ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι, οι Ασπρόμαυροι απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή τον Άρη

Μπάμπα και Πιερό διαμόρφωσαν στα πρώτα 25 λεπτά το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι Δικεφάλων και πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκονται οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, με τον Άρη να υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω της νίκης του στην Τούμπα

Δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι της OPAP Arena, με τους δύο Δικεφάλους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μένουν στο 1-1 και οι Ασπρόμαυροι να παραμένουν στην κορυφή έχοντας ως συγκάτοικο τον συμπολίτη Άρη.

Το ντέρμπι στην OPAP Arena είχε καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τις δύο ομάδες να παίζουν ξεκάθαρα για τη νίκη, αλλά τις μεγάλες φάσεις να απουσιάζουν και τις άμυνες να κυριαρχούν ειδικότερα στο δεύτερο μέρος.

Στους 15 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΚ που βρίσκεται -2 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Άρη που νίκησε νωρίτερα την Athens Kallithea. Μάλιστα οι Κίτρινοι υπερτερούν στη βαθμολογία χάρη στη νίκη τους στην Τούμπα.

Μπάμπα και Πιερό οι σκόρερ, σε ένα παιχνίδι που το σκορ διαμορφώθηκε στα πρώτα 25 λεπτά και είχε αρκετή ένταση με το σφύριγμα της λήξης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ένωση πήρε από την αρχή την μπάλα στα πόδια της και τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα στόχευαν αρκετές φορές με ψηλές μπαλιές τον Πιερό, ο οποίος έβγαινε όταν χρειαζόταν μακριά από την περιοχή ώστε να δώσει έξτρα παίκτη και να δημιουργήσει συνθήκες με το ψηλό του κόρμι

Στο 14′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του Οζντόεφ μέσα στην περιοχή μετά από κόντρα σε σουτ του Τάισον και πλάσαρε από πλεονεκτικό σημείο. Παρόλα αυτά είδε τον Στρακόσα να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και την μπάλα να περνάει κόρνερ αφού πρώτα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έγινε από… ήρωας μοιραίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του σε προσπάθεια του Μπάμπα με το σώμα και ο μπακ του ΠΑΟΚ πήρε το ριμπάουντ για να ανοίξει το σκορ.

Μετά το γκολ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πατούσε καλύτερα για λίγα λεπτά και δημιούργησε γρήγορα γρήγορα αρκετές απειλητικές συνθήκες μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η απάντηση της ΑΕΚ πάντως ήταν γρήγορη, καθώς ο Πιερό με κίνηση που θύμισε πιο πολύ μπάσκετ, προστάτεψε ωραία την μπάλα με το κορμί του έχοντας πίσω του τον Κεντζιόρα και σούταρε για να ισοφαρίσει.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν γρήγορος και αυτό δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να έχουν τα καλά διαστήματα και να δημιουργούν προϋποθέσεις χωρίς να υπάρχει ωστόσο η μεγάλη καθαρή ευκαιρία.

Μοναδική εξαίρεση τόσο στο πρώτο μέρος, όσο και στο δεύτερο που δεν άλλαξε κάτι, ήταν η φάση του 39ου λεπτού, όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Ρότα βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά είδε τον Κοτάρσκι να τον νικάει και στη συνέχεια τον Περέιρα να στέλνει την μπάλα άουτ.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπορεί να πει κανείς ότι έπαιξαν για τη νίκη, παρά το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο έλειψε η μεγάλη φάση. Διάθεση υπήρχε, όμως οι άμυνες κυριάρχησαν και καθάρισαν (σχεδόν) κάθε καλή στιγμή που πήγε να δημιουργηθεί.

Ο Μαρσιάλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για το ντεμπούτο του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε να χάνει τον Μπάμπα με πρόβλημα και να κάνει αλλαγές στην αμυντική του διάταξη, όμως όλα αυτά δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος στο 1-1.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: Opap Arena

Σκόρερ: 25′ Πιερό / 15′ Μπάμπα

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς (ΣΛΒΝ)

Κίτρινες: 26′ Λαμέλα, 61′ Μουκουντί / 54′ Οζντόεφ

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (75′ Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι, Περέιρα (75′ Πινέδα), Κοϊτά, Γκαρσία (75′ Μαρσιάλ), Λαμέλα (82΄Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα (62’Κόλεϊ), Σβαμπ, Οζντόεφ (74′ Καμαρά), Μουργκ (74′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89′ Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (62′ Μπράντον Τόμας)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

GP ΗΠΑ: Κυριαρχία Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ στο 1-2, μεγάλος κερδισμένος στο Όστιν ο Φερστάπεν

Η Ferrari καθήλωσε στο Όστιν με την πρώτη της νίκη μετά το 2018 και το 1-2 από τους Λεκλέρ - Σάινθ - Έχασε έδαφος η McLaren, κερδισμένη η Red Bull

Άρης – Athens Kallithea 2-0: Τέταρτη σερί νίκη για τους ασταμάτητους Κίτρινους

Ο Μπράμπετς με κεφαλιά και τη... βοήθεια του δοκαριού...

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Οι Πράσινοι άντεξαν στην πίεση και πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη

Ένα γκολ του Τετέ στο 6' έκρινε το ματς στο Ηράκλειο αφού ο πολύ ανώτερος ΟΦΗ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά την πίεση και τις ευκαιρίες που δημιούργησε

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Αδιόρθωτος και βραχυκυκλωμένος, πέταξε άλλους δυο βαθμούς σε «τελειωμένο» ματς

Οι Ερυθρόλευκοι πίστεψαν ότι καθάρισαν το παιχνίδι από το 21' και όταν χρειάστηκε να αντιδράσουν μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, βρέθηκαν βραχυκυκλωμένοι σε χορτάρι και πάγκο - Ο Λεβαδειακός πήρε βαθμό στο Καραϊσκάκη μετά από 31 χρόνια

Παναθηναϊκός: Ενοχλήσεις στο γόνατο για Σλούκα, επιστρέφει με ΑΕΚ ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Με δύο απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για...

GP ΗΠΑ: Κυριαρχία Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ στο 1-2, μεγάλος κερδισμένος στο Όστιν ο Φερστάπεν

Η Ferrari καθήλωσε στο Όστιν με την πρώτη της νίκη μετά το 2018 και το 1-2 από τους Λεκλέρ - Σάινθ - Έχασε έδαφος η McLaren, κερδισμένη η Red Bull

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 5-1: Εκπληκτικά τα παιδιά του Χάνσι Φλικ στην επιστροφή του Γκάβι μετά από 349 ημέρες

Φωτιές πετούσαν για ακόμα μια αγωνιστική τα ταλαντούχα παιδιά...