Επιπόλαιος, μονότονος και με σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία ο Ολυμπιακός

Δεν ήταν τόσο η ήττα στο Χαριλάου όσο η αποκαρδιωτική εμφάνιση που προβληματίζει άπαντες στον Ολυμπιακό: Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαν να μην κατέβηκαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη δείχνοντας -ξανά- μεγάλες αδυναμίες στο ανασταλτικό και μεσοεπιθετικό κομμάτι

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλα στο ματς με τον Ολυμπιακό και κέρδισε δίκαια, όπως παραδέχθηκε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Αυτό είναι ένα πρώτο «διάβασμα» του σαββατιάτικου αγώνα στο Βικελίδης που εξελίχθηκε σε… ναυάγιο για τους Ερυθρόλευκους. Ένα πρώτο και πιο… λάιτ, καθώς η ποδοσφαιρική αλήθεια είναι σκληρή για το ερυθρόλευκο σύνολο και ίσως το μόνο θετικό είναι ότι βγήκε στην επιφάνεια νωρίς στη σεζόν.

Και εξηγούμαστε. Οι Πειραιώτες ήταν σαν να μη κατέβηκαν ποτέ στο Χαριλάου. Όχι μόνο δεν τους έγινε μάθημα το σοβαρό πάθημα απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά πλέον έχουν βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια. Και δεν είναι μόνο η ήττα που το προκάλεσε όσο η εικόνα που ήταν -ξανά- αποκαρδιωτική.

Μία ομάδα χωρίς φαντασία και αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, που φαινόταν εντελώς αποδιοργανωμένη κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και δεν έβγαλε καμία αντίδραση στο δεύτερο. Μία ομάδα που φαίνεται πως έχει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και κυρίως στον τρόπο που θα τις «φτιάξει» αφού στερείται από ιδέες και χαρακτηρίζεται από επιπολαιότητα μεσοεπιθετικά.

Ο Ολυμπιακός ήταν τόσο προβλέψιμος (και) κόντρα στον Άρη, που οι Κίτρινοι δεν χρειάστηκε ποτέ να εφαρμόσουν το δικό τους plan b στο χορτάρι, με τον Άκη Μάντζιο να κάνει την πρώτη του αλλαγή μετά το 70′. Και ήταν αλλαγή στην επίθεση, σε ένα χρονικό σημείο που οι γηπεδούχοι έψαχναν και τρίτο γκολ.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός δεν πήρε ξανά τίποτα από τις αλλαγές του (Γουίλιαν, Ολιβέιρα, Γιάρεμτσουκ) και είχε μία μονοδιάστατη επιθετική προσέγγιση, τέτοια που έκανε τον Βέλεθ να φαίνεται… Πουγιόλ σε ορισμένες περιπτώσεις «καθαρίζοντας» κάθε φάση ψηλά και τους Μάγιο – Φρίντεκ να περάσουν ένα ήρεμο βράδυ στα άκρα της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Είναι ενδεικτικό πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι ενέργειες των παικτών του Ολυμπιακού στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου ήταν μόλις 5, ενώ αυτές του Άρη 8. Και μάλιστα με δύο γκολ σε τρεις τελικές στην εστία.

Τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τους οι Πειραιώτες τις είχαν με εκτελέσεις φάουλ και το σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργίας από τον άξονα έκανε ξανά την εμφάνισή του. Είναι φανερό ότι σε βραδιές που τα εξτρέμ του (Βέλντε – Μαρτίνς) είναι σε κακή κατάσταση -όπως χθες- ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στο να κάνει φάσεις και να πατήσει εύκολα περιοχή.

Το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν πλέον όλα αυτά τα μαζεμένα αγωνιστικά θέματα, με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει προβληματισμένος κι ενώ ακολουθούν σημαντικά και συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πρώτο αυτό κόντρα στη Λιόν στη Γαλλία την ερχόμενη Πέμπτη (26/9).

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κουάισον

Ο Άρης ακόμα πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη επί του...

«Ασημένια» η εθνική πόλο νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος επιστρέφει η εθνική...

Άνοιξε λογαριασμό στο MLS ο Μπιέλ: «Δεν ήρθα στην Αμερική μόνο για λίγους μήνες»

Ο Πεπ Μπιέλ φαίνεται να το απολαμβάνει στο MLS...

«Υπό αστυνομική προστασία η Σουλούκου και τα παιδιά της μετά την απόλυση Ντε Ρόσι στη Ρόμα» γράφει η Gazzetta dello Sport

H CEO της Ρόμα, Λίνα Σουλούκου φαίνεται πως μπήκε στο «στόχαστρο» των οπαδών των «τζιαλορόσι» μετά την απόλυση Ντε Ρόσι

Μεντιλίμπαρ: Καλύτερος σε όλα τα σημεία του γηπέδου ο Άρης, δεν δημιουργήσαμε κινδύνους

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 64-75: Οι Σέρβοι χάλασαν το πράσινο πάρτι με άνετη νίκη (hls)

Με τους Κάρλικ Τζόουνς και Αλεξέι Ποκουσέφσκι στην πρώτη γραμμή, η Παρτιζάν νίκησε εύκολα τους Πράσινους στο ειδυλλιακό Καλλιμάρμαρο που μετρούν πλέον τρεις σερί ήττες σε φιλικά

Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το οικογενειακό τραπέζι στα μέλη του Ολυμπιακού στο Τράπανι

Στιγμές χαλάρωσης απόλαυσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στη Σικελία...

Παγκόσμιο νεανίδων: Πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης η εξαιρετική Αριάδνη Καραμπέτσου

Το αστέρι της Αριάδνης Καραμπέτσου έλαμψε και στο Παγκόσμιο...

Το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κουάισον

Ο Άρης ακόμα πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη επί του...

«Ασημένια» η εθνική πόλο νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος επιστρέφει η εθνική...

Παπαπέτρου: Έχουμε τα πάντα για να πετύχουμε τα πάντα

Στη μοναδική εμπειρία που έζησαν στο Καλλιμάρμαρο και στην...

Γκουαρδιόλα: Όλοι ελπίζουν ότι η Σίτι θα υποβιβαστεί και θα αφανιστεί από τον χάρτη

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές και συγκεκριμένα...

Πυγμαχία: Ο Ντιμπουά έριξε νοκ άουτ τον Τζόσουα στον 5ο γύρο παρουσία 96.000 θεατών στο Γουέμπλεϊ

Ο Βρετανός Ντάνιελ Ντιμπουά έριξε νοκ άουτ τον συμπατριώτη...