Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Μαγεία Μαρτίνς, εκτελεστής Ελ Κααμπί και ερυθρόλευκο μπάσιμο για την 8άδα

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ματς και με μια σπουδαία ενέργεια του Μαρτίνς και εκτέλεση του Ελ Κααμπί (που έχασε και πέναλτι στο 83') πήραν τεράστια νίκη στη Σουηδία

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης, με τον αέρα του κατόχου του Conference είναι διαφορετικός! Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν… αέρας με 1-0 από τη Σουηδία για ένα πολύ σημαντικό διπλό κόντρα στη Μάλμε παίζοντας ωραίο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, με τους Ζέλσον Μαρτίνς και Αγιούμπ Ελ Κααμπί να είναι οι πρωταγωνιστές του.

Ο Πορτογάλος συνεργάστηκε άψογα με τον Μαροκινό στη φάση του 0-1 στο 31′, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πήρε δεύτερη σερί νίκη στη League Phase του Europa League για να φτάσει τους έξι βαθμούς και να πλησιάσει κι άλλο την 8άδα (12ος και στο -1 από την 8άδα που οδηγεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης).

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ

Ο Μαροκινός «killer» είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 83′ από το σημείο του πέναλτι μετά από εξαιρετική κάθετη του πολύ καλού Κοστίνια αλλά αστόχησε από την άσπρη βούλα δίχως αυτό να στοιχίσει στην ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» του Ολυμπιακού μετά από τρία χρόνια σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τελευταία του ευρωπαϊκή απόδραση σε φάση ομίλων ήταν στην Πόλη πίσω στο 2021 (0-3 τη Φενέρ).

O «καθρέπτης» του ματς στη Σουηδία

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι στο Eleda Stadion. Κατάφερε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, έχτισε το παιχνίδι από πίσω ενώ παράλληλα διατήρησε και το υψηλό πρέσινγκ που έκανε τη διαφορά στο ματς με την Μπράγκα.

Μέχρι το 20′ και με μία ενδιάμεση ατυχία του Ορτέγκα, ο οποίος μόλις στο 10ο λεπτό αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε νωρίς από το ματς για να περάσει στη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ορτέγκα ο Πιρόλα, ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο όντας άκρως απειλητικός σε τρεις περιπτώσεις.

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΡΤΕΓΚΑ

Η πρώτη και πιο χαρακτηριστική ήρθε στο 9′ όταν ο ιδιαίτερα δραστήριος Ζέλσον Μαρτίνς δοκίμασε ένα τεχνικό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή της Μάλμε και η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Νταλίν.

Έξι λεπτά αργότερα κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε σταθερά την μπάλα στα πόδια του και τον ρυθμό του αγώνα υπό έλεγχο ο Τσικίνιο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή των Σουηδών μετά από έξυπνη μπαλιά του Έσε αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε πάνω στον κίπερ της Μάλμε.

Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την απόλυτη υπεροχή του στο 31′. Ο Ζέλσον Μαρτίνς με μία ακόμη έξοχη ενέργεια κουβάλησε την μπάλα από τα αριστερά και πάσαρε σε σωστό χρόνο στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που κινήθηκε στη πλάτη της σουηδικής άμυνας και πλάσαρε έξοχα για το 0-1 και το ερυθρόλευκο προβάδισμα.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΣ

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν ξανά αυτός που αναζήτησε με μεγαλύτερες αξιώσεις το δεύτερο τέρμα, όπως στη φάση ξανά με τον Τσικίνιο λίγο μετά το 0-1 του Ελ Κααμπί, ενώ η Μάλμε δεν έβρισκε τρόπο να τον απειλήσει έχοντας αφού δεν είχε καν τελική στην εστία παρά μόνο δύο κεφαλιές που δεν ανησύχησαν τον Τζολάκη.

Στην επανάληψη η Μάλμε μπήκε με τη διάθεση να πιέσει για να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά στην ουσία δεν απείλησε ποτέ τον Ολυμπιακό. Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση της ήρθε από τον αριστερό της μπακ Μπουσανέλο, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Έλληνα κίπερ.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές και στο δεύτερο ημίχρονο με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Ελ Κααμπί στο 76′ και το χαμένο πέναλτι του Μαροκινού φορ λίγα λεπτά αργότερα, με το αποτέλεσμα πάντως να μην αλλάζει και τον Ολυμπιακό να φεύγει ως θριαμβευτής από το παγωμένο Μάλμε!

ΜΑΛΜΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Γήπεδο: Eleda Stadion, Μάλμε

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (ΙΤΑ)

ΓΚΟΛ: 31′ Ελ Κααμπί

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πένια, Λουκιλί / Κάρμο, Τζολάκης

Συνθέσεις:

ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρεμ): Νταλίν, Στρίγκερ Λάρσεν, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέλο, Γιόνσεν (Ρόσενγκρεν), Πένια, Αλί (Μπεργκ), Μπολίν, Λουκιλί (Κρίστιανσεν), Μποτχάιμ (Ρικς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (Πιρόλα – Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (Χ. Κωστούλας), Τσικίνιο, Ροντινέι, Ζέλσον Μαρτίνς (Μασούρας), Ελ Κααμπί.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μεντιλίμπαρ: Να βρούμε τρόπο να παίζουμε και στην Ελλάδα όπως στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας με 1-0 από τη Σουηδία...

Πλήγμα με Ορτέγκα στον Ολυμπιακό

Για διάστημα 3-4 εβδομάδων θα απουσιάσει από την αγωνιστική...

Μονακό – Παρί 80-86: Απίθανος Σορτς άλωσε το Πριγκιπάτο!

Ότι η Παρί δεν θα είναι σάκος του μποξ...

Παναθηναϊκός – Τσέλσι 1-4: Διασυρμός από τη δεύτερη ενδεκάδα των Λονδρέζων

Η Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα μπήκε στο ΟΑΚΑ με 11/11 αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερε να διασύρει τον τραγικό Παναθηναϊκό

Μπαρτζώκας: Ο Πετρούσεφ πίεζε για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα – Παρακινδυνευμένο να αγωνιστεί ο Γκος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην πίεση που άσκησε ο Πετρούσεφ για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα με καλύτερο ρόλο και αποκάλυψε πως είναι παρακινδυνευμένο να παίξει ο Γουίλιαμς-Γκος απέναντι στην Μπάγερν

Έφυγε από τη ζωή ο 35χρονος πρώην παίκτης της Μαρσέιγ, Αμπντελαζίζ Μπαράντα

Θλίψη σκόρπισε στο Μαρόκο αλλά και στην οικογένεια της...

Μεντιλίμπαρ: Να βρούμε τρόπο να παίζουμε και στην Ελλάδα όπως στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας με 1-0 από τη Σουηδία...

Ρέτσος: Θέλουμε να αποδεικνύουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Ρέτσος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει...

Πλήγμα με Ορτέγκα στον Ολυμπιακό

Για διάστημα 3-4 εβδομάδων θα απουσιάσει από την αγωνιστική...

Λουτσέσκου: Κλειδί η κόκκινη του αντιπάλου, απογοητευμένος από το πρώτο μέρος αλλά κρατάω την αντίδραση

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2, αλλά… ξύπνησε και εκμεταλλεύτηκε...

Ρεάλ – Ερυθρός Αστέρας 95-72: Ο Καμπάτσο ηγήθηκε στην άνετη μαδριλένικη νίκη

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή...