Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 82-71: Επιθετικό μπλακ άουτ στην 4η και ξεκίνημα με το αριστερό στην Πόλη

Οι Ερυθρόλευκοι απέτυχαν να βρουν λύσεις από μακριά, το ξύλο της Φενέρ στον Βεζένκοφ τον έβγαλε εκτός ρυθμού και το συνολικό επιθετικό βραχυκύκλωμα στην 4η περίοδο έφερε στους ελλιπείς Πειραιώτες μια ήττα εντός προγράμματος - Με 20 παραπάνω ριμπάουντ οι Τούρκοι ήταν σχεδόν αδύνατον να χάσουν το ματς

Η αποστολή στην Κωνσταντινούπολη ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη στην πρεμιέρα της EuroLeague και ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Super Cup στη Ρόδο ηττήθηκε με 82-71 από τη Φενέρμπαχτσε σε μια αναμέτρηση όπου φάνηκε πως οι Ερυθρόλευκοι – πέρα από την επιστροφή των δύο σέντερ τους – χρειάζονται ακόμα να βρουν τους ρόλους τους και τη χημεία στην επίθεση.

Κακό ποσοστό στο τρίποντο (20% με 4/20) και φτωχό παιχνίδι από την περιφέρεια συνέθεσαν σε μεγάλο βαθμό τη μεγάλη εικόνα στην Κωνσταντινούπολη για τους Ερυθρόλευκους που υπέστησαν επιθετικό μπλακ άουτ στην 4η περίοδο (15π.) και έδειξαν πλήρως απενεργοποιημένοι σε αυτό το διάστημα: όπως απενεργοποιημένος σε μεγάλο βαθμό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ που είχε 11 πόντους (τρίτος διψήφιος του Ολυμπιακού) αλλά όλα τα σουτ του ήταν μαρκαρισμένα και οι διαιτητές δεν του έδιναν το παραμικρό στις σκληρές επαφές των παικτών της Φενέρμπαχτσε.

Ο Μόουζες Ράιτ ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους (κατέβασε και 7 ριμπάουντ), ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του από τη 2η περίοδο και κράτησε τον Ολυμπιακό στην 3η όταν άρχισε να δυσκολεύεται. Ο Αμερικανός όμως έμεινε στον πάγκο στην 4η, ακόμα και στο διάστημα που ο Πετρούσεφ δεν μπορούσε να βοηθήσει με αποτέλεσμα να περιοριστούν και οι λύσεις στην επίθεση. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και έβαλε 13 πόντους συνεισφέροντας σημαντικά στην επιστροφή στη δεύτερη περίοδο.

Η Φενέρμπαχτσε συνήλθε από τον τραυματισμό του Γουίλμπεκιν στην πρώτη περίοδο (απουσίαζε και ο Μπιμπέροβιτς) και πήρε τη νίκη με πρώτο σκόρερ τον Μπάλντγουιν (19π.) ενώ μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό έκαναν και οι Χέιζ-Ντέιβις, Κόλσον, με τους Ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν και τραγικά προβλήματα στο κομμάτι των ριμπάουντ (44-24).

Απαράδεκτη και ασεβής συμπεριφορά του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που δεν έδωσε καν το χέρι στον Γιώργο Μπαρτζώκα και δημιούργησε από μόνος του ένταση χωρίς λόγο. Το χειρότερο είναι πως ο Λιθουανός προπονητής – που κουνούσε με ύφος το δάχτυλο και έκανε φραστική επίθεση – καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πατούσε μέσα στο παρκέ και φώναζε στους διαιτητές αλλά δεν δέχθηκε καν άλλη παρατήρηση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ήταν προφανές πως η Φενέρμπαχτσε θα προσπαθούσε να χτυπήσει στη ρακέτα κι αυτό έκανε στο ξεκίνημα με έξι πόντους του Μαριάνοβιτς. Ο Ολυμπιακός απαντούσε με τον Γουίλιαμς-Γκος αλλά ο Μπάλντγουιν – μετά τη διαδοχική αστοχία των Ερυθρόλευκων έδωσε ένα προβάδισμα έξι πόντων (10-4) στην ομάδα του που κλήθηκε να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο σοκ με τον τραυματισμό του Σκότι Γουίλμπεκιν στα 8’30”, με την αγωνία να είναι μεγάλη.

Από τη γραμμή των βολών ο Ζάγκαρς διατήρησε ένα ελαφρύ προβάδισμα για τους γηπεδούχους (17-13) ωστόσο στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει μετά από το τρίποντο του Μπάλντγουιν για το +9 (24-15).

Ο ΜακΚίσικ ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε εντελώς τον ρυθμό, έδωσε ταχύτητα στον Ολυμπιακό και επτά σερί πόντους (οι τρεις με ένα αδιανόητο σουτ χωρίς ισορροπία στη λήξη του χρόνου επίθεσης).

Μαζί του στην εξίσωση μπήκε και ο Ράιτ που μέσα από τα καλάθια του βρήκε αυτοπεποίθηση ενώ ο Βιλντόσα μπήκε και έκανε ένα κλέψιμο, έδωσε και μια ασίστ στον Αμερικανό που έγραψε το 32-36 του πρώτου μέρους.

Μέσα σε 65″ από την έναρξη της τρίτης περιόδου, ο Ντόρσεϊ και ο Βεζένκοφ έστειλαν τον Ολυμπιακό στο +6 (36-42) αλλά οι Τούρκοι πίεσαν και με σερί 11-0 με Μπάλντγουιν και Κόλσον έδωσαν ξανά προβάδισμα και μικρή διαφορά στην ομάδα τους (47-42). Τα 15-10 φάουλ στο 26′ έδειξαν και την… ανοχή που υπήρξε ειδικά στον Βεζένκοφ (στο όβερπλεϊ έγιναν δεκάδες ατιμώρητα φάουλ) ενώ ο Ράιτ ήταν εκείνος που κράτησε τον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα για το 57-56 στο 30′.

Η τέταρτη περίοδος έμελλε να είναι καταστροφική για τον Ολυμπιακό που έχασε εντελώς τη συνοχή του και παρά τους πόντους του Πετρούσεφ και τις βολές του ΜακΚίσικ για το 65-65. Με τρεις εύστοχες του Μπάλντγουιν (η μία από τεχνική ποινή στον ΜακΚίσικ που απάντησε σε έναν Τούρκο οπαδό που αποβλήθηκε για τη φραστική επίθεση στον Αμερικανό) και ένα πολύ μεγάλο τετράποντο του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις τα πάντα τελείωσαν για τους Ερυθρόλευκους που δοκίμασαν άστοχα τρίποντα για να ψαλιδίσουν τη διαφορά, η οποία έκλεισε στο +11 για τους Τούρκους (82-71).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς – Νίκολιτς – Αλιάγα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13, 32-36, 57-56, 82-71

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μπάλντουιν 19 (5/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γουίλμπεκιν, Μέλι 5 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σανλί 7 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Χέιζ 15 (4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/5 βολές), Χολ 5 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πιερ 2, Γκούντουριτς 4 (1/5 σουτ), Ζάγκαρς 3 (3/4 βολές), Κόλσον 10 (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Μαριάνοβιτς 8 (4/7 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπιρτς 4

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 22/37 δίποντα, 7/24 τρίποντα, 17/22 βολές, 44 ριμπάουντ (30 αμυντικά – 14 επιθετικά), 18 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 12 λάθη, 20 φάουλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (1/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γουίλιαμς-Γκος 6 (2/6 δίποντα, 2/2 βολές), Ράιτ 15 (5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Βιλντόσα 2, Βεζένκοβ 11 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Παπανικολάου (0/1 τρίποντο), Ντόρσεϊ 6 (1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 4/4 βολές), Πίτερς 2, Πετρούσεβ 9 (4/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές), ΜακΚίσικ 13 (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φουρνιέ 5 (1/2 τρίποντα)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/40 δίποντα, 4/20 τρίποντα, 19/21 βολές, 24 ριμπάουντ (18 αμυντικά – 6 επιθετικά), 15 ασίστ, 3 κλεψίματα, 7 λάθη, 22 φάουλ

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Έλειπε το μαχητικό μας πνεύμα, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έλλειψη μαχητικού πνεύματος της ομάδας του που αποτυπώθηκε στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Φενέρμπαχτσε

Μπαρτζώκας για Γιασικεβίτσιους: «Απολύτως ασεβές να μου επιτεθεί όταν πήγαινα να του δώσω το χέρι μου»

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη λήξη του...

Φενέρ – Ολυμπιακός: Ο εριστικός Γιασικεβίτσιους προκάλεσε επεισόδιο με Μπαρτζώκα (vid)

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν είναι ο πιο ήρεμος άνθρωπος...

Μεγάλη αγωνία για Γουίλμπεκιν: Αποχώρησε υποβασταζόμενος μετά από τραυματισμό στο γόνατο (vid)

Πολύ άτυχος υπήρξε ο Σκότι Γουίλμπεκιν περίπου 1'30" πριν...

Παναθηναϊκός: 40.000 δωρεάν προσκλήσεις για Τσέλσι σε όσους αγοράσουν εισιτήριο με Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση μετά τα...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι της Basket League

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 20:15 θα διεξαχθεί στο...

Ηλιόπουλος: Προτεραιότητά μου η μεγάλη ΑΕΚ, αμετάβλητος ο σεβασμός μου για τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Μάριος Ηλιόπουλος προχώρησε σε γραπτή δήλωση και ξεκαθάρισε πως δεν έχει αλλάξει το παραμικρό όσον αφορά στον σεβασμό που τρέφει στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη

Παρί – Ερυθρός Αστέρας 77-80: Αγχωτική νίκη με Νέντοβιτς και Κάνααν

Η ιστορική βραδιά της νεοεμφανιζόμενης στη Euroleague, Παρί, λίγο...

Γιασικεβίτσιους: Έχω καλή σχέση με τον Μπαρτζώκα, αλλά είναι απαράδεκτο να μου υποδεικνύει πώς θα κοουτσάρω

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρέθηκε στο επίκεντρο για την απαράδεκτη...

Μαρσέιγ – Ανζέ 1-1: Πέταξε δύο βαθμούς κόντρα στην ουραγό

Η Στρασμπούρ ήταν εκείνη που έσπασε το αήττητο της...

Μπαρτζώκας: Έλειπε το μαχητικό μας πνεύμα, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έλλειψη μαχητικού πνεύματος της ομάδας του που αποτυπώθηκε στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Φενέρμπαχτσε