20.1 C
Athens

Με πολυτιμότερο Χάντερ, νίκησε η ΑΕΚ

Άνετη και ωραία η «Ένωση», πέρασε από την Λιθουανία με τον τρομερό Βινς Χάντερ (65-84)

Η ΑΕΚ πέρασε πανηγυρικά από την έδρα της Λιετκαμπέλις και βάζει πλώρη για την επόμενη φάση του Basketball Champions League, με τον τρομερό Βινς Χάντερ να βάζει 25 πόντους (65-84).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, παίζοντας εξαιρετική άμυνα στην περιφέρεια, με τους παίκτες της ΑΕΚ να μην βρίσκουν εύκολα δρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Η Λιετκαμπέλις είχε ένα μικρό +4 στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-18).

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι ήταν πιο ψύχραιμοι και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι Σάντ-Ρος και Θίοντορ μοίραζαν εκπληκτικά το παιχνίδι για τον Χάντερ μέσα στη ρακέτα. Στο ημίχρονο η ΑΕΚ βρισκόταν μπροστά με 37-40.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν ολοκληρωτικά το ρυθμό τους. Έσφιξαν τα «λουριά» στην άμυνα και δεν άφησαν ελεύθερα σουτ στη Λιετκάμπελις, η οποία πέτυχε 28 πόντους στο δεύτερο εικόσαλεπτο.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι η ΑΕΚ μοίρασε 28 ασίστ με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις 17. Χάντερ-Θίοντορ-Ματσιούλις και Τζέιμς διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα και οδήγησαν την «Ένωση» σε μία ακόμα νίκη στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 37-40, 54-67, 65-84

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς