Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Σωτήρας Λοντίγκιν γλίτωσε τους Πράσινους από βέβαιη ήττα

Ο Ολυμπιακός είχε μακράν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρει το ντέρμπι αλλά ο Λοντίγκιν σταμάτησε κάθε κίνδυνο, με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Μασούρα στο 91'

Και για τους δύο το ντέρμπι ήταν μια μεγάλη βαθμολογική ευκαιρία πέρα από το γόητρο που πάντα υπάρχει σε τέτοια παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τους Ερυθρόλευκους να φτάνουν τους 14 βαθμούς και να πιάνουν ΑΕΚ και Άρη, με τον κερδισμένο της αγωνιστικής να είναι ο ΠΑΟΚ που πέρασε από τη Λιβαδειά και είναι ξανά μόνος στην κορυφή.

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν να έχουν φύγει με το τρίποντο αν είχαν αξιοποιήσει μια από τις μεγάλες στιγμές που δημιούργησαν. Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με μοναδική (αναγκαστική) αλλαγή τον Ολιβέιρα αντί του Τσικίνιο, την ώρα που ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν είχε τον Ντραγκόφσκι λόγω ενοχλήσεων και έχασε τον Ιωαννίδη στο 44′ λόγω θλάσης, κάτι που συνιστά μεγάλη απώλεια και για την εθνική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος και δύο τεράστιες στο δεύτερο αλλά ο Λοντίγκιν αποδείχθηκε σωτήρας στο 91′ και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, με τους Ερυθρόλευκους δικαιολογημένα να αισθάνονται πως άξιζαν κάτι περισσότερο.

Οι Πράσινοι ήθελαν να έχουν την μπάλα στα πόδια αλλά ελάχιστα πράγματα έκαναν με αυτή σε ροή αγώνα αφού οι φάσεις που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος (με εξαίρεση ένα σουτ του Τζούρισιτς στο 17′ που έφυγε άουτ) ήταν από εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ. Αυτό ήταν το σημείο στο οποίο βγήκε… νικητής από το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός αφού κατά τα άλλα οι πολλές κεφαλιές ήταν άστοχες και αντίθετα, η μεγαλύτερη φάση ανήκε στον Ολυμπιακό.

Ο Λοντίγκιν έκανε λάθος, ο Μαρτίνς έγινε κάτοχος της μπάλας και πέρασε στον Ελ Κααμπί που τον απέφυγε και πλάσαρε αλλά πρόλαβε ο Ίνγκασον να διώξει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Οι Ερυθρόλευκοι ένιωθαν άνετα, δεν δέχονταν ιδιαίτερη πίεση από τα άκρα και απλώς χρειάζονταν μια παραπάνω σπίθα που βρήκαν με την παρουσία του Κωστούλα αντί του αρνητικού Ολιβέιρα.

Ο Παναθηναϊκός που είχε μια μεγάλη στιγμή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το άστοχο σουτ του Τετέ και τις άσχημες τελικές του Σπόραρ, στο δεύτερο μέρος δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Τζολάκη. Μια αδύναμη κεφαλιά του Γεντβάι στο 56′ σε στημένη φάση και ένα διαγώνιο σουτ του Ουναΐ στο 77′ στην αντεπίθεση, αφού πρώτα ο Μαροκινός ταλαιπώρησε τον Ορτέγκα.

Οι Πειραιώτες είχαν τις καλύτερες στιγμές, με τον 17χρονο φορ να κάνει άνω κάτω την πράσινη άμυνα αλλά και πάλι να λείπει κάτι είτε στην τελική πάσα, είτε στην εκτέλεση. Ο Μουζακίτης ήταν μακράν ο πιο απειλητικός παίκτης στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους αφού από τα δικά του πόδια ο Μαρτίνς έκανε το άστοχο σουτ στο 55′ ενώ στο 71′ μετά από δικό του σουτ και κακή αντίδραση του Λοντίγκιν (έδιωξε σε πρώτο χρόνο) ούτε ο Ελ Κααμπί, ούτε ο Κωστούλας κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα!

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στο 56′ είχε φτιάξει μια ακόμα φάση για τον Ελ Κααμπί (έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω στον Λοντίγκιν).

Ο Ολυμπιακός και πάλι θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ωστόσο ο Μασούρας δεν νίκησε στο τετ α τετ τον Λοντίγκιν που απομάκρυνε σωτήρια, σε μια φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του εξαιρετικού Κωστούλα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ζίμπερτ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Μλαντένοβιτς, Σπόραρ / Ρέτσος, Γκαρθία, Έσε, Ροντινέι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75′ λ. τρ. Κώτσιρας), Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (76′ Ουναΐ), Τετέ, Τζούρισιτς (66′ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44′ λ. τρ. Σπόραρ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (62′ Γκαρθία), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης (86′ Μασούρας), Ολιβέιρα (46′ Κωστούλας), Μαρτίνς (62′ Βέλντε), Ροντινέι, Ελ Κααμπί

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Κόλαφος στον ΣΚΑΪ: Η Ε. Λαμπαδαρίου εξέθεσε την ΠΑΕ ΠΑΟ για τις διαμαρτυρίες περί πέναλτι! (vid)

Η τηλεκριτικός διαιτησίας Ελένη Λαμπαδαρίου του ΣΚΑΪ μοίρασε... εγκεφαλικά στο κανάλι του Γ. Αλαφούζου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμες η διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πέναλτι του Ρέτσου

Λουτσέσκου: Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτό, αλλά είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα

Αυτό που άξιζε να πάρει στα προηγούμενα ματς πήρε...

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Έπεσε από τον… Λευκό Πύργο και βρέθηκε στην κορυφή

Σκιά του καλού του εαυτού ήταν για ένα ακόμη ματς ο ΠΑΟΚ, που είδε τον Μπάλτσι να αστοχεί από την άσπρη βούλα και τελικά πήρε το τρίποντο με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά

Athens Kallithea – Αστέρας 1-3: Οι αλλαγές του Μακελελέ έφεραν τη νίκη μετά από 48 μέρες

Από τη νίκη της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ απέναντι στον...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας στον β’ γύρο, οριακά εκτός ο Γερουλάνος

Καθαρή πρωτιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη και θρίλερ για...

Κόλαφος στον ΣΚΑΪ: Η Ε. Λαμπαδαρίου εξέθεσε την ΠΑΕ ΠΑΟ για τις διαμαρτυρίες περί πέναλτι! (vid)

Η τηλεκριτικός διαιτησίας Ελένη Λαμπαδαρίου του ΣΚΑΪ μοίρασε... εγκεφαλικά στο κανάλι του Γ. Αλαφούζου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμες η διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πέναλτι του Ρέτσου

Έσε: Δίκαιο το 0-0, αν και θέλαμε κάτι παραπάνω

Ο Σαντιάγο Έσε χαρακτήρισε δίκαιο το 0-0 ανάμεσα σε...

Πόρτο – Μπράγκα 2-1: Δύσκολη νίκη για τους Δράκους με καταλυτικό Πεπέ

Σε ήττα μετά από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα...

Νις – Παρί 1-1: Νέα απώλεια για την πρωταθλήτρια, μόνη πρώτη η Μονακό

Αποτέλεσμα που έφερε χαμόγελα στη Μονακό στην αναμέτρηση της...

Ο Νίκος Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του στη διοίκηση του Λεβαδειακού

Την παραίτηση του στη διοίκηση του Λεβαδειακού υπέβαλε ο...