ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν 2-2: Τον ξύπνησε η αποβολή του Ντουέ, επέστρεψε από το 0-2 και πήρε τον πρώτο βαθμό

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2, αλλά… ξύπνησε και εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήρε στο 70ο λεπτό και κατάφερε να επιστρέψει για το τελικό 2-2 κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν και να πάρει τον πρώτο του βαθμό στη League Phase του Europa League.

Ο Δικέφαλος ήταν εγκλωβισμένος μέχρι την αποβολή του Ντουέ, ο οποίος έκανε από ένα άτσαλο μαρκάρισμα σε κάθε ημίχρονο και άφησε την Πλζεν με δέκα στο 70′. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν άλλη ομάδα, καθώς οι αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, άλλαξαν το πρόσωπο των γηπεδούχων που… έπνιξαν τους Τσέχους με συνεχόμενες επιθέσεις.

Δεν ήταν μόνο το προβάδισμα των Τσέχων αλλά και η εικόνα των Ασπρόμαυρων μέχρι να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα, που δεν άφησαν κανέναν στον Δικέφαλο να αισιοδοξεί πως η ομάδα θα επιστρέψει.

Τελικά ο ΠΑΟΚ έβαλε και το καλό του κοστούμι στο σημερινό παιχνίδι με αφορμή την αποβολή του Ντουέ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε κάτι που δεν το συνηθίζει και τόλμησε να παίξει με δύο επιθετικούς (Τσάλοφ-Τισουντάλι).

Αυτοί του έδωσαν και φάσεις αλλά και γκολ (ο Μαροκινός), όπως γκολ έδωσε και ο Μπάμπα που πέρασε επίσης ως αλλαγή, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Ντεσπόντοφ, ο οποίος έδωσε άλλη ενέργεια και δημιούργησε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ φάνηκαν από την αρχή, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Αντού πήρε το ριμπάουντ από επέμβαση του Κοτάρσκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βίντρα έχασε μοναδική ευκαιρία και εκεί ήχησε ένα καμπανάκι για τον Δικέφαλο, ο οποίος στο αμέσως επόμενο διάστημα ανέβασε κάπως τον ρυθμό και ισορρόπησε το παιχνίδι.

Όμως σε όλο αυτό το διάστημα δεν δημιούργησε κάποια σοβαρή απειλή μπροστά στην εστία της Βικτόρια Πλζεν και μετά το 30′ ήρθε το «σοκ» με δύο γκολ σε 8 λεπτά από τους Τσέχους.

Αρχικά στο 31′, οι Τσέχοι βγήκαν στην επίθεση από τα αριστερά και μετά από σέντρα ο Αντού πήρε την κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Χάβελ ήταν ανενόχλητος και πλάσαρε για το 0-1. Το γκολ ακυρώθηκε σε πρώτη φάση για οφσάιντ, ωστόσο μετά την εξέτασης της φάσης από το VAR, μέτρησε κανονικά.

Στο 39′ ο Βίντρα σκόραρε από κοντά μετά από ασταθή επέμβαση του Κοτάρσκι σε σουτ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν με ισχυρό προβάδισμα στα αποδυτήρια, το οποίο διατήρησαν εύκολα στο μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 64′ ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, με τον Τάισον να βγαίνει σε θέση βολής μετά από ωραία πάσα του Μπράντον Τόμας, αλλά τον τερματοφύλακα των Τσέχων να τον κερδίζει.

Στο 70′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Ντουέ που είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος για ένα μαρκάρισμα στον Τόμας, πήγε άτσαλα πάνω στον Ζίβκοβιτς και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Από εκεί και πέρα η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τον Δικέφαλο να γίνεται πιο επιθετικός κυρίως στις αλλαγές του Λουτσέσκου που πέρασε μαζί στον αγωνιστικό χώρο τους Τισουντάλι και Τσάλοφ, αλλάζοντας το σύστημα και παίζοντας με τρεις αμυντικούς.

Στο γήπεδο πέρασε και ο Ντεσπόντοφ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και έδωσε ενέργεια στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ο Δικέφαλος προειδοποίησε με Τσάλοφ και Κωνσταντέλια και τελικά έφτασε στο γκολ που έψαχνε στο 84′. Ο Ντεσπόντοφ σέντραρε από τα αριστερά και ο Τισουντάλι με ωραία κεφαλιά άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα της Βικτόρια Πλζεν και μείωσε σε 1-2.

Από εκεί και πέρα ο Δικέφαλος κατασκήνωσε στην περιοχή των Τσέχων και είχε τις στιγμές του, με σουτ των Καμαρά-Τσάλοφ, αλλά και τον σκόρερ Τισουντάλι να αστοχεί από πλεονεκτικό σημείο.

Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Μπάμπα στις καθυστερήσεις και πήρε έναν βαθμό σε παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

ΠΑΟΚ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ 2-2

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Σνάιντερ (ΕΛΒ)

Σκόρερ: 84′ Τισουντάλι, 90+3′ Μπάμπα / 31′ Χάβελ, 90+3′ Βίντρα

Κόκκινες: -/ 70′ Ντουέ

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66’ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Γιόνι (76’ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (66’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66’ Τισουντάλι)

Βικτόρια Πλζεν (Μ. Κούμπεκ): Γεντλίτσκα, Ντουέ, Μάρκοβιτς, Γεμέλκα, Χάβελ, Σόικα (77′ Τσερβ), Κάλβαχ, Καντού, Βίντρα (61’ Γίρκα), Σουλτς, Αντού (73’ Χάιντα)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Πλήγμα με Ορτέγκα στον Ολυμπιακό

Για διάστημα 3-4 εβδομάδων θα απουσιάσει από την αγωνιστική...

Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Μαγεία Μαρτίνς, εκτελεστής Ελ Κααμπί και ερυθρόλευκο μπάσιμο για την 8άδα

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ματς και με μια σπουδαία ενέργεια του Μαρτίνς και εκτέλεση του Ελ Κααμπί (που έχασε και πέναλτι στο 83') πήραν τεράστια νίκη στη Σουηδία

Μονακό – Παρί 80-86: Απίθανος Σορτς άλωσε το Πριγκιπάτο!

Ότι η Παρί δεν θα είναι σάκος του μποξ...

Παναθηναϊκός – Τσέλσι 1-4: Διασυρμός από τη δεύτερη ενδεκάδα των Λονδρέζων

Η Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα μπήκε στο ΟΑΚΑ με 11/11 αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερε να διασύρει τον τραγικό Παναθηναϊκό

Μπαρτζώκας: Ο Πετρούσεφ πίεζε για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα – Παρακινδυνευμένο να αγωνιστεί ο Γκος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην πίεση που άσκησε ο Πετρούσεφ για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα με καλύτερο ρόλο και αποκάλυψε πως είναι παρακινδυνευμένο να παίξει ο Γουίλιαμς-Γκος απέναντι στην Μπάγερν

Η ηγετική εμφάνιση του Λόβρεν στην OPAP Arena, ο ανεβασμένος Ότο και η ευρωπαϊκή νίκη ψυχολογίας που ψάχνει ο ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ άφησε πίσω του αρκετή ένταση αλλά και πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι που μπορεί να κρατήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν ευρωπαϊκή αντίδραση και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στη League Phase του Europa League

Πλήγμα με Ορτέγκα στον Ολυμπιακό

Για διάστημα 3-4 εβδομάδων θα απουσιάσει από την αγωνιστική...

Λουτσέσκου: Κλειδί η κόκκινη του αντιπάλου, απογοητευμένος από το πρώτο μέρος αλλά κρατάω την αντίδραση

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2, αλλά… ξύπνησε και εκμεταλλεύτηκε...

Ρεάλ – Ερυθρός Αστέρας 95-72: Ο Καμπάτσο ηγήθηκε στην άνετη μαδριλένικη νίκη

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή...

Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Τα highlights της ερυθρόλευκης νίκης

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας με 1-0 από τη Σουηδία...

ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν 2-2: Τα highlights της αναμέτρησης

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2, αλλά… ξύπνησε και εκμεταλλεύτηκε...

Βαθμολογία UEFA: Άλμα στη 13η θέση η Ελλάδα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη Σουηδία

Άλμα στη 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA έκανε...