Άρης – Athens Kallithea 2-0: Τέταρτη σερί νίκη για τους ασταμάτητους Κίτρινους

Ο Μπράμπετς με κεφαλιά και τη… βοήθεια του δοκαριού αλλά και του Μπερναμπέ (το χρεώθηκε ως αυτογκόλ) άνοιξε τον δρόμο για τον Άρη κόντρα στην Athens Kallithea με τον Μανού Γκαρθία να σκοράρει ξανά πριν το φινάλε για να σφραγίσει το τέταρτο σερί τρίποντο των ασταμάτητων Κιτρίνων στη Super League.

Με τη νέα νίκη (2-0) στην έδρα τους οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 17 βαθμούς και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν υπό το άστρο της κορυφής. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Athens Kallithea λόγω της αποβολής του Πασαλίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το 34′ σε ματς με αρκετή ένταση, καλό ρυθμό κι έναν Άρη που ήταν ξανά τόσο δημιουργικός όσο και αποτελεσματικός.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπορεί να αγχώθηκε αλλά βρήκε τις επιθετικές λύσεις που χρειαζόταν για να κάμψει την αντίσταση των 10 παικτών του Ντονάτι, με τους φιλοξενούμενος να έχουν δοκάρι με τον Λουκίνα με το σκορ στο 1-1 αλλά ως μη γενόμενο καθώς ο Έλληνας επιθετικός ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ.

Το παιχνίδι κύλησε ιδανικά για τους Κιτρίνους μετά από εκείνο το σημείο καθώς δεν σταμάτησαν να επισκέπτονται με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή και εν τέλει δικαιώθηκαν στο 89′ με δεύτερο τέρμα από τον φορμαρισμένο Μανού Γκαρθία που δέχθηκε την πάσα του Μορόν και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-0.

Βέβαια είχε προηγηθεί στο 65′ το «χρυσό» γκολ του Μπράμπετς που ξεκλείδωσε την άμυνα της Athens Kallithea από στημένη φάση, με τον Μπερναμπέ να στέκεται άτυχος καθώς η μπάλα μετά την κεφαλιά του Τσέχου στόπερ βρήκε στο πίσω μέρος του χεριού του και τον πρόδωσε καταλήγοντας στα δίχτυα.

Στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μπαίνοντας με καλή ψυχολογία και ανεβασμένη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η αθηναϊκή ομάδα είχε νευρικότητα και είδε δύο από τους τρεις αμυντικούς της να χρεώνονται με κίτρινη κάρτα από το 20′.

Τελικώς ο Πασαλίδης την «πλήρωσε» ακριβά καθότι αποβλήθηκε στο 34′ αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, σε ένα σημείο που ο Άρης έψαξε το γκολ αλλά δεν δημιούργησε και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να το καταφέρει. Στο 45+1′ οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα εντός περιοχής πάνω στον Χουάνκαρ αλλά μετά από χρήση VAR ο διαιτητής Τσαγκαράκης πήρε πίσω την απόφασή του διότι παρατηρήθηκε ότι ο Ισπανός έκανε επαφή με το χέρι εντός περιοχής στο ξεκίνημα της φάσης. Το παιχνίδι συνεχίστηκε και η ιστορία γράφτηκε υπέρ του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΡΗΣ – ATHENS KALLITHEA 2-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Σκόρερ: 65′ Μπερναμπέ αυτογκ., 89′ Μανού Γκαρθία

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56′ Μόντσου / 3′, 34′ Πασαλίδης, 12′ Μιρίν, 90’+3′ Εντιαγέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/34′ Πασαλίδης

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Χουάνκαρ – Μόντσου, Σιφουέντες (75′ Νταρίντα) – Ντιαντί (75′ Σίστο), Γκαρθία (89′ Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (59′ Φετφατζίδης)- Μορόν (89′ Κουάισον).

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν – Πασαλίδης, Μιρίν, Μότοκ- Σόιρι (85′ Νίκολιτς), Ματίγια (46′ Εντιαγέ), Μερκάτι (73′ Βαλμπουενά), Χάνουσεκ, Ντεμέτριους (73′ Λουκίνας) – Τζιάνι, Ρόμπερτς (40′ Ρόμπερτς).

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

GP ΗΠΑ: Κυριαρχία Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ στο 1-2, μεγάλος κερδισμένος στο Όστιν ο Φερστάπεν

Η Ferrari καθήλωσε στο Όστιν με την πρώτη της νίκη μετά το 2018 και το 1-2 από τους Λεκλέρ - Σάινθ - Έχασε έδαφος η McLaren, κερδισμένη η Red Bull

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι, οι Ασπρόμαυροι απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή τον Άρη

Μπάμπα και Πιερό διαμόρφωσαν στα πρώτα 25 λεπτά το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι Δικεφάλων και πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκονται οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, με τον Άρη να υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω της νίκης του στην Τούμπα

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Οι Πράσινοι άντεξαν στην πίεση και πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη

Ένα γκολ του Τετέ στο 6' έκρινε το ματς στο Ηράκλειο αφού ο πολύ ανώτερος ΟΦΗ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά την πίεση και τις ευκαιρίες που δημιούργησε

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Αδιόρθωτος και βραχυκυκλωμένος, πέταξε άλλους δυο βαθμούς σε «τελειωμένο» ματς

Οι Ερυθρόλευκοι πίστεψαν ότι καθάρισαν το παιχνίδι από το 21' και όταν χρειάστηκε να αντιδράσουν μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, βρέθηκαν βραχυκυκλωμένοι σε χορτάρι και πάγκο - Ο Λεβαδειακός πήρε βαθμό στο Καραϊσκάκη μετά από 31 χρόνια

Παναθηναϊκός: Ενοχλήσεις στο γόνατο για Σλούκα, επιστρέφει με ΑΕΚ ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Με δύο απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για...

GP ΗΠΑ: Κυριαρχία Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ στο 1-2, μεγάλος κερδισμένος στο Όστιν ο Φερστάπεν

Η Ferrari καθήλωσε στο Όστιν με την πρώτη της νίκη μετά το 2018 και το 1-2 από τους Λεκλέρ - Σάινθ - Έχασε έδαφος η McLaren, κερδισμένη η Red Bull

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 5-1: Εκπληκτικά τα παιδιά του Χάνσι Φλικ στην επιστροφή του Γκάβι μετά από 349 ημέρες

Φωτιές πετούσαν για ακόμα μια αγωνιστική τα ταλαντούχα παιδιά...