Champions League: Εύκολα η Άρσεναλ την Παρί, η Ντόρτμουντ διέσυρε με 7-1 τη Σέλτικ, καταιγιστικές Μπαρτσελόνα, Μαν. Σίτι και Ίντερ

Στην πρώτη βραδιά της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League σημειώθηκαν 32 γκολ - Απολαυστικές Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Ίντερ, πήρε το ντέρμπι η Άρσεναλ, έκανε το δύο στα δύο η Λεβερκούζεν απέναντι στη Μίλαν

Με σοβαρότητα, έξοχο αμυντικό προσανατολισμό και αποτελεσματικότητα, η Άρσεναλ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έκανε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Γαλλίας από τους οποίους φοβήθηκε μόνο σε μία φάση στο δεύτερο μέρος με το δοκάρι να σταματά τον Ζοάο Νέβες.

Σοβαρό μερίδιο ευθύνης φέρει ο Ντοναρούμα τόσο στο γκολ του Χάβερτς με κεφαλιά στο 20′ (άστοχη έξοδος μετά τη σέντρα του Τροσάρ) αλλά και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάκα στο πρώτο δοκάρι.

Η Ντόρτμουντ σκόρπισε με επτάρα (!) 7-1 τη Σέλτικ στο Βεστφάλεν για να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας με έξι βαθμούς και +9 (10-1 τέρματα).

Οι Βεστφαλοί αφού προηγήθηκαν με τον Τζαν στο 7′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έδειξαν να χαλαρώνουν (ισοφαρίστηκαν στο 9′ από τον Μαέντα) αλλά άμεσα έφεραν τα πάνω κάτω.

Ο Αντεγέμι έκανε χατ τρικ με τα τρία γκολ από το 11′ ως το 41′ και έγινε ο πρώτος Γερμανός με χατ τρικ σε πρώτο ημίχρονο μετά τον Μάριο Γκόμεζ το 2011 σε ένα Μπάγερν – Νάπολι. Ο Γκιρασί στο 40′ είχε κάνει το 4-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 66′ ήταν εκείνος που έκανε το 6-1 για να προσθέσει κερασάκι στην τούρτα στο 79′ ο Ενμετσά.

Χωρίς προβλήματα ήρθε η πρώτη νίκη της Μπαρτσελόνα στο φετινό Champions League. Οι Καταλανοί μετά τη βαριά ήττα στην Παμπλόνα, ξέσπασαν στη Γιανγκ Μπόις (5-0) με τους Λεβαντόφσκι (8′, 51′) και Ραφίνια να κάνουν τη διαφορά. Ο Ινίγο Μαρτίνεθ σκόραρε το παρθενικό του γκολ με κεφαλιά στο 37′ ενώ ο Καμαρά στο 81′ ήταν άτυχος αφού στο γύρισμα του Μπαλντέ έστειλα άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Λεβερκούζεν έκανε το δύο στα δύο επικρατώντας με 1-0 της Μίλαν, η οποία ηττήθηκε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στην κορυφαία διοργάνωση. Οι Ροσονέρι ανέβασαν την απόδοσή τους σταδιακά, αλλά το γκολ του Μπόνιφεϊς στο 51′ απλοποίησε τα πράγματα για τους Γερμανούς που ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να έχουν βρει και δεύτερο γκολ.

Την ίδια ώρα έμειναν στο 1-1 η PSV με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε ένα ματς με λίγες καλές στιγμές. Για την ακρίβεια, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 15′ με τον Σχούτεν αλλά τα Λιοντάρια ισοφάρισαν στο 84′ με την άψογη προβολή του Μπραγκάνσα σε γύρισμα από τα αριστερά και στην πρώτη τελική των Πορτογάλων εντός εστίας.

Το καθήκον τους έκαναν οι Ίντερ και η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας με 4-0 του Ερυθρού Αστέρα και της Σλόβαν Μπρατισλάβας αντίστοιχα.

Οι Νερατζούρι από νωρίς έθεσαν τις βάσεις με το φοβερό σουτ του Τσαλχάνογλου, δεν απειλήθηκαν και στο 59′ ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη με το γκολ του Αρναούτοβιτς. Ο Ταρεμί ήταν εκείνος που όχι μόνο έφτιαξε το δεύτερο αλλά και το τρίτο του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 71′, ενώ εκείνος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο έγραψε το τελικό 4-0 στο Μιλάνο.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν αντιμετώπισαν αντίσταση στην Μπρατισλάβα όπου είχαν 75% κατοχή μπάλας και 25 τελικές με παραπάνω από τις μισές να είναι εντός εστίας και τα xGs να φτάνουν τα… 5. Ο Χάλαντ βρήκε δίχτυα στο 58′ μετά από ένα ματς χωρίς να σκοράρει (πρώτο του φετινό στη διοργάνωση) για το πρώτο τρίποντο των Πολιτών απέναντι στην άτυχη ομάδα του Κυριάκου Σαββίδη (αγωνίστηκε βασικός).

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τα 25 σερί ματς αήττητη στην κορυφαία διοργάνωση και ισοφάρισε το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

CHAMPIONS LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ LEAGUE PHASE

Τρίτη 1/10

Ζάλτσμπουργκ – Μπρεστ 0-4 (24′, 71′ Σίμα, 66′ Καμαρά, 75′ Περέιρα Λάζε)

Στουτγκάρδη – Σπάρτα Πράγας 1-1 (7′ Μιγιό / 32′ Κάιρινεν)

PSV – Σπόρτινγκ 1-1 (15′ Σχούτεν / 84′ Μπραγκάνσα)

Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (20′ Χάβερτς, 35′ Σάκα)

Ίντερ – Ερυθρός Αστέρας 4-0 (11′ Τσαλχάνογλου, 59′ Αρναούτοβιτς, 71′ Λαουτάρο Μαρτίνες, 81′ πεν. Ταρεμί)

Λεβερκούζεν – Μίλαν 1-0 (51′ Μπόνιφεϊς)

Μπαρτσελόνα – Γιανγκ Μπόις 5-0 (8′, 51′ Λεβαντόφσκι, 34′ Ραφίνια, 37′ Ινίγο Μαρτίνεθ, 81′ αυτ. Καμαρά)

Ντόρτμουντ – Σέλτικ 7-1 (7′ πεν. Τζαν, 11′, 29′, 42′ Αντεγέμι, 40′ πεν., 66′ Γκιρασί, 79′ Ενμετσά / 9′ Μαέντα)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (8′ Γκουντογκάν, 15′ Φόντεν, 58′ Χάλαντ, 74′ ΜακΑτί)

Τετάρτη 2/10

Σαχτάρ – Αταλάντα (19:45)

Τζιρόνα – Φέγενορντ (19:45)

Άστον Βίλα – Μπάγερν (22:00)

Λειψία – Γιουβέντους (22:00)

Λίβερπουλ – Μπολόνια (22:00)

Λιλ – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μονακό (22:00)

Στουρμ Γκρατς – Μπριζ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Data provided by Scoreaxis

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Κώστας Αλαμάνος

Μια τεράστια απώλεια θρηνεί η οικογένεια του Απόλλωνα Σμύρνης...

ΑΕΚ – Μακάμπι Ραμάτ Γκαν 80-71: Ο απίστευτος Χαμπ ζέστανε τη Sunel Arena για την πρώτη νίκη στο BCL

Καλύτερη πρεμιέρα στο φετινό Basketball Champions League στη Sunel...

Λανουά: Έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον Μπρόρσον για το μαρκάρισμα στον Γουίλιαν

Ο Γάλλος επικεφαλής της ΚΕΔ έκρινε λανθασμένη την απόφαση του Τάσου Παπαπέτρου να μην υποδείξει κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ατρομήτου για το εγκληματικό μαρκάρισμα στον Γουίλιαν

Λαμία: Τέλος και τυπικά μετά από επτά παιχνίδια ο Σατσιάς

Ο Μαρίνος Σατσιάς αποτέλεσε και τυπικά παρελθόν από τη...

Ο Μανού Γκαρθία, ο Ολυμπιακός και πώς τον κράτησε ο Άρης το καλοκαίρι

Ο Ισπανός επιτελικός μέσος αποτελεί τον x-factor του φετινού Άρη και κάνει τα πάντα σωστά στο χορτάρι: Το άγνωστο μεταγραφικό στόρι με τον Ολυμπιακό και η στάση των Κιτρίνων στα θελήματα της Σπόρτινγκ Χιχόν

Ο Γιαννακόπουλος προβλέπει την έκβαση της φετινής σεζόν και μιλάει για τη σχέση του με τους Αγγελόπουλους (vid)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιστρατεύει και φέτος τις... μαντικές του ικανότητες για να προβλέψει την έκβαση της σεζόν για τον Παναθηναϊκό ενώ σχολίασε με μία χαρακτηριστική ατάκα τη σχέση του με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Κώστας Αλαμάνος

Μια τεράστια απώλεια θρηνεί η οικογένεια του Απόλλωνα Σμύρνης...

Φλαμένγκο: Από την U20, μόνιμος προπονητής στην πρώτη ομάδα ο Φιλίπε Λουίς

Τι κι αν έχει ελάχιστες εμπειρίες ως πρώτος προπονητής;...

Σεν Κεντέν – Κολοσσός 84-54: Εφιαλτική ευρωπαϊκή πρεμιέρα, καθίζηση στη Γαλλία για τους Ροδίτες

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Κολοσσού στο...

Στα Φάρσαλα οι δύο ευρωπαϊκές κούπες του Ολυμπιακού, ζεστή υποδοχή από τον κόσμο

Τα Φάρσαλα ήταν ο νέος σταθμός της περιοδείας του...