Ο Μαρκ Κασαδό, οι… μπάλες και ο ασυνήθιστος τσαμπουκάς του επόμενου μεγάλου ταλέντου της Μασία

Ο 21χρονος Μαρκ Κασαδό έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου και έδειξε πως αποτελεί το επόμενο next big thing για τη μεσαία γραμμή της ομαδάρας του Φλικ

Να είσαι 21 ετών και να παίζεις με τέτοιο τσαγανό και τσαμπουκά στο πρώτο σου clasicο, είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά. Για την ακρίβεια μόνο από παίκτες που βγαίνουν από το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σχολείο της Ευρώπης, την περίφημη La Masia που πλέον έχει να καυχιέται όχι μόνο για το μεγαλύτερο «δημιούργημά» της που ακούει στο όνομα Λιονέλ Μέσι, αλλά και για τους Γιαμάλ, Γκάβι και Κασαδό.

Κι αν οι πρώτοι δύο σας είναι γνωστοί, ο τρίτος της παρέας φέτος κάνει το μεγάλο του… ξεπέταγμα στη μεγάλη ποδοσφαιρική σκηνή και τα πρώτα δείγματα δεν είναι απλώς ενθαρρυντικά. Είναι εντυπωσιακά και άκρως ελπιδοφόρα για το παρόν και το μέλλον ενός παίκτης που παίζει δίχως να φοβάται την τεράστια σκιά των αντιπάλων του.

Ο 21χρονος Μαρκ Κασαδό το απέδειξε περίτρανα στο χορτάρι του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και κατόρθωσε σήμερα να μιλάμε (και) για αυτόν, μετά από μία επική τεσσάρα της Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης, μέσα στο σπίτι της «Βασίλισσας» -που της έλειψε το στέμμα-.

Για να είμαστε ακριβείς, το στέμμα το βράδυ του Σαββάτου (26/10) το έκλεψαν οι Μπλαουγκράνα και κομβικό ρόλο σε αυτή την κλοπή είχε ο Κασαδό, που με έναν ασυνήθιστο ποδοσφαιρικό εγωισμό έδειξε την κλάση και τις… μπάλες του στο πιο απαιτητικό ντέρμπι του πλανήτη.

Για 65 λεπτά που έμεινε στο γήπεδο, ο 21χρονος πίβοτ ήταν σχεδόν αλάνθαστος μετρώντας 47/57 εύστοχες μεταβιβάσεις στις συνολικά 70 ενέργειες του με την μπάλα, ενώ μοίρασε και μία πάσα-κλειδί που κατέληξε σε ασίστ για τον Λεβαντόφσκι στη φάση του 0-1 στο 54′.

Δεν είναι τόσο οι αριθμοί του που έκαναν τη διαφορά όσο το «θέλω» του να οργανώνει σχεδόν κάθε επίθεση της Μπαρτσελόνα από πίσω, να βοηθάει στο υψηλό πρέσινγκ του Φλικ και παράλληλα να «ακυρώνει» τον άξονα της Ρεάλ έχοντας άκρως θετική παρουσία και στο ανασταλτικό κομμάτι όντας η αλυσίδα που ένωνε τα στόπερ με τη μεσαία γραμμή των Καταλανών.

Είχε δείξει από την περίοδο που έπαιζε στη β’ ομάδα της Μπάρτσα ότι έχει ηγετικά προσόντα αλλά τώρα τα εμφάνισε και στο υψηλότερο επίπεδο για να μας συστηθεί για τα καλά ως το «επόμενο μεγάλο ταλέντο της Μασία».

Ο Φλικ τον εμπιστεύεται δίνοντάς του ήδη 12 ματς στη σεζόν, αυτός τον ανταμείβει με 4 ασίστ και γενικώς άψογη εικόνα στο χορτάρι και το κοντινό του μέλλον προμηνύεται με τεράστια προοπτική και μεγάλο ενδιαφέρον.

«Είναι απίστευτο να έχεις τα αρχ@@@ να παίζεις τόσο ψηλά άμυνα με τη Ρεάλ. Είναι κάτι που κάνουμε από την αρχή της σεζόν και λειτουργεί μέχρι στιγμής. Η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας είναι καταπληκτική», τόνισε ο Κασαδό αναφερόμενος στο γεγονός πως οι «Μπλαουγκράνα» έβγαλαν 12 φορές οφσάιντ τους αντιπάλους τους στο πρώτο κλάσικο της σεζόν στην Ισπανία.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός: Με Γιάρεμτσουκ και συνολικά έξι αλλαγές η ενδεκάδα για το ματς με τον Αστέρα

Με αρκετές αλλαγές παρατάσσεται ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη για...

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γιουρτσεβέν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Χωρίς τον Ομέρ Γιουρτσεβέν θα αγωνιστεί στο σημερινό (27/10)...

Χωρίς τον Γκος στο ντέρμπι αιωνίων ο Ολυμπιακός

Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ακόμα ανέτοιμος και αποφασίστηκε να μείνει εκτός από το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στο πρωτάθλημα - Αυτή είναι η εξάδα των ξένων που θα έχει στη διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας

ΚΑΕ Ολυμπιακός στους φιλάθλους για το ντέρμπι αιωνίων: «Μην απαντήσετε σε κανενός είδους προκλήσεις»

Οι Ερυθρόλευκοι με μήνυμα στον κόσμο τους ζήτησαν να στηρίξουν την ομάδα του Μπαρτζώκα μόνο με τη φωνή τους, να μην απαντήσουν σε κανενός είδους προκλήσεις και να ταυτοποιήσουν το εισιτήριό τους μέσω του Gov Wallet

Ο Ολυμπιακός με αλλαγές, ένα μεγάλο «πρέπει» και οδηγό την παράδοση για τη νίκη στην Τρίπολη

Με το βλέμμα στην κορυφή της Super League o Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη στην Αρκαδία επί του Αστέρα έχοντας αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του και μία παράδοση που τού δείχνει τον δρόμο για το τρίποντο

GP Μεξικού: Σίφουνας Σάινθ, πήρε την pole position με απίστευτη ταχύτητα

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει το μεξικανικό Grand...

Ολυμπιακός: Με Γιάρεμτσουκ και συνολικά έξι αλλαγές η ενδεκάδα για το ματς με τον Αστέρα

Με αρκετές αλλαγές παρατάσσεται ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη για...

Με φόρα στο ΣΕΦ η Ρεάλ, 86-61 τη Μανρέσα με διαχείριση στον χρόνο των παικτών

Πίσω της φαίνεται πως έχει αφήσει το κακό ξεκίνημα...

Φλώρινα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας εκ των 14 που δηλητηριάστηκαν σε ξενοδοχείο – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα...

Χανιά – ΑΕΚ Β’ 0-1: Ο Νίνο κράτησε στον πάτο της βαθμολογίας τους Κρητικούς

Τρίποντο μετά από έναν μήνα απέσπασε η ΑΕΚ Β'...

Γιόρτασε στο Κολωνάκι την πρόκριση στους ομίλους του CEV Champions League ο Ολυμπιακός ONEX

Η δεύτερη διαδοχική πρόκριση του Ολυμπιακού ONEX στους ομίλους...