Ολυμπιακός: Η αύρα του Μουζακίτη και τα στοιχεία που θέλει να έχει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ για να ανέβει στην κορυφή της Super League: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ, ο κομβικός Μουζακίτης και το κενό του Τσικίνιο

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στη φετινή σεζόν της Super League, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και οι Πράσινοι θέλουν μόνο τη νίκη, όπως σε κάθε τέτοιο παιχνίδι, αν και στο σήμερα είναι και το βαθμολογικό κίνητρο που έχει τη δική του σημασία, καθώς από τη μία η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θέλει να ανέβει στην κορυφή μετά την γκέλα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο και από την άλλη αυτή του Αλόνσο να μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του τίτλου αφού σε περίπτωση ήττας θα μείνει από πολύ νωρίς στο σχεδόν απαγορευτικό -8.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Πειραιώτες προέρχονται από την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη επί της Μπράγκα για τη League Phase του Europa League αλλά γνωρίζουν πως το ματς στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (6/10, 20:30) θα είναι εντελώς διαφορετικό και με μία αναγκαστική και σημαντική αλλαγή στην ενδεκάδα, καθώς ο Τσικίνιο θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού.

Ο Πορτογάλος μέσος είναι ίσως ο πιο επιδραστικός και σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού έως τώρα στη σεζόν, κάτι που σημαίνει πως η απουσία του είναι κάτι παραπάνω από κομβική, με τον Μεντιλίμπαρ να εξετάζει λύσεις για να το καλύψει διατηρώντας τη φρεσκάδα που εμφάνισε ο ερυθρόλευκος άξονας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο θαυματουργός Χρήστος Μουζακίτης ήταν ένας βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα στο ματς με τους Πορτογάλους και αυτομάτως χτυπά την πόρτα της ενδεκάδας και απόψε, για αυτό που θα είναι το πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» σε επίπεδο ανδρών.

Ο 17χρονος χαφ και τα τρεξίματά του είναι απαραίτητα σε ένα ματς που η μάχη στο κέντρο θα παίξει κομβικό ρόλο και στο οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το υψηλό πρέσινγκ, τη γρήγορη μετάβαση και τις συνεχείς κινήσεις των μεσοεπιθετικών του χωρίς την μπάλα ώστε να κουράσει τον Παναθηναϊκό και να επιβάλει από την αρχή τον δικό του ρυθμό.

Αυτά είναι τα στοιχεία που οι Ερυθρόλευκοι θέλουν οπωσδήποτε να διατηρήσουν στο παιχνίδι τους με φόντο το αποψινό κρίσιμο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τον Βάσκο προπονητή τους να έχει κρατήσει ξανά κλειστά τα χαρτιά της ενδεκάδας και να ετοιμάζει νέες εκπλήξεις.

Για αρχή, μένει να φανεί πώς θα καλύψει το κενό του Τσικίνιο, με τον Μουζακίτη να ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και στο «8» έχοντας πίσω του τον Έσε και είτε τον Ντάνι Γκαρθία είτε τον Στάμενιτς ως παρτενέρ του. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα ενώ σχεδόν σίγουροι είναι οι Τζολάκης, Ροντινέι, Κοστίνια, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα και Ελ Κααμπί.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο με ηλικιωμένο φίλαθλο του Ολυμπιακού να συγκινείται μπροστά στα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια

Η θρυλική περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού συνεχίζεται...

Αλόνσο: Χαρούμενος που είμαι μέρος ενός σημαντικού ντέρμπι όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά παγκοσμίως

Χαρούμενος που είναι μέρος ενός μεγάλου ντέρμπι παγκοσμίως δήλωσε...

Ο Μορόν δήλωσε αισιόδοξος για το ζήτημα του νέου συμβολαίου με τον Άρη

Ο Λορέν Μορόν είναι και φέτος το βαρύ πυροβολικό του Άρη, με τον Ισπανό να ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του αναφορικά με την υπόθεση της ανανέωσης στη συνεργασία του με τους Θεσσαλονικείς

Μεγάλο πλήγμα με Καρβαχάλ στη Ρεάλ: Υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν

Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη της Ρεάλ επί της Βιγιαρεάλ...

Ένα μικρό «αντίο» στον ιστορικό πρόεδρο του Απόλλωνα, Κώστα Αλαμάνο

Ο Γιώργος Χαλάς αποχαιρετά τον ιστορικό πρόεδρο του Απόλλωνα, Κώστα Αλαμάνο, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά διαδικτυακά την τελευταία μεγάλη του συνέντευξη μαζί με κάποιες ανέκδοτες ιστορίες

Άρης – Λαμία 2-0: Οι Κίτρινοι πάτησαν κορυφή με ασταμάτητο Μορόν

Οι Θεσσαλονικείς πιστοποίησαν την εξαιρετική περίοδο που διανύουν με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και άλμα στην κορυφή της κατάταξης - Δύο υπέροχα γκολ από τον Λορέν Μορόν που συνεχίζει... καυτός από πέρυσι

Χειροπέδες σε υπάλληλο σεκιούριτι στο «Βικελίδης» γιατί έβαλε οπαδό στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο

Χειροπέδες σε έναν 55χρονο από το προσωπικό ασφαλείας στο...

Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Μίλερ για το Shanghai Masters

Η ισχυρή βροχόπτωση που επικρατεί στη Σανγκάη έχει προκαλέσει...

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο με ηλικιωμένο φίλαθλο του Ολυμπιακού να συγκινείται μπροστά στα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια

Η θρυλική περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού συνεχίζεται...

Πόλο γυναικών: Ηττήθηκε από την Πάντοβα και συνεχίζει στο EuroCup ο Εθνικός

Με ήττα 13-8 από τη γηπεδούχο Πάντοβα, ολοκλήρωσε ο...

Πόλο: Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του Ολυμπιακός – Πρίμορατς για την πρεμιέρα του LEN Champions League

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για την επίσημη πρεμιέρα...

Λόβρεν: Ο τρόπος που με αγκάλιασε ο ΠΑΟΚ με έκανε να νιώσω σαν να είμαι τρία χρόνια εδώ

Ο Ντέγιαν Λόβρεν βρίσκεται στην αποστολή του ΠΑΟΚ για...