ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Ιστορικός θρίαμβος των Κρητικών και άγρια γιούχα στην Τούμπα

Ο Σαλσέδο μπήκε στο 74' και μέχρι το 79' έφερε τούμπα το ματς με γκολ κι ασίστ για την ιστορική νίκη των Κρητικών, που έφερε γιούχα στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο και τον Άρη μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας

Ο ΠΑΟΚ… νόμιζε ότι το ματς στην Τούμπα τελείωσε μετά το 50ο λεπτό και ο ΟΦΗ τον τιμώρησε για να πανηγυρίσει με σπουδαία ανατροπή τη νίκη με 1-2.

Οι Κρητικοί έφυγαν με ένα τεράστιο και ιστορικό διπλό από την Τούμπα, καθώς ήταν μόλις το δεύτερο στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και πρώτο μετά από αυτό στις 24 Ιανουαρίου του 1993. Τότε ο ΟΦΗ είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο τρόπο, καθώς με τέρματα των Μαχλά και Γεωργαμλή είχε κάνει την ανατροπή για το 1-2.

Με τη νίκη αυτή ο ΟΦΗ βρίσκεται στο -3 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο -4 από τον πρωτοπόρο Άρη, με τους Κίτρινους να απολαμβάνουν πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σαλσέδο, καθώς μπήκε στο 74′ και έφερε τούμπα το ματς με γκολ κι ασίστ στην ανατροπή που ήρθε μέσα σε δύο λεπτά (77′,79′).

Άγρια γιούχα με το σφύριγμα της λήξης για τους παίκτες του τιμωρημένου Ραζβάν Λουτσέσκου, που παρακολούθησε από τις σουίτες την αναμέτρηση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, είχε την υπεροχή, αλλά ήταν και αρκετά επιπόλαιος καθώς έκανε πολλά λάθη σε φάση επίθεσης και έχανε πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να βγει αρκετές φορές με αξιώσεις στην αντεπίθεση και μάλιστα να φτάσει σε κάποιες τελικές προσπάθειες στο πρώτο διάστημα, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει ιδιαίτερα την εστία του Κοτάρσκι.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 21′ με τον ορεξάτο στο σημερινό παιχνίδι Κωνσταντέλια. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Στο 35′ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια και οι Ασπρόμαυροι ξεκίνησαν δυναμικά ψάχνοντας δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε με τον Τισουντάλι στο 50′, όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR.

Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους Κρητικούς να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους και όσο περνάει η ώρα να είναι τόσο και καλύτεροι.

Κάπως έτσι ήρθε η ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά, με τον Σαλσέδο που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 74′ να είναι πρωταγωνιστής. Αρχικά έδωσε ασίστ στο 77′ για το ωραίο τελείωμα του Φούντα και την ισοφάριση, ενώ δύο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοτάρσκι από εκτέλεση φάουλ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά δεν έφτασαν σε κάποια μεγάλη φάση και ο ΟΦΗ έφυγε με σπουδαίο τρίποντο από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 35′ Ντεσπόντοφ / 77′ Φούντας, 79′ Σαλσέδο

Διαιτητής: Τσακαλίδης

Κίτρινες: Κωνσταντέλιας, Ότο, Καμαρά, Μπάκιτς / Μαρινάκης, Μπαΐνοβιτς, Λαμπρόπουλος

ΠΑΟΚ (Καστορίνα): Κοτάρσκι, Ότο (80’ Μπάμπα), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (67’ Τάισον), Μουργκ, Ντεσπόντοφ (76’ Ζίβκοβιτς), Τισουντάλι (67’ Μπράντον).

ΟΦΗ (Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (63’ Γκονθάλεθ), Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπαΐνοβιτς (63’ Μπάκιτς), Καραχάλιος, Σενγκέλια, Φούντας (87’ Νέιρα), Αποστολάκης (63’ Ριέρα), Γιουνγκ (74’ Σαλσέδο)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Είναι μια δύσκολη περίοδος, η οποία όμως θα γυρίσει

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πιο συμπαγής και...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Τρίποντη εκτέλεση στο ΣΕΦ και πράσινο προβάδισμα για το πλεονέκτημα (hls)

Μπράουν και Ναν έβαλαν 10 τρίποντα στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό στη φετινή GBL, με τους Ερυθρόλευκους να εμφανίζονται ξανά προβληματικοί στην άμυνα σε μια δύσκολη περίοδο που αναζητούν ρόλους και αυτοπεποίθηση

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ομάδα έχει προπονητή, δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του»

Τα σενάρια που ήθελαν τον Ντιέγκο Αλόνσο να απομακρύνεται...

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Ο τρομερός Μορόν τιμώρησε τους Πράσινους και καταδίκασε τον Αλόνσο (vid)

Με ένα ακόμη γκολ μεγάλης κλάσης ο πρώτος σκόρερ της Super League τιμώρησε τους αδιάβαστους Πράσινους και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ντιέγκο Αλόνσο που τα... άκουσε για τα καλά από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ

Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Άξιος της μοίρας του, ήττα από τους Αρκάδες μετά από 10 χρόνια

Ο Ολυμπιακός έχασε για πρώτη φορά από τον Αστέρα Τρίπολης μετά τον Μάρτιο του 2014, μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και μπαίνει επίσημα σε βαθιά κρίση ταυτότητας - Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Αρκάδες από τον Ιανουάριο

Ο Μαρκ Κασαδό, οι… μπάλες και ο ασυνήθιστος τσαμπουκάς του επόμενου μεγάλου ταλέντου της Μασία

Ο 21χρονος Μαρκ Κασαδό έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου και έδειξε πως αποτελεί το επόμενο next big thing για τη μεσαία γραμμή της ομαδάρας του Φλικ

Π. Κωνσταντινίδης: Όταν λείπει ο προπονητής από τον πάγκο, όλα είναι διαφορετικά

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να...

Φιορεντίνα – Ρόμα 5-1: Τη διέλυσε και πάτησε 4άδα

Εμφατική νίκη πήρε η Φιορεντίνα με 5-1 επί της...

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν με συνθήματα την αποστολή στο ΟΑΚΑ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο...