Folli-Follie: Αγωνία για 1.300 εργαζόμενους μετά την απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας

Oι εργαζόμενοι προπληρώθηκαν το δώρο Χριστουγέννων, κίνηση που υποδεικνύει φόβο για πάγωμα των λογαριασμών της εταιρείας

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις για το μέλλον της εταιρείας Folli-Follie μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της σε καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Η αίτηση απορρίφθηκε από την πρόεδρο της υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα ντόμινο δικαστικών διεκδικήσεων από τους πιστωτές της, κάτι που δεν αποκλείει ακόμα και την άτακτη πτώχευσή της.

Το γεγονός, ωστόσο, φαίνεται πως είχε προβλεφθεί ως ενδεχόμενο, με αποτέλεσμα σύμφωνα με πληροφορίες, οι 1.300 εργαζόμενοι να έχουν ήδη προπληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων. Κάτι που σημαίνει πως υπήρχε αφενός η υποψία για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, αφετέρου υπάρχει διάχυτος ο φόβος για πάγωμα των λογαριασμών της εταιρείας.

Και μπορεί με την κίνηση αυτή οι εργαζόμενοι να μην μένουν «ξεκρέμαστοι» ενόψει των Χριστουγέννων, δεν διασφαλίζεται όμως το παραμικρό σε ό,τι αφορά το μέλλον τους και το μέλλον των οικογενειών τους. Eίναι άλλωστε γνωστό τι σημαίνει να χάνει ένας εργαζόμενος τη δουλειά του τέτοιες εποχές στην Ελλάδα της κρίσης, μνημονιακής και… μεταμνημονιακής.

Ξεκάθαρο πλάνο για τη συνέχεια δεν υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει για τίποτα. Μόνο προσπάθειες γίνονται -που οι απαισιόδοξοι θα μπορούσαν να τις χαρακτηρίσουν ακόμα και απέλπιδες- για να σωθεί η εταιρεία.

Οι δικηγόροι της Folli-Follie υποστηρίζουν πως υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών και πως η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες, ενώ προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρείας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Αξίζει να επισημανθεί πως όλο αυτό τον καιρό οι εργαζόμενοι στέκονται στο πλευρό της εταιρείας και κάνουν ό,τι μπορούν για να τη στηρίξουν. Για το λόγο αυτό, μάλιστα 500 από αυτούς υπέγραψαν την αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας, καθώς όλοι συμφωνούν πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μη χάσουν τη δουλειά τους, κάτι που θα συμβεί αν η Folli-Follie οδηγηθεί σε άτακτη πτώχευση.

Όμως, απ’ ό,τι αποδείχτηκε με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η στήριξη των εργαζόμενων στην αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς προσωρινής προστασίας, δεν αποτέλεσε «συγχωροχάρτι» για τη διοίκησή της.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα οι νομικοί της Folli-Follie και οι υπεύθυνοι της εταιρείας συζητούν για το ενδεχόμενο να υποβληθεί νέα αίτηση για υπαγωγή αυτή τη φορά στο άρθρο 101 παράγραφος 2, ώστε να τεθεί η εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με διορισμό ειδικού εντολοδόχου, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευσή της.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...