Μητσοτάκης: Φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να πάρει η Ελλάδα μπροστά (video)

Δριμύ «κατηγορώ» στον Τσίπρα στο συνέδριο της ΝΔ • Επανέλαβε την κατηγορία περί συναλλαγής του Σκοπιανού με τις συντάξεις • Δεσμεύτηκε για αύξηση κατώτατου μισθού και επίδομα για νέες οικογένειες

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της Ν.Δ., παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για την οικονομική ανάταξη της χώρας και την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος.

Στην κεντρική ομιλία του συνεδρίου, που έχει ως σύνθημα το «Ελλάδα, Μπορούμε», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. είναι το κόμμα των πολλών, η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες και γεφυρώνει τα ρήγματα, που η κρίση προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία».

Με τη φράση «φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά» άσκησε εντονότατη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο των πεπραγμένων της, δίνοντας έμφαση στη διάλυση της μεσαίας τάξης, την εξαπάτηση των Ελλήνων ως εργαλείο της πολιτικής της και φυσικά στο Σκοπιανό για το οποίο επανέλαβε αυτό που έχουν πια καταλάβει όλοι οι πολίτες.

Παράλληλα, εξήγγειλε δύο νέες δεσμεύσεις: α) βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, β) αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Το επίδομα των 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες θα προβλέπεται στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ. Πρόκειται για ένα ποσό που όπως είπε έχει ως στόχο να καλύψει τα αναγκαία έξοδα το πρώτο διάστημα μετά την γέννηση του κάθε παιδιού και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών.

Συμπληρωματικά ανέφερε ότι για τις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα».

Παράλληλα, κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.

Στόχος, όπως ανέφερε «με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής».

Για τον κατώτατο μισθό είπε ότι θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ γιατί όπως ανέφερε «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω».

Έτσι αν η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10% την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ.

Το σύνολο των κοινωνικών μέτρων της ΝΔ περιλαμβάνονται στο έντυπο που θα διανεμηθεί στους περίπου 5000 συνέδρους και παρατηρητές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε όμως και το οικονομικό του πλαίσιο για την ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της μείωσης της φορολογίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «11 λέξεις να θυμάστε: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπε χαρακτηριστικά: «Διάλεξε την ημέρα να ανέβει στην Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού. Δεν πειράζει. Και οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες. Ας με ακούσει λοιπόν καλά πριν απολογηθεί στους Μακεδόνες.

Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα… Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος. Και δεν δυσκολεύτηκε να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το αχρείαστο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση», είπε.

Επανέλαβε δε με κατηγορηματικότητα: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο με ηλικιωμένο φίλαθλο του Ολυμπιακού να συγκινείται μπροστά στα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια

Η θρυλική περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού συνεχίζεται...

Ολυμπιακός: Η αύρα του Μουζακίτη και τα στοιχεία που θέλει να έχει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ για να ανέβει στην κορυφή της Super League: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ, ο κομβικός Μουζακίτης και το κενό του Τσικίνιο

Αλόνσο: Χαρούμενος που είμαι μέρος ενός σημαντικού ντέρμπι όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά παγκοσμίως

Χαρούμενος που είναι μέρος ενός μεγάλου ντέρμπι παγκοσμίως δήλωσε...

Ο Μορόν δήλωσε αισιόδοξος για το ζήτημα του νέου συμβολαίου με τον Άρη

Ο Λορέν Μορόν είναι και φέτος το βαρύ πυροβολικό του Άρη, με τον Ισπανό να ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του αναφορικά με την υπόθεση της ανανέωσης στη συνεργασία του με τους Θεσσαλονικείς

Μεγάλο πλήγμα με Καρβαχάλ στη Ρεάλ: Υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν

Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη της Ρεάλ επί της Βιγιαρεάλ...

Ένα μικρό «αντίο» στον ιστορικό πρόεδρο του Απόλλωνα, Κώστα Αλαμάνο

Ο Γιώργος Χαλάς αποχαιρετά τον ιστορικό πρόεδρο του Απόλλωνα, Κώστα Αλαμάνο, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά διαδικτυακά την τελευταία μεγάλη του συνέντευξη μαζί με κάποιες ανέκδοτες ιστορίες

MotoGP: Νικητής στο γκραν πρι της Ιαπωνίας ο Μπανιάια

Ο δις πρωταθλητής του MotoGP και κάτοχος του τίτλου,...

ΠΑΟΚ: Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τους 6 αδικοχαμένους οπαδούς του στα Τέμπη

Σήμερα, 6 Οκτωβρίου, όπως και κάθε χρόνο τέτοιο καιρό...

Χειροπέδες σε υπάλληλο σεκιούριτι στο «Βικελίδης» γιατί έβαλε οπαδό στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο

Χειροπέδες σε έναν 55χρονο από το προσωπικό ασφαλείας στο...

Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Μίλερ για το Shanghai Masters

Η ισχυρή βροχόπτωση που επικρατεί στη Σανγκάη έχει προκαλέσει...

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο με ηλικιωμένο φίλαθλο του Ολυμπιακού να συγκινείται μπροστά στα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια

Η θρυλική περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού συνεχίζεται...

Πόλο γυναικών: Ηττήθηκε από την Πάντοβα και συνεχίζει στο EuroCup ο Εθνικός

Με ήττα 13-8 από τη γηπεδούχο Πάντοβα, ολοκλήρωσε ο...