Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Έξι λεπτά ήταν αρκετά για τους Γάλλους

Οι αλλαγές σε διάταξη και πρόσωπα κράτησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι μέχρι τα μισά του β' μέρους, ωστόσο δυο γκολ μέσα σε 6 λεπτά έδωσαν στους Λιονέ καθαρή παράσταση νίκης πολύ πριν το τέλος του ματς

Μια προσπάθεια 65′ δεν έφερε ένα αποτέλεσμα ικανοποιητικό για τον Ολυμπιακό στο Γκρουπάμα απέναντι στη Λιόν.

Οι Γάλλοι παρότι (και εκείνοι) δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους με τον Πιέρ Σαζ να είναι υπό καθεστώς αμφισβήτησης, πήραν τη νίκη με 2-0 απέναντι στους Κυπελλούχους Ευρώπης που έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με την Μπράγκα στο Καραϊσκάκη (3/10, 19:45) και εκεί ελπίζουν για τους πρώτους βαθμούς στη League Phase του Europa League.

Η διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς που δουλεύτηκε τις τελευταίες μέρες από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (ελέω απουσιών) μπορεί να περιόρισε την απειλή από τον άξονα, όμως οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο μετά το 60′ – και χάρη στη σπουδαία ποιότητά τους μεσοεπιθετικά – να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις καλύτερες στιγμές τους πριν το 1-0 στο δεύτερο μέρος ενώ στο πρώτο η κορυφαία ήταν ένα εκπληκτικό σουτ του Ροντινέι με το αριστερό (υπό καλές προϋποθέσεις) που έδιωξε εντυπωσιακά ο Περί σε κόρνερ.

Όχι πως οι Γάλλοι έκαναν πολλά περισσότερα: πίεσαν ψηλά αλλά δεν είχαν καλές επιλογές και ο Ολυμπιακός έκλεισε τους διαδρόμους με αποτέλεσμα ο Φοφανά και ο Νουαμά από τα πλάγια να μη δημιουργήσουν προβλήματα στον Τζολάκη που όποτε χρειάστηκε έδειξε τα αντανακλαστικά του.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος ανήκε στη Λιόν όταν στο 47′ ο Λακαζέτ έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Πιρόλα κι άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να καταλήξει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 50ό λεπτό, όταν ο Ντάνι Γκαρθία με ωραία κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Ορτέγκα που γύρισε από τα αριστερά για τον Γιάρεμτσουκ αλλά ο Ουκρανός δεν έκανε την προβολή όπως ήθελε και ο Περί γλίτωσε το γκολ.

Ήταν φανερό πάντως πως οι γηπεδούχοι είχαν αποφασίσει να ανοίξουν τους χώρους και να παίξουν κυρίως με τον Φοφανά που όμως δεν είχε τη σωστή τελική προσπάθεια.

Δύο φάσεις με τον Τολισό (σουτ και κεφαλιά μετά από κόρνερ) δεν ανησύχησαν τον Τζολάκη, ο οποίος στο 60′ τράβαγε τα μαλλιά του όταν είδε τον Ελ Κααμπί για ελάχιστα να μην στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στην προβολή που επιχείρησε από το καταπληκτικό γύρισμα του Ροντινέι από τα δεξιά.

Η Λιόν βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ολυμπιακού και να βρει δύο γκολ με τον Σερκί και τον Μπενραχμά. Ο Μέιτλαντ-Νάιλς τροφοδότησε τον Σερκί που έφυγε στην πλάτη του Ορτέγκα και πρόλαβε τον Πιρόλα για να εκτελέσει για το 1-0 στο 65′ με διαγώνιο σουτ.

Οι αλλαγές του Πιέρ Σαζ λίγα λεπτά μετά το γκολ σε συνδυασμό με την άνοδο της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού έφερε το δεύτερο γκολ των Γκον, αφού όμως πρώτα οι Ερυθρόλευκοι στο 70′ έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ του Κωστούλα που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περί.

Οι χώροι άνοιξαν όμως και η φρέσκια μεσοεπιθετική γραμμή της Λιόν έφτασε στο 2-0 μετά από έξι λεπτά. Ο Ζαχά έφυγε από τα αριστερά και πέρασε στον χώρο για τον Μπενραχμά που έβαλε την προβολή για να σκοράρει προλαβαίνοντας τον Κάρμο που ίσα που έβαλε την άκρη του παπουτσιού του σε μια προσπάθεια να κόψει.

Οι τελευταίες αλλαγές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπάθησαν να φέρουν μεγαλύτερη σπίθα στην επίθεση, σε ένα διάστημα που οι Γάλλοι κοίταξαν να προφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Με το χρονόμετρο να δείχνει το 88ο λεπτό, από βαθιά μπαλιά ο Γουίλιαν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σέντραρε στην περιοχή, ο Τσαλέτα-Τσαρ στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά για καλή του τύχη ο Βραζιλιάνος εντοπίστηκε οφσάιντ με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει ως έχει.

ΛΙΟΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Γήπεδο: Groupama Stadium

Σκόρερ: 65′ Σερκί, 71′ Μπενραχμά

Διαιτητής: Βίσερ (ΒΕΛ)

Κίτρινες: Ταγλιαφίκο / Ντάνι Γκαρθία, Έσε, Ροντινέι

ΛΙΟΝ (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μάτιτς (68′ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά (81′ Ντιαβαρά), Σερκί (68′ Μπενραχμά), Φοφανά (67′ Ζαχά), Λακαζέτ (75′ Μικαουτάτζε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83′ Ντόη), Κάρμο, Πιρόλα (69′ λ. τρ. Γουίλιαν), Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (83′ Βέλντε), Ντάνι Γκαρθία (69′ Στάμενιτς), Γιάρεμτσουκ (60′ Κωστούλας), Ελ Κααμπί

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ρέτσος: Δεν είχαμε δουλέψει πολύ αυτό το σύστημα, πιστεύω ότι μας βγήκε αρκετά καλά

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε την πρώτη του συμμετοχή φέτος...

Μεντιλίμπαρ: Αλλάξαμε διάταξη για να παίξουμε επιθετικά, οι νέοι θα πάρουνε ευκαιρίες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε γιατί επέλεξε διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τόνισε πως τα νέα παιδιά - μεταξύ αυτών ο Κωστούλας που έπαιξε ως αλλαγή κόντρα στη Λιόν - θα πάρουν τις ευκαιρίες τους μέσα στη σεζόν

Θέλτα – Ατλέτικο 0-1: Ο Άλβαρες «χτύπησε» στο 90′ και της χάρισε ένα από τα πιο δύσκολα τρίποντα της σεζόν

Αντιμέτωπη με δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας απώλεια βαθμών βρέθηκε...

Η απάντηση του Χέιζ-Ντέιβις μετά την οργή των Τούρκων: «Δεν ήθελα να φανώ ασεβής, είμαι απλώς τουρίστας που προσπαθεί να μάθει»

Μετά την τουρκική κατακραυγή, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις απολογήθηκε για το story με το οποίο κατέγραψε την ιστορική πραγματικότητα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

«Οι ενορχηστρωτές της Αρμενικής Γενοκτονίας»: Ο Χέιζ-Ντέιβις άναψε φωτιές στους Τούρκους με ένα story στο Instagram

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ανέβασε stories από την επίσκεψή του στην Αρμενία και αυτό που έλεγε για τους «ενορχηστρωτές της Αρμενικής Γενοκτονίας» έχει προκαλέσει σάλο στα social media της Τουρκίας

Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Τα highlights της αναμέτρησης

Η Λιόν επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού με τα...

Ρέτσος: Δεν είχαμε δουλέψει πολύ αυτό το σύστημα, πιστεύω ότι μας βγήκε αρκετά καλά

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε την πρώτη του συμμετοχή φέτος...

Κάρμο: Δεν κάναμε πράξη όσα ζήτησε ο προπονητής

Ο Νταβίντ Κάρμο ευχαρίστησε τον κόσμο του Ολυμπιακού για...

Μεντιλίμπαρ: Αλλάξαμε διάταξη για να παίξουμε επιθετικά, οι νέοι θα πάρουνε ευκαιρίες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε γιατί επέλεξε διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τόνισε πως τα νέα παιδιά - μεταξύ αυτών ο Κωστούλας που έπαιξε ως αλλαγή κόντρα στη Λιόν - θα πάρουν τις ευκαιρίες τους μέσα στη σεζόν

Θέλτα – Ατλέτικο 0-1: Ο Άλβαρες «χτύπησε» στο 90′ και της χάρισε ένα από τα πιο δύσκολα τρίποντα της σεζόν

Αντιμέτωπη με δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας απώλεια βαθμών βρέθηκε...