19.7 C
Athens

Ο Μπλατ αποφασίζει για Μακλίν και Τιλί

Η μπάλα στα χέρια του νέου κόουτς - Και ένα bonus

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανακοινώθηκε και οι ανανεώσεις προέχουν. Αυτό είναι δεδομένο για τη διατήρηση της ομοιογένειας και του ελληνικού κορμού της ομάδας. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει και με τους εναπομείναντες ξένους.

Ο Ολυμπιακός ήδη αποφάσισε να μην κάνει χρήση του +1 που υπήρχε στο συμβόλαιο του Ρόμπερτς και ο Αμερικανός αποτελεί παρελθόν. Ταυτόχρονα, δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Κάιλ Γουίλτζερ και Μπόμπι Μπράουν. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι ήδη απαλλάχτηκαν από τρία συμβόλαια και έπεται συνέχεια…

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού είναι αυτός που θα αποφασίσει για την τύχη του Τζαμέλ Μακλίν και του Κιμ Τιλί.

Το προφίλ του Μακλίν δεν ταιριάζει στα «θέλω» του 59χρονου κόουτς, ο οποίος προτιμά να δουλεύει περισσότερο με 5αρια στυλ «rim protector». Ο Αμερικανός είναι άλλης κοπής ψηλός, με πιο πλαστικές κινήσεις και όχι τόση αθλητικότητα, όση αναζητά ο Μπλατ. Δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

Το μεγάλο ερωτηματικό του καλοκαιριού έχει το όνομα «Κιμ Τιλί». Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να δείξει τις ικανότητες του τη σεζόν που μας πέρασε, καθώς ταλαιπωρήθηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Δεν είναι σίγουρο αν ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να πάρει το ρίσκο και τον εμπιστευτεί για μπακ απ του Γιώργου Πρίντεζη. Το μέλλον του κρίνεται ξεκάθαρα από τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή.

Από την άλλη, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, παρά τη μέτρια σεζόν και τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε, θα παραμείνει στον Ολυμπιακό, ως δεύτερη λύση στις θέσεις των ψηλών. Μόνη περίπτωση να αποχωρήσει είναι να αποφασίσουν οι Σπερς να πληρώσουν το buy out του και να τον πάρουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (πράγμα μάλλον απίθανο).

Και ο Γιάνις Στρέλνιεκς θα συνεχίσει στο Λιμάνι, αφού στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι φέτος δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε. Το δολοφονικό τους σουτ δε βρίσκεται εύκολα στην αγορά, στο ΣΕΦ μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’αυτόν και δε συντρέχει λόγος να απομακρυνθεί.

Bonus

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μένει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Ας τον έχουμε στην άκρη του μυαλού μας… (όχι μόνο για τον Ολυμπιακό)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς