Μεντιλίμπαρ: Το θέμα είναι το μυαλό, να είμαστε ο καλός μας εαυτός

Ο Βάσκος τεχνικός ενόψει του αγώνα με τη Μάλμε έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η ομάδα του πρέπει να παίξει με μυαλό και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, ενώ όπως είπε δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά ή στη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών σε συλλογικό επίπεδο

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Μάλμε το βράδυ της Πέμπτης (24/10, 22:00) στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής στη League Phase του Europa League με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη στη διοργάνωση μετά από το εμφατικό 3-0 με την Μπράγκα στο Φάληρο.

Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τους Σουηδούς και έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η ομάδα του πρέπει να παίξει με μυαλό και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, ενώ όπως είπε δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά ή στη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών σε συλλογικό επίπεδο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός με τη Μάλμε είναι ομάδες με διαφορές αλλά και ορισμένες ομοιότητες στον τρόπο παιχνιδιού τους κι ότι το ματς δεν θα κριθεί από έναν συγκεκριμένο τομέα αλλά θα το νικήσει αυτός που θα αποδώσει στο 100%.

Αποστολή στη Σουηδία: Γιώργος Τσαρουχάς

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πού εστιάζει στο διαφορετικό πρόσωπο που θέλει να δει από τους παίκτες του στο παιχνίδι με τη Μάλμε;

«Θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και μπορέσουμε να δείξουμε τα δυνατά μας σημεία τότε έχουμε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν δεν το κάνουμε, τότε σίγουρα δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Νομίζω πώς και εμείς και εκείνοι είμαστε στη φάση που μας αρέσει που θα παίξουμε ο ένας εναντίον του άλλου. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Δεν θα κρίνει κάτι ιδιαίτερα τον αγώνα. Ίσως όποιος βάλει γκολ. Σε έναν αγώνα μπορούν να γίνουν πολλά. Έχουμε διαφορετικά στιλ αλλά όποιος εφαρμόσει το δικό του θα το κερδίσει».

Για το γεγονός πως ο προπονητής της Μάλμε υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό:

«Η Μάλμε είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα κι αυτό φαίνεται στη βαθμολογία του σουηδικού πρωταθλήματος. Νομίζω ότι είμαστε δύο ομάδες με αρκετές διαφορές αλλά και ορισμένες ομοιότητες».

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι:

«Δεν νομίζω ότι θα κριθεί σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Και οι δυο μας έχουμε ένα στυλ, διαφορετικό στυλ και όποιος κατορθώσει να δώσει το 100% στο παιχνίδι του τότε θα έχει περισσότερες πιθανότητες να το κερδίσει. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για το αν ελπίζει ότι από τη στιγμή που έχει ξανά όλους τους παίκτες στη διάθεσή του θα μπορέσει να δει ξανά αυτά που θέλει από την ομάδα του:

«Όσους κι αν έχεις διαθέσιμους στο τέλος θα παίξουν 11 συν τους 5 που θα μπουν ως αλλαγή. Σημασία έχει αυτοί που θα παίξουν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Σημασία έχει το μυαλό, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας κι αυτοί που θα παίξουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν υπάρχει διαφορετική νοοτροπία στα ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα σε σύγκριση με αυτά στην Ευρώπη:

«Δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα συμπεριφοράς των παικτών και ότι είναι θέμα συλλογικό, ότι δηλαδή όλοι παρατάνε ένα παιχνίδι ή δεν το σκέφτονται. Πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί γιατί στο πρωτάθλημα η κάθε απώλεια στοιχίζει, κάτι που δεν ισχύει απόλυτα στην Ευρώπη. Για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να έχεις σταθερότητα. Στην Ευρώπη μπορείς να συγκεντρώσεις βαθμούς αλλά στην Ελλάδα δεν γίνεται να συνεχίσεις να χάνεις βαθμούς».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Τσέλσι: Με σημαντικές απουσίες στην Αθήνα για το ματς με τον Παναθηναϊκό

Με αρκετές απουσίες θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό η Τσέλσι...

Ολυμπιακός – Κάλεβ 5-0: Οι πρωταθλητές Ευρώπης έλαμψαν στην πρεμιέρα του Youth League με Παπακανέλλο και Γιουσούφ

Οι Νέοι ξεκίνησαν την υπεράσπιση του τίτλου τους στο Youth League με επιβλητική πεντάρα στην Ταλίνα Κάλεφ και εντυπωσιακό Παπακανέλλο που συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι

Μάλμε: Εξαιρετικά αμφίβολος με Ολυμπιακό ο πρώτος σκόρερ Κίεσε Τελίν

Ένα μεγάλο πρόβλημα προέκυψε στη Μάλμε μία μέρα πριν...

Πετρούσεφ: Δεν είναι αντίο – Ευχαριστώ τους προέδρους για την υπέροχη σχέση και την κατανόηση

Ο Σέρβος ευχαρίστησε προσωπικά τους αδερφούς Αγγελόπουλους για την κατανόηση και τη θαυμάσια σχέση και υποστήριξε πως δεν είναι αντίο αλλά «θα τα πούμε σύντομα»

Σφαιρόπουλος: Ο τραυματισμός του Μπολομπόι μας έκανε να κινηθούμε για Πετρούσεφ, ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό

Συνέντευξη στο Sportklub παραχώρησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος...

Επίσημο: Δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα έως το τέλος της σεζόν ο Πετρούσεφ

Οι δύο ομάδες ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία και ο Πετρούσεφ επιστρέφει στον Ερυθρό Αστέρα μετά τη σεζόν 2022-23

Champions League: Ο Σμάιχελ μπλόκαρε την Αταλάντα, στο 1-1 κόλλησαν Μπρεστ και Λεβερκούζεν

Ούτε τώρα μπόρεσε να σκοράρει στο Μπέργκαμο η Αταλάντα...

Προμηθέας – Γαλατασαράι 75-79: Έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε (hls)

Οι... λεπτομέρειες έκριναν την αναμέτρηση του Προμηθέα με τη...

ΟΦΗ: Χωρίς κόσμο στο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο, τιμωρία από τη ΔΕΑΒ για ρίψη κροτίδας

Τιμωρία μιας αγωνιστικής επιβλήθηκε στον ΟΦΗ από τη Διαρκή...

ΠΑΟΚ: Με Μπάμπα αλλά χωρίς Σορετίρε κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν

Στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου για την εντός έδρας...