στην «Wall Street Journal»: «Δεν υπονοώ ότι εάν ξυρίσει κανείς το κεφάλι του θα γίνει πετυχημένος, αλλά ξεκινά η συζήτηση ότι έχει κάνει κάτι δραστήριο».

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, από το πανεπιστήμιο του Saarland, οι φαλακροί άνδρες εκτός από επιτυχημένοι είναι και εξυπνότεροι. Οι γυναίκες τείνουν να θεωρούν τους άνδρες χωρίς μαλλιά περισσότερο σοφούς και έξυπνους.

Υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια ωστόσο. Οι άνδρες φαίνονται περισσότερο ελκυστικοί, έξυπνοι και πετυχημένοι εάν δεν έχουν καθόλου μαλλιά και όχι όταν έχουν μερικά σημεία φαλάκρας. Συγκεκριμένα η φαλάκρα θεωρείται σημάδι αδυναμίας και λιγότερο ελκυστικό.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...